Witam, jak w temacie pacjent to Ar 156 2.5 v6 z instalacja lpg Stag pali mi sie kontrolka check engine i komputer pokazuje błąd P1314 jest ktoś kto miał podobny błąd lub problem brak mi pomysłów
Printable View
Witam, jak w temacie pacjent to Ar 156 2.5 v6 z instalacja lpg Stag pali mi sie kontrolka check engine i komputer pokazuje błąd P1314 jest ktoś kto miał podobny błąd lub problem brak mi pomysłów
Kolego sympatyczny który rok autka FL czy przed FL. Błąd ten jest powiązany troszkę z kontrolą trakcji a ABS-em. Nie chamowałeś ostatnio jakoś gwałtownie albo coś ?. Hmmm ..
rok to 2001 ale Ar jest przed liftem sprowadzona tak mam problem z abs mam walniety czujnik w prawym kole Komputer pokazuje mi własnie taki błąd P1314 i w opisie czujnik detonacyjny
Ruszę głową i temat z kolegą może coś zaradzimy, odpisze wieczorkiem bo lecę do pracy, a między czasie tyrknę do niego bo przerabiał jakiś taki problem.
A poduszki pasy i itp sprawne ?
Niby wszystko inne ok ten check engine zaczął się pojawiać jak został zamontowany gaz wcześniej nie było problemu Ar jeździła na Pb przez 3 miesiące i nic się nie działo
może sie myle ale w wiekszosci przypadków błędy z literka P dotyczą silnika a za ABS, poduszki odpowiadają inne typu B.
Poza tym wystarczy pogrzebać po necie i znaleźć opis tego błedu żeby głupot nie wypisywać
P1314 Misfire rate catalyst damage fault - bank 2
czyli jak dobrze zrozumialem cos sie dzieje z zaplonem na 2 cylindrze ma ktos pomysl co to moze byc
Kolega dobry dobrze mówi. Cewka uwalona, świeca, odkręć pokrywę i zamień cewki z 1 cylinda na drugi cylinder a z 2 cylindra na 1 cylinder i sprawdź błąd. jak pokaże Ci na 1 cylindrze to uwalona cewka albo coś :)
Panowie o czym wy piszecie... Bank 2 to głowica 2 a nie drugi cylinder a poza tym w tej glowicy to nie cylindry 1,2,3 tylko 3,4,5 ;) Jaki masz sterownik? poliftowe chyba pokazywały konkretnie który gar wypada, niestety w Me 2.1 tylko głowice a resztę trzeba się domyślać...
dzieki panowie jak tylko wyjde ze szpitala to zaczne sprawdzac a szacowany koszt naprawy takiej cewki i czy lepiej uzywke czy nowa
Już jest temat cewek ruszony na forum w dziale 166... za 80zl kupisz zamiennik do fiata 20vt wtyczka pasuje, działa, tylko mocowany na 2 śruby. Tylko takie info jakbyś już miał wymieniać.
a teraz mnie tak naszło bo i jeszcze jedną rzecz zaobserwowałem ze potrafią mi czasami światła przygasnąć czy to może być wina za słabego akumulatora bo wymieniałem po kupnie auta regulator napięcia bo tamten już padnięty był czy pasek się ślizga od alternatora ?
U Mnie był to regulator, aku raczej takich objawów nie daje.
albo alternator, podjedź gdzieś do elektryka, niech Ci sprawdzi całe ładowanie i regulator i itp
Po co aż jechać do mechanika by sprawdzić ładowanie. Miernik w dłoń i jazda.