Jak w temacie.
Spryskiwacze reflektorów w GT włączają się razem ze spryskiwaczami szyb czy jakoś inaczej się je załącza?
Jeśli powinny chodzić razem ze spryskiwaczami szyby a tego nie robią gdzie szukać usterki?
Jak w temacie.
Spryskiwacze reflektorów w GT włączają się razem ze spryskiwaczami szyb czy jakoś inaczej się je załącza?
Jeśli powinny chodzić razem ze spryskiwaczami szyby a tego nie robią gdzie szukać usterki?
Spryski reflektorów działają po dłuższym przytrzymaniu manetki spryskiwacza szyby przedniej. Warunkiem są włączone światła mijania ;-)
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
no to lipa, światła do jazdy włączone. Trzymam spryski chyba z 5 sek i na szybę wali aż miło a na lampy nici. Możliwe że coś się zatkało po drodze?
A pompka podpieta? Pracuje?
Może silniczek padł (od reflektorów jest drugi)? Możliwe również że poprzedni właściciel je ''wyłączył''. Niektórzy koledzy z forum dla oszczędności płynu tak robili ;)
Być może oni powiedzą jak to naprawić;)
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Pompka - tak , do lampek jest druga
Ja wlasnie mialem odlaczona :)
to mnie uspokoiliście, jutro sprawdzę
jeszcze jest pod maska bezpiecznik od spryskiwacza reflektorów byc moze jego wina
gdzie ten bezpiecznik bo ja chętnie go wyciągnę żeby odłączyć spryski ?
Pompkę odłącz;)
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
pod maska, nie pamietam który, jest opis na pokrywce,
jest to bezpiecznik tylko od spryskiwaczy reflektorów, więc nie ma obaw, że coś jeszcze nie będzie działać,
Jak zawsze na Bociana można liczyć ! :)
i się naprawiły :)
zaśniedziałe styki były. Przy okazji walki z klaksonem rozłączyłem wsuwki na pompkach i psikłem specjalnego spraya...
Odkopię...
Pany, gdzie jest pompka od sprysków reflektorów? U mnie jakoś dziwnie teraz spryskiwacze szyby walą jak opętane, a te od reflektorów tylko się wysuwają...
odkręcasz śruby mocujące zbiornik od płynu chłodniczego, podnosisz go (nie odłączając węży) i masz dostęp do zbiornika płynu do spryskiwaczy i do pompek, które są od strony reflektora.