Proszę o pomoc.
Tylna wycieraczka nie działa, zdemontowałem starą założyłem nówkę sztukę i nic.
Bezpiecznik jest ok bo prąd dochodzi.
Może jakiś przekaźnik? gdzie go szukać? Może ktoś ma pojęcie na temat instalacji elektrycznej?
Printable View
Proszę o pomoc.
Tylna wycieraczka nie działa, zdemontowałem starą założyłem nówkę sztukę i nic.
Bezpiecznik jest ok bo prąd dochodzi.
Może jakiś przekaźnik? gdzie go szukać? Może ktoś ma pojęcie na temat instalacji elektrycznej?
Wymiana wycieraczki nie mogła pomóc bo niby jak> Wymiana silniczka coś pewnie pomoże
Pisząc wycieraczka myślałem o silniczku wycieraczki, jest nowy i nawet nie drgnie mimo że prąd jest.
Wtyczka jest trzy pinowa, w jednym jest prąd w drugim masa a w trzecim zupełnie nic.
Może się zblokował?
Stary może tak, ale nowy powinien śmigać aż miło.
Pewnie wymieniłeś sam silnik bez tych trybów one mogę być zblokowane prąd dochodzi a silniczek ich nie uciągnie
zdecydowanie szukał bym problemu w trzpieniu i zębatkach pewnie się zatarła co mogło uszkodzić poprzedni silniczek
widzę że masz pojęcie o tych sprawach, jest jakiś programator czasowy do tego silniczka?
po co prąd w obydwu przewodach?
witam, a próbowałeś podłączyć nowy silniczek na krótko, żeby sprawdzić czy działa. kupiłeś używkę czy nówkę bo w sumie jak używka to różnie można trafić
Kupiłem nówkę, i nie działa, pewnie coś z elektryką jest nie tak.
Wtyczka jest 3 pinowa w jednym jest prąd w drugim masa a w trzecim podobno ma być prąd po przekręceniu manetki a go nie ma.
Sprawdź kable w gumowej przelotce, która łączy klapę bagażnika z karoserią czy któryś nie jest przerwany, i sprawdź przekaźnik poszukaj w instrukcji gdzie jest.
Aj problematyczne są tylne wycieraczki, nie tylko w Alfach.
U mnie kierownik w Audi A4 też ma problem, ostatnio nawet widziałem, że całkiem ją zdemontował. Mnie też nie działała po jej włączeniu, ale po przekręceniu na siłe piórem silniczek chodził. Tak więc u mnie problem był z tym trzpieniem.
U Ciebie jednak problem najprawdopodoboniej z elektryką, tak więc nie pomogę.
Nie ma co się dziwić że w smoleńskiej katastrofie każdy ma coś do powiedzenia(im mniej wie tym więcej gada)Pisze założyciel tematu wycieraczka nie działa,zasilania brak.To ma smarować(tak to wielu pomogło)ma ruszać na siłę(to już potwierdzona recepta).Co jeszcze może zrobić?
To jest przypadek jak wiele innych na tym forum np. tłucze mi zawieszenie na nierównościach-pomocy w warsztacie mówią że jest wszystko OK. Po czase okazuje sie że tłukły się narzędzia bagażniku:D
Jak ma być prąd na drugim przewodzie skoro wycieraczka stoi dęba a pokaże się wtedy kiedy wycieraczka zacznie pracować.
Niestety jesteś w błędzie.Silniczek zadziała jak dostanie prąd na pin w którym nie ma go a być powinien po włączeniu wycieraczki.Ten w którym jest prąd cały czas(po zapłonie)jest po to by ramię wycieraczki wróciło do pozycji spoczynkowej,jak wyłączysz wycieraczkę i napięcie na tym(na którym teraz brak) pinie zniknie..Tak działają wszystkie silniczki wycieraczek.
OK, Ty tu jesteś ekspertem oby to było to o czym napisałes