Czeka mnie wymiana swiec wiec wole siegnac po wasza pomoc. Jakie swiece najlepsze do 145 1.6 boxer?
Printable View
Czeka mnie wymiana swiec wiec wole siegnac po wasza pomoc. Jakie swiece najlepsze do 145 1.6 boxer?
Witam
Do boxera polecam NGK (LaserPlatinumPremium) sam mam takie żadnych problemów.
Koszt 4 nie powinien przekroczyć 130zl. Pozdro
A tu masz link do allegro :
świece NGK PFR6B 3500
Nie musisz koniecznie nabywać platynowych to nie TS ani V-ka wiec oszczędzisz troche grosza.
Ja jak mialem 145 1.6 Boxer to kupiłem do niej zwykłe NGK V-line, były tanie i bardzo dobre.
W sklepie napewno dobiorą ci katalogowo pod twoje auto.
ngk koszt nie przekroczy 20 zł :)
napisałem 130 zł miałem na myśli komplet zamawiałem z allegro wiec 30X4 swiece +30 przesyłka. Ja mu tylko polecam tez mam boxerka 1,7 16V jestem zadowolony z tych świec i wiem ze bardzo długo na nich pośmigam.
no, ale ja mam boxera 8v wiec moze sie troszke roznic,chyba ;p
ee no co ty to tylko 8 zaworów i100pojemnoscie i 30 koników :))):fie:
tu masz twoje swiece NGK: Szczegóły produktu
ok, dzieki bardzo za porady. Tylko jeszcze jedno pytanie: jezeli wpisuje model tych swiec na allegro to wyswietla mi w sumie tylko swiece do motocykli,ale rozumiem,ze niczym sie nie roznia,tak?
nie no coś ty do motocykli nie kupuj tu masz link do pierwszych z brzegu :
ŚWIECE NGK FIAT LANCIA VL26 V-LINE 26 BKR6EKC (545565747) - Aukcje internetowe Allegro
do twojego boxera pasują masz 14,80 za sztukę, ja na platynowych śmigam tych nie testowałem nie wiem jak się spiszą. Pozdro
Ngk bp6e
Dobra dzieki za pomoc ;)
Polecam PFR6B na dlugo Ci starcza
Panowie, ja zeby nie tworzyć nowego tematu podpinam sie tutaj i pytam:). Muszę wymienić komplet świec w moim TS 1.4, wg instrukcji powinienem miec NGK BKR6EKPA oraz NGK PMR7A. Jako, że nie ma na nie pieniędzy, jestem zmuszony kupić coś tańszego, np. Boscha, czy moze mi ktoś coś polecić innego prócz NGK? Oraz jak nazywaja sie konkretne modele swiec innych firm do mojego silnika? Z góry dziękuje za pomoc. Wiem, że NGK sa najlepsze(bo dedykowane, oraz wysoka jakosc) ale co zrobic..
To się podepnę i ja i spytam jakie świece do 145 1,4 bx... Acha do NGK jakoś nie mam zaufania, bo tu na forum jest temat jak user ukręcił 2 szt. tejże firmy w ts. Chyba bym wolał zasadzić polskie Iskry :)
Do boxera zawsze szukałem świec Golden Lodge. Ciężko było ale to nie jest niemożliwe. Czasem można trafić jakieś zapasy magazynowe. Warto poszukać.
Chłopaki może trochę śmieszne pytanie, ale jak będę wykręcał świece na ciepłym silniku to będzie mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia czegoś?
Świece powinno się wkręcać i wykręcać na zimnym silniku
Skoro temat o świecach to się podpinam dziś zmieniłem komplet świec w 1,7 16V Bx oczywiście zmieniłem na NGK pfr6b, widać poprawę pracy silnika, stare świece swego czasu padły ale że nie miałem kasy musiałem je reanimować dzis wykręciłem ładne mleczne świece ale pomimo koloru przy nowych siwcach czuć róznicę. Pozostał jednak problem tego typu ze jak wciskam gaz to silnik jak by sie dławił do 2 tysięcy a póxneij łapie szwung, co to może być?
zgadzam sie tu co do swiec moga byc ngk mozesz te zwykle kupic albo leprze ja wrzucilem do swojego boxera 1.6 ngk za 30 zł komplecik i jak wczesniej pisał kolega na zimnym silnku zmieniaj. A tam wczesniej ktos wspominal o iskrach no to to samo co ngk bo ngk wykupilo iskre:) i dobrze niech ci dobiorą z katalogu albo spisz sobie nr ktore ci podali wyżej bo mi jeden idiota w sklepie zle sprzedal moglo sie to skonczyc nie ciekawie bo sie swieca jedna stopila :( i to byl te swiece ngk4 bp6e kosztowaly 20zł.
Witam, odświeżam temat bo widziałem w Tesco świece o swojsko brzmiącej nazwie TUTELA. Niestety nie pamiętam ceny, może ktoś wie co to jest?
W sumie to nie ma się czym podniecać - GL25HL sa standardowo dostępne poprzez ASO. Wystarczy złożyć zamówienie. Na marginesie: jest całkiem sporo udanych zamienników (4-ro elektrodowe Bosche, 3-elektrodowe Beru, MM, Denso, NGK). Jeszcze tylko championów i Iskry nie testowałem w BX.
Po pierwsze nigdy nie bedziesz miał pewności. Po drugie zamiennik/odpowiednik, chociaz to za duzo powiedziane (!), NGK jest po prostu taki tani (4 pln). Jesli kupisz po 12 pln to uspokoisz swoje sumienie, ale także zaplacisz podwójną marżę Twojemu dystrybutorowi/sprzedawcy.
Nie pozostaje nic prostszego niż złożenie zamówienia na GL 25HL po 22 pln/szt. w ASO, a z rabatem po ok 18 pln.szt. i po klopocie :) choćby poprzez sklep internetowy ASO http://www.fiat-lancia-alfa.pl/
Jest prawdopodobne, że Twój e-mail trafił do skrzynki "spam" - z niektórymi domenami tak się dzieje. Albo ich nie przeszedł przez Twój filtr antyspamowy.
Ale do rzeczy: jak masz możliwość to zadzwoń na podany w kontaktach telefon (32 202 59 16) i miej przygotowany nr nadwozia oraz dla potwierdzenia numer cześci. Po krótkiej chwili odezwie sie człowiek bezposrednio załatwiajacy sprawy zamówień (chyba ma na imię Grzegorz). Sprwdzi Ci on-line poprawnosc wyboru i cene oraz ustali termin dostawy. Adres wysyłki możesz potwierdzic e-mailem.
Sporo części do wszystkich modeli AR/Fiat/Lancia poprzez nich zakupiłem i to w większości sprowadzanych z włoskiego magazynu, wiec wystawiam im dobrą rekomendację. Różnica jest subtelna, że mam ich po drugiej stronie ulicy :) Jak byś mial problem to pisz do mnie na priv'a - postaram się pomóc.
Może ktoś kupował u nich świece?
http://www.e-ngk.pl/
Zamierzam zamówic, mysle że bedą to oryginały, bo z allegro to nigdy nie wiadomo...:/
fafa mam pytanie, gdzie jest ten sklep o którym piszesz?
Mieszkam w Siemianowicach to bym podskoczył tam bezpośrednio po świece, a na stronie nie znalazłem adresu...
I jeszcze jedno ważne pytanie.
Instrukcja podaje 2 rodzaje świec PFR6B lub BKR6EKPA. Jeden z forumowiczów powiedział mi, że PFR6B nie można montować w ts, bo mają inny gwint:| Nie chce mi sie wierzyć, że w manualu jest błąd!
Słyszałem, że świece o których mowa są przeznaczone do silnikow z układem "V", ale można je wkrecać do tsów!
Jak to wkońcu jest?
Odświeżam, bo nie doczekałem sie odpowiedzi;)
Tak ja oststnio kupowałem świeczki platyny do 1,7 16Bx + przewody Ngk i w sumie zapłaciłęm z przesyłką 340 zł z groszami...
http://www.e-ngk.pl/rcar204-przewody...523-p-432.html
http://www.e-ngk.pl/pfr6b-swieca-pla...500-p-341.html
Szybka akcja i solidnie, dobry kontakt z nimi. Polecam:)
Tak przy okazji jak dostac sie do świeczek w mojej 1,7 16bx? Od góry sie dostanę czy lepiej robic to z kanału? W mojej 33 z silnikiem 1,4 był nienajgorszy dostęp choć niełatwy, podejrzewam ze w tej będzie ciężej.
Ma ktoś jakies patenty? jekies specjalne przedłużki lub inne wynalazki sie przydadzą?
Dzięki
Pzdr
ja u siebie zamontowałem świece brisk premium LGS
duże DOR14LGS (23zł/szt.)
małe AOR12LGS (36zł/szt.)
ponoć poprawiają spalanie mieszanki poprzez wytwarzanie dłuższej iskry itp.
no narazie nie narzekam
---------- Post dodany o godzinie 19:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:26 ----------
Twin Sparki wymagają 2 rodzajów świec jedna główna i 2 dopalająca
W Fiat-Lancia-Alfa czekają na mnie świeczki i przewody ngk, koszt 800zl.
Uuu... to chyba platynki?
No a jak?:D
Wszystko co najlepsze dla mojej pięknej:D
Pytałem u dwóch sprzedawców i cena za przewody 249zł, do 1,4. Nie wiem dlaczego do 1,6 miały by być w innej cenie:|