Będą pasować do 156 przed liftem??
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4439046480
Printable View
Będą pasować do 156 przed liftem??
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4439046480
chyba zapomniałeś jeszcze o soczewkach XD
A no fakt. Podeslesz jakis link?? :-)
Dodano po 2 minutes:
Albo do calego zestawu jakiegoś taniego. Caly, kompletny, jesli mozesz oczywiście
Watpie żebyś zrobił to sam, bo widzę że pojęcia nie masz, trzeba zdejomwać zderzak, wyciągać lampy, potem je rozpoławiać i montować soczewki co nie jest takie łatwe. W dziale usługi jest dwóch magików którzy to robią za bodajże 400-450 zł z odesłaniem swoich starych ORYGINALNYCH lamp
jeździłem 3 lata bez soczewki i zero lipy i nie zauważyłem aby lampie też coś złego się działo śmiało będą pasowały tylko szukaj przetwornic typu " slim " łatwiej schować :pleasantry:
a pytałeś właścicieli aut które mijałeś w nocy ?
Pewnie daja ostro po oczach.
szczerze nikt nigdy mi nic nie powiedział czy też nie mrugał ale z drugiej strony co mnie to obchodzi liczy się wygląd i skuteczność świecenia znacznie lepsza od zwykłej H7:pleasantry:
Gratuluje rozumowania ... Ciekawe czy też byś tak mówił jakbyś miał wypadek i ktoś kumaty skapowałby że masz nielegalne światłą i całą wina byłaby z twojej strony ...
Jeszcze raz gratuluje intelektu
a raczej jego braku
cycki też
Bedą działać do pierwszego spotkania z policja. Bo za takie zarniki bez samopoziomowania zabiora ci dowod rejestracyjny.
może i tak ale nie wiem czy wiecie już od jakiegoś czasu są specjalne hid-y do lamp bez soczewek i też specjalne żarniki może nie każdy z allegro takie posiada ale ja sam osobiście takie kupowałem może dlatego nikt nigdy mi nic nie powiedział i jak sami czytaliście miałem je przez ponad 3 lata dopóki nie sprzedałem alfy i na przeglądzie też nikt nic nie powiedział. Tak czy siak wygląda to o wiele lepiej niż zwykła h7 a jak już tak bardzo dbacie o bezpieczeństwo innych obejrzyjcie swoje auta i się zastanówcie czy wy macie tak wszystko tip top
Bo w Polsce z reguły nic nikt nie mówi.. ani na przeglądzie ani nigdzie.. ale wszystko do czasu.. przyjdzie kosa na kamień..
btw. Podjedź z HiDami na przegląd gdzieś zagranicą.. i powiedz im że one mają przesłonę i mogą być w takiej lampie.. xD
Wiemy że są żarniki xenonowe bez soczewki, przykład ? 147 polifcie. Ale to są specjalnie do tego projektowane klosze i odbłyśniki. Trącasz wioską gościu na 200m. Nie masz się czym szczycić pisząc że nikt cię nie złapał ani na przeglądzie nie zauważył
nie trącam bo teraz mam 166 na soczewce napisałem tylko że miałem takie COŚ u siebie i nikt nigdy nic nie powiedział a co zrobi Flaku jego sprawa
Tyle w tym temacie
P.S. Policja również nigdy nic nie zrobiła a nie raz mnie zatrzymała
Zadne HIDy nie sa legalne. Wymagania do xenonu sa, a raczej powinny byc wszystkim znane - samopoziomowanie, instalacja spryskow na lampy no i przedewszystkim lampy z odpowiednia homologacja. Pewnie nie raz miales przyjemnosc mijac sie np Ukraincem z hidami w sprinterze, albo jakims innym gosciem dla ktorego liczy sie wyglad i to, ze on lepiej widzi - korony oswietlonych drzew, w kompletnie nie przystosowanych do tego typu oswietlenia lampach.
Gesendet von meinem Xperia Arc
Każdy pisze, że będą oślepiać, że srać i w ogóle. Miał je jakiś powiedzmy "znafffca" ? Nie chce nikogo urazić czy nic. Ojciec w swojej 166 na soczewkach miał HIDY, i mówił, że żadne Philipsy i Osramy jakie miał wcześniej tak dobrze nie świeciły. Przegląd normalnie przechodziła jak i kontrole drogowe jakie ojciec przez swoją ciężką nogę miał.
Ja w swojej Marioli 2.4jtd na soczewkach też miałem HIDY za 170zł i świeciły perfekcyjnie. Jeśli ktoś je dobrze ustawi nie będą nikogo oślepiały.
A tutaj zdjęcie, którego szukałem 20 minut żeby wam pokazać jak świeciły z widoku kabiny niestety tylko takie posiadam.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=139468&stc=1
Niby ma się odbłyśnik wypalić, ale gó**o prawda wdg mnie bo Ksenon ma mniejszą temperaturę niż żarówka. Ja nigdy np nie myłem silnika to też będę mówił i pisał, że to jest zło totalne i Ci połowę silnika rozpier....dzieli i będziesz do domu pchał..
Prawda jest taka, że jak nie założysz nie będziesz widział, a efekt jest świetny.
Dobrze ustawisz i oczywiście barwa 5000-6000k najlepsza :)
Ja nie mam nic do tych co sobie jezdza na dobrze ustawionym hidzie w lampach soczewkowych bo te inaczej skupiaja i odcinaja swiatlo. Poza tym oryginalny xenon i samopoziomowanie tez nie dziala idealnie,ale w zwyklych odblysnikach... Noz w kieszeni mi sie otwiera jak mam takiego pacjenta na przeciwko ktory wali mi po oczach, ze przez chwile nic nie widze. Poza tym jak ktos do tego ma lampy uwalone gorzej niz moje podwozie to juz efekt wogole "super"
Dokładnie o to nam chodzi, hid w dobrze ustawionej soczewce ? Chciałbym, ale jak widzę wieśniakó którzy w zwykły klosz wrzucają palniki i wypalają pobocza i korony drzew temperaturą światła to mi się nóż w kieszeni otwiera
Kolega jak widać jest znawcą od wszystkiego :D
Ja się ostatnio spotkałem z twierdzeniem pożal się boże pana który na codzień chodzi po 12 h w granatowym mundurze, że jak w lampach odbłyśnikowych jest taka blaszka która zasłania część palnika to można montować hidy bo to nie oślepia :D
nie prosciej kupic tansze, takie same sa juz ponizej 100zł założyć i zobaczyć co będzie? Nawet pojechać na diagnostykę żeby sprawdził ich ustawienie, czy samemu w nocy/czy wieczorem pod jakiś mur podjechać i sprawdzić jak swieci?
To kup, potestuj jedź do diagnostyka i zdaj relację - proste co ?
wysłane z nokii 6310i
ja od dawna jeżdżę na tym badziewiu, bo wzorem hasła "jeśli nie widać różnicy..." dodam tylko że mam soczewki zrobione przez kolegę z forum i linia światło cienia na żaówce i xenonie jest taka sama, jedynie co to xenony po prostu lepiej, intensywniej świecą i na pewno nie w gałęzie drzew;)
zgadzam się z Maro1500... też mam hidy za 200zł zamontowane w zwykłych lampach i świecą ślicznie na biało 4200k (jak dla mnie najbardziej biała barwa), oczywiście byłem u kolegi na stacji i je troszkę podregulowaliśmy zeby nie oślepiały nikogo z przeciwka... komfort jazdy 1000% lepszy niz na zwyklakach
i tyle na ten temat... na lepsze mnie nie stać póki co a lubie coś widzieć bo czesto w nocy latam
Do kogo pijesz?? W tym temacie nie trzeba byc znawca.. Wystarczy regularnie prowadzic samochod i mozna spotkac wszystkie typy oswietlen tu wymienione. Kazdy sam moze odpowiedziec sobie na pytanie co gorsze dla innych uzytkownikow drog - hid w soczewce czy odblysniku. Mi osobiscie ten w soczewce nie przeszkadza, ale pod warunkiem, ze dobrze ustawiony - barwa nie ma znaczenia, ale najprzyjemniejsza wedlug mnie to 4300k. Powyzej 6000 podchodza mi troche pod remize. Owszem sa i xenony w napozor zwyklych lampach odblysnikowych, ale wiadomo, ze i tak roznia sie one budowa np Mercedesy "okulary" czy nawet Fiat Stilo. Z panami w granatowych mundurkach to nie ma nawet co dyskutowac, bo i tak swoje wiedza lepiej i czepiali sie u mnie w Bravo do Bluevision w soczewce - dopiero po wyciagnieciu zarowki przestali sie upierac, ze to HID.
To co hidow nie mozna miec. A te zarowki H7R niby sa do lamp bez soczewek
spokojnie Jackiee widać że forum nie sledzisz, było to do kolegi maciekqm, który ostatnio wszystkich poprawia na forum bo wie lepiej ;)
za hid w odblysniku sam bym wybijal lampy. mam zalozone w 47 w halogenach i wiem jak to wali po oczach - niestety halogeny stracily swoja funkcjonalność bo używam ich jako doświetlania w nocy jedynie.
co do soczewki - mam sam, bije się dość mocno z montażem hidów, ale na razie wole zrobić spryskiwacze tak żeby mieć czyste lampy, ale miałem hid w 145 i w 166 na seryjnych soczewkach i średnio to wyglądało ...
obecnie zainwestowałem w porządniejsze zarówki i jak na razie jestem zadowolony
Zestaw XENON HID H7R do lamp bez soczewki a co powiecie o tym wynalazku?
raczej nie- może być problem z linią światłocienia
Mam spryskiwacze, lampy z soczewkami i założone HID'y. Światła ustawiłem niżej niż miałem ustawione na zwykłych żarówkach. Widoczność lepsza, przegląd przeszedłem bez problemu. Dla testu przejechałem się innym autem mijając swój własny ustawiony do mnie własnie przodem samochód i szczerze niektórzy na zwykłych żarówkach rażą mnie bardziej, niż moje xenony. Podjeżdżając pod mur, widać ładnie linie odcięcia.
Wniosek? Jeżeli masz soczewki, zakładaj xenon, ustaw światła nieco niżej niż na zwykłej żarówce i tyle.. Jeżeli zwykłe lampy, to żadne przesłony i inne badziewia Ci nie pomogą.