Nie wiem jak wy ale ja sie zakochalem :P
Alfa Romeo 159 MY2009 - pierwsze oficjalne zdjęcia - Furious.pl
Printable View
Nie wiem jak wy ale ja sie zakochalem :P
Alfa Romeo 159 MY2009 - pierwsze oficjalne zdjęcia - Furious.pl
1. nie ten dzial
2. juz bylo: http://www.forum.alfaholicy.org/mito..._turboera.html
pytanie tylko - jaka będzie cena;
choć z alfą jak z kobietą - warta wszystkich pieniędzy...
ehhh pomarzyć faajna rzecz :P
skoro ten silnik ma zastapic 1.9 i 2.2 JTS to pewnie podobna.
dla mnie pytaniem jest ile ten silnik wytrzyma... czy bedzie mozna jeszcze kiedys kupic uzywana, 7 letnia alfe, ktora bedzie mozna pojezdzic kilka lat czy po 5 latach taki silnik bedzie nadawal sie tylko na zlom.
koncerny zaslaniaja sie ekologia, a mi sie cos wierzyc nie chce czy to o to chodzi... przeciez wiadomo, ze wszyscy maja problemy ze sprzedaza nowych aut, moze to jest ich recepta na zwiekszenie sprzedazy?
jedno jest pewne - silniki z turbo = więcej kasy dla producenta w przyszłości
Ekologia to w ogóle jest wał. Ileś tam lat temu, dawno dawno dawno temu wulkan Karakatau wypluł w atmosfere więcej dwutlenku węgla niż ludzkośc do tej pory od początku istnienia i jakoś ziemia nie zeszła w czeluści piekieł.
ekologia to dobry sposób na $$$ , wmówić naiwnym że Prius jest cacy a później liczyć zyski heh
ach.... rozmażyłem się.... PIĘKNA.....
NIc nie zmieni faktu ze to i tak za malo na takiego klocka :)
Właśnie pierwsza moja myśl jaka przyszła mi do głowy po przeczytaniu artykułu, to właśnie to o czym piszesz... Taki silnik będzie przecież przy takim ciężarze "umierał" z każdym wciśnięciem pedału gazu.
Zgadza się, zgadza.
Myślę, że z silników dieseli to tylko 2.4 20V 200KM, natomiast z benzyny - 3.2 265KM się nadają to takiej wagi samochodu. Wówczas to nawet 10-letnia Alfa będzie sprawować się jeszcze dobrze przez kolejne kilka latek i można będzie się na takową pokusić ;)
Co do alfy 159 na rok 2009 to silnik 1.8T nie jest jedyną nowośćią
Dodatkowo pojawi się 2.0 JTD 170km.
Katalogowe dane odnośnie sprintu : dla diesla 8.8s do 100km
dla benzyny turbo 7.9s
Ale i tak kazdy wie ze marka jest jakos dziwnie traktowana przez fiata
niby fiat pisze ze autka o zacieciu "sportowym" a silniki szybciej i lepsze we fiacie i lanci
Przecież kolega Piciu napisał że jest mocniejszy o 5KM niż w fiacie, więc Twój post jest bez sensu.
pzdr
Zastanow sie co piszesz
1. w fiacie silnik jest wczesniej w alfie oczywiscie na razie nie ma , to samo 1.8 w lanci sie dobrze sprawuje w alfie to bedzie nowowsc heh .
2. jaja sobie robisz ? 5 koni to chwyt marketingowy jak toto samo
Kiedys ludzie brali alfe ze wzgledu na innowacje i wyglad
teraz pozostaje wyglad
Po pierwsze skoro to samo, to nie lepsze jak napisałeś poprzednio.
Po drugie jeżeli chodzi Ci o silnik 1.8 turbo to zadebiutuje on równocześnie w alfie i lancii w kwietniu, chyba że chodziło Ci o jakiś silnik o którym ja nie wiem.
pzdr
słuchajcie, ja już nic nie wiem: gama silników benzynowych do 159 jest chudziutka. A ja chce benzyne: jaki silnik wybrać?????
2.2 nie ma w salonach..w ogole są same diesle, tylko 1.9 jest benzynowy....