Witam serdecznie!
Zastanawiam się nad kupnem klocków hamulcowych.
Jakie doradzacie, widziałem na allegro ferrodo za około 120 zł, a co sądzicie o tańszych odpowiednikach np: tomex ;D Podziałają takie w ogóle czy nawet nie warto na nie spojrzeć?
Printable View
Witam serdecznie!
Zastanawiam się nad kupnem klocków hamulcowych.
Jakie doradzacie, widziałem na allegro ferrodo za około 120 zł, a co sądzicie o tańszych odpowiednikach np: tomex ;D Podziałają takie w ogóle czy nawet nie warto na nie spojrzeć?
na Twoim miejscu po sugerowałbym sie tarczami, jeśli są ładne, proste i mało zużyte to lepiej jakieś lepsze włożyć bo szkoda samych tarcz które mogą posłużyć jeszcze sporo czasu, ale jak wiesz że np. przy następnej zmianie wymienisz tez tarcze to ja bym sie zbytnio nie wypłacał na super klocki i kupił te z niskiej półki a kasę pochomokował do nast. wymiany i wtedy zakupił wypaśny komplecik
Podpinam sie pod temat:) wiec jakie klocki proponujecie? powiedzmy w przedziale cenowym do 200zl:)
Ja mam Ferodo Premier i jest bardzo ok, dlatego z czystym sumieniem polecam:)
Ja polecam Textara
kolego jestes z Łodzi to zajrzyj na ta stronke i pojedz do tego sklepu
Auto części, oryginalne oraz ich zamienniki do samochodów włoskich osobowych i dostawczych - EuroFiat
miesci sie on w Łodzi...mają duży wybór części do włoskich aut....ja kupuje w tym sklepie tylko w filii w Sieradzu i jestem bardzo zadowolony...ceny baaaardzo przystępne i duży wybór
A odnośnie tarcz to zrobił mi się mały rancik ale grubość jest ok, daje koledze do przetoczenia ;)
Sprzedałem moje textary i jednak wybiorę ferodo :P
Z czystym sumieniem mogę polecić klocki Magneti Marelli- dobra cena a po 20000 km zero pisków i nadal eleganckie w działaniu.
A ja gorąco polecam klocki Fomar, dobre i tanie. Dostępne czasem na allegro.
Zdecydowanie częściej i bardziej piszczą niż TEXTAR. Zamontowałem kilkadziesiąt kompletów i takich i takich. Sam mam teraz TEXTARy i jestem z nich bardziej zadowolony niż z Ferodo.
---------- Post dodany o godzinie 08:27 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:26 ----------
Popatrz na EBC.
Witam. co sądzicie o klockach TRW? montował ktoś?
trw ost maja sporo reklamacji. zawsze dobieramy tandem klocek + tarcza. Jakie masz tarcze i czego oczekujesz od klocka?
Czyściłem zaciski w tym tygodniu przy zmianie kółek na letnie i okazało się, że przednie tarcze i klocki na wykończeniu (tarcza gładka + klocek bosch).
Chyba zaopatrzę się w zestaw mikoda frezowana bez otworów + ferodo premier :)
Textar, Ferodo, Bosch, Ate - zero reklamacji, zero problemów.
---------- Post added at 10:37 ---------- Previous post was at 09:21 ----------
Kup sobie jakieś normalne tarcze. Wszystkie Mikody wierconę/macinane, które zakładałem przez ostatni rok skończyły się razem z pierwszymi klockami praktycznie.
Ewentualnie powyginały.