Witam chcę zamontować podświetlenie drzwi przednich w 156, czy może ktoś to już przerabiał! Pozdrawiam Witek
Printable View
Witam chcę zamontować podświetlenie drzwi przednich w 156, czy może ktoś to już przerabiał! Pozdrawiam Witek
Dość prosty zabieg. Demontaż tapicerek bocznych jest opisany na forum, więc nie problem. Kupujesz lampki z innego auta (np ze 166: http://allegro.pl/lampka-lampki-drzw...406012278.html) i wycinasz u dołu dziury. Tylko tam nie ma dużo miejsca ze względu na kieszeń dlatego im mniejsze lampki tym lepiej. Potem szukasz plus, który idzie od zamka i daje prąd bez zapłonu (nie pamiętam koloru kabla ale w Elearn jest opis a znaleźć ten przewód bardzo łatwo). Podłączasz i działa. Miałem tak zrobione w jednej ze 156-tek.
O, to jest sprawa o której myślę za każdym razem jak używam po ciemku 166tki :) - żeby takie podświetlenie w 156 wydłubać.
Ale 166 ma zdaje się te swoje lampki połączone z układem ściemniającym (łagodnie się rozświetlają i gasną jak oświetlenie główne), no i są w ramkach w tym boczku drzwi, więc trzeba jakieś inne zastosować raczej. Ty miałeś zamontowane lampki ze 166tki ?
Czy ktoś jeszcze montował podświetlenie ? Da rade się podłączyć do kabli w drzwiach i plus na przewodzie od zamka jest cały czas po otwarciu drzwi ?
Ktoś coś ?
no właśnie montował ktoś to oświetlenie np w 156 CW? Chętnie sie podepnę.
Ja robiłem podświetlenie i musiałem się podłączyć pod lampkę w podsufitce, żeby świeciło bez kluczyka :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=170620&stc=1
ja tez tak mam podlaczone kozacko te logo wyglada
no dobra Kozaki. Napiszcie więcej jak to podłaczyć i poprowadzić. Nie chwal się tylko pomóż.
ja bym poprosił wiecej fotek :D
Ja mam w klamce diody czerwone i jest bajer niezły...
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
co to jest?!!! Konkurs na samochwałę?! Po co klepiesz bezproduktywnie?! Napisz coś konkretnego. Marnujesz tylko tzw. papier. Pokaż "toturial" to bodziesz kozak. Jak na razie, to przedszkole!
- - - Updated - - -
jak na razie to twoje słownictwo jak i dobór epitetów nie jest godne członka tego forum. Jeśli twój umysł to ogarnia. Chyba zapomniałeś co to jest forum. Jak chcesz się przechwalać, ubliżać i obrażać innych członków forum, to idź na bazar i tam wykorzystaj swój "nadzwyczajny" potencjał!
Widzisz tam epitety lub inne słowa które obrażają? Rozumiesz co to metafora? Ty obrażasz ludzi pisząc że przedszkole więc pomyśl zanim coś napiszesz i nie w temacie forum! Masz problem nie pisz wcale głupot!!!
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Człowieku ile masz lat 18? Pisałem gdzieś że używasz obraźliwych słów? Pisząc że ludzie z forum zachowują się jak w przedszkolu co miałeś na myśli pochwal się. Wg mnie obraziles osoby które pisali w tej kategorii forum. Jeżeli nie rozumiesz co piszesz po cholere piszesz??? Przeczytaj uważnie swój pierwszy post który zero miał wspólnego z forum. Już rozumiesz czy narysować?