Witam ktore auto jest z nich najszybsze ?
Fiat coupe
Alfa Romeo GTV
Hyundai Coupe ten nowszy
Printable View
Witam ktore auto jest z nich najszybsze ?
Fiat coupe
Alfa Romeo GTV
Hyundai Coupe ten nowszy
Sprawdz w google dane dla poszczegolnych wersji silnikowych
I bedziesz wiedzial
20vt :)
bugatti robi chyba 414:P
kolego napisz jakie silniki Cię interesują, bo takie pytanie to wiesz o co można rozbić
20VT połyka wszystkie z wymienionych. Oczywiście wiadomo że mówimy o najmocniejszych jednostkach.
Nie wiem za ile i w co mierzysz bo są przecierz inne auta.
Edit
Nie no sorry jakbys cudem trafil gtv albo gta 3.2 to o piczy kłak będzie szybsza :)
Wydaje mi sie, że jednak 20vt wciagnie 3.2 co turbo to turbo brat ma Coupe LE i wiem jaki przeciąg potrafi to zrobić.
Jeśli mowa o hyundai-u genesis coupe to on raczej pozamiata wszystko, w wersji 3,8 V6 ma 347KM i z automatem robi setkę w 5,9s. Z rolki pewnie pozamiata resztę z palcem w d. Ale jeśli mowa o starszych tiburonach to tam najwięcej było 170KM i jechało to słabo bo w okolicach 8,5 s do setki.
To fakt. Ale chyba to nie ten sam przedział ce owy:)
Pytanie nie dotyczyło ceny tylko osiągów. Poza tym nowy genesis coupe ma napęd na tył i z tego powodu da najwięcej frajdy z jazdy.
Pany, ja nie wiem, może na inny silnik patrzę. 20VT ma zaledwie 180KM, że turbo to raczej bym się nie cieszył, jedynie turbodziurę generuje, a jak popada to słabnie. Zwykłe 3.0 V6 wciąga ten silnik przepustnicą...
Jest jeszcze 2.0 20VT 220KM.
To już robi robotę.
Masz rację, ja myślałem o 1.8. W dodatku pewnie do lżejszych aut montowany, bo wielu cięższych od Gtv nie ma, jednak mimo wszystko stanąłbym w szranki wcale nie czując się z góry przegranym ;)
20VT ma dużą moc, ale 16VT to jest dopiero wariat, bardziej nieokiełznany niż ten mocniejszy:) Koledzy z fanclubu tych brzydkich aut mi mówili
16VT bo 16 zaworów i turbo. Cztery garki.
20VT to 20 zaworów i turbo. Pięć garnków od 1997 roku i zawsze 220KM. 1,8 to był wolnossak 144km
fiat miał chyba 220 w najmocniejszej wersji:http://www.autocentrum.pl/dane-techn...0km-1996-2001/
Koledze się pomyliło z VAGiem gdzie jest 1.8 turbo 20V a w Coupe silniki jak Marek pisze były jeszcze 2.0 wolnossące z VISem i bez 155KM i 147KM. Miałem okazje sporo jeździć Coupe najpierw z 2.0 VIS a później 2.0 20VT i muszę powiedzieć, że turbo zawija aż miło jest turbo dziura bo ciągnie dopiero od 2500 obr. ale jak dmuchnie to banan z twarzy nie schodzi :)
Zdecydowanie Ci się coś pomyliło :) katologowo to szybsze auto 6.7s do setki w GTV 3.0 i odpowiedni 6.5 w 20VT nie mówiąc już o tym że łatwość modyfikacji tego silnika ( chip Noviteca dostępny w FCKP czy najzwyklejsze MBC używane z głową)powoduje że zdecydowanie bliżej tym wozom do 6 sek i wtedy się okazuję że takie 3.2 nawet przeskakujesz. Silnik rozgryziony w każda możliwą stronę i 300 koni/400nm robi się w tym silniku za relatywnie nie duże pieniądze.
Coupe 20VT w pojedynku z GTV 3.2 idą łeb w łeb do 120kmh a później już pojemność robi swoje...
ZePerfs
Chciałbym zobaczyć pojedynek 20VT i 3.2 bo to co na papierze a praktyka to czasami dwie różne rzeczy.
Przy tej mocy (zwłaszcza z turbo) to najwięcej zależy od kierowcy. Mrugnięcie okiem, albo 50obr/min później i już jesteś z tyłu.
z własnych doświadczeń:
gtv tb (na przelocie 2,5 cala , downpipie 3 cale+ chip squadry + sportowy filtr powietrza) jest szybsza do tych ~120km/h od 156 3.0 239km z q2 (była na hamowni) kolegi z forum lkar. Pod koniec 3 / na początku 4 u mnie już mnie doganiał i zaczynał wyprzedzać. Także z tego pojedynku ja bym obstawiał fiata coupe 20vt tzn nawet bym nei obstawiał... 20vt jest najszybszy z tych wymienionych i za "grosze" można go modyfikować w porównaniu do alfy. Za to alfy plusem jest to, że lepiej się prowadzi.. fiat coupe trochę podobnie jak audi TT fwd jedzie. Dla jednych turbo jest wada dla innych zaleta (np dla mnie jest zaleta - o wiele wieksza frajda z jazdy niz na)
najszybszy będzie czerwony :)