Witajcie Koledzy!
Czy miał ktoś do czynienia z tą Alfą i widział ją na żywo bądź przymierzał się do zakupu?;)
Co o niej sądzicie? Warta zakupu? Pozdrawiam
Link: http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-2...544411302.html
Printable View
Witajcie Koledzy!
Czy miał ktoś do czynienia z tą Alfą i widział ją na żywo bądź przymierzał się do zakupu?;)
Co o niej sądzicie? Warta zakupu? Pozdrawiam
Link: http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-2...544411302.html
kolor najlepszy:)))))mogła byc uszkodzona kiedys,nic niewspomina o bezwypadkowosci:))z foto to ładna sztuka
Brera od nie dawna na Allegro, nie pozostaje Ci nic innego jak pojechać i obadać na żywo.
No właśnie wygląda całkiem nieźle. Sprzedawca przez telefon też mówi, że jest wszystko cacy. Tylko cena dość wysoka jak za ten rocznik.
Zmianowy a ty zadowolony ze swojej brery? Bo mam zamiar pojezdzić tym samochodem ze cztery lata;)
czy ja wiem cena wydaje sie odpowiednia:)nie zatania niezadroga:)))jakbym chciał wydac tyle na alfe to bym pojechał zatą:)))i czerwonych mało jest:))pamietaj 2.4 tani w utezymaniu niejest ale pewnie wiesz
Sprzedawca przez telefon to zawsze będzie koloryzował. Zimna woda na rozgrzaną od emocji i wyglądu Brery głowę wskazana ;). Chcesz kupić Brere to zrób sobie porządny rachunek sumienia.
Czy stać Cię na eksploatację ? (poczytaj o obsłudze silnika 2.4 - mimo że diesel to wcale taki oszczędny nie jest)
Pamiętaj że Brery są z gatunku samochodów trudno sprzedawalnych z racji ich malej funkcjonalności.
Jeżeli jesteś singlem to idealny samochód, grunt to znaleźć zadbany egzemplarz - a oto jest strasznie trudno.
i nie szukać poniżej 40 tys zł.
oglądałem takie igiełki w Holandii za ok 9 tys e i były to tylko zajechane samochody..
Minimum w Holandii to ok 11 tys e. Nie patrząc na rok i przebieg a na stan samochodu.
No właśnie kolega ma tylko 159 z tym silnikiem to się śmiał, że jak mnie stać na paliwko to będę zadowolony;) A podpowiedzcie jak z tymi silnikami. przed i po lifcie o ile to można tak nazwać. chodzi mi czy lepsze są te 210 KM czy 200KM? Słyszałem, że te 210 lepsze ale już sam nie wiem.
Gość od czerwonej z ogłoszenia mówił, że zawory robił w niej niedawno.
Pozdrawiam
Zawory??
Podaruj sobie..
A to czego? Chcę go zabrać do ASO bo mam znajomego w Salonie i obiecał pomóc w oględzinach i "zbadaniu" owego osobnika.
Generalnie jeśli chodzi o czerwoną z jasła to jest to auto od handlarza. Sądząc po tablicach to auto jest zarejestrowane MAKSYMALNIE półtora miesiąca temu. Gdybyś napisał posta w sobotę czy wcześniej obejrzałbym Ci ten samochód, niestety w najbliższym czasie po pracy nie mam czasu. Wiem gdzie ostatnio stało to auto, jutro będę tamtędy przejeżdżał, zobaczę na szybko czy nie ma czegoś rzucającego się w oczy. Generalnie jest tak jak pisze omen, jeśli auto jest poniżej 40 tyś to musi być coś na rzeczy. Możliwe że kupił uszkodzoną mechanicznie, naprawił i sprzedaje. Druga opcja to kto pakuje nowe alufelgi do auta na sprzedaż? Od razu śmierdzi mi jakimś rozbitym francuzem. Zapytaj się gościa z jakiego kraju jest samochód. Minus jest taki że w jaśle nie ma serwisu który konkretnie przetrzepałby Ci ten samochód. W sensie tak żebyś był na 100% pewny że jest ok. Najbliższy sensowny serwis jest w Rzeszowie.
EDIT:
W którym aso? We fiacie w Krośnie? W ogóle skąd jesteś?
Sprawdzić chcę go w Rzeszowie w AutoResie. Przez telefon opowiadał człowiek o żonie, której kupił ale ona woli BMW x... Mówił, że bez problemu przyjedzie do Rzeszowa rzucić go do ASO na badania bo nie ma co ukrywać. NR nadwozia też dawał do sprawdzenia NR ZAR93900005012427. Ja jestem z Rzeszowa i tu mam znajome w serwisie więc nie chciałem kombinować z ASO w Krośnie czy gdziekolwiek indziej.
Kłamstwo. Samochód kupiony jest 100% na handel, porsche które sprzedaje też żonie kupił? Jeśli chodzi o aso w rzeszowie to spoko, bo do tego w krośnie roweru bym nie oddał...
No bardzo możliwe, że na handel bo rejestrowane było w maju. Zaraz aż z ciekawości sprawdzę kiedy było rejestrowane porsche;)
Dodano po 3 minutes:
Nie podał nr nadwozia w ogłoszeniu. Gdybyście kiedyś potrzebowali sprawdzić samochodzik to strona pokazująca historię rejestracji: https://historiapojazdu.gov.pl/historia-pojazdu-web/
Samochód pobieżnie obejrzany. Moim zdaniem działo się coś z przodu. Szczeliny pomiędzy maską a błotnikami nierównomierne, od strony kierowcy szczelina jest zauważalnie większa. Szczeliny pomiędzy błotnikami a drzwiami również nierównomiernie, tym razem od strony pasażera odstęp jest zdecydowanie zbyt duży, tak duży że spokojnie można wsadzić małego palca. Drzwi od strony pasażera z dołu dziwnie odstają względem błotnika. Z tyłu wszystko wygląda ładnie. Jeśli chodzi o sprzedawcę to widziałem go trochę później jak zostawiał w tym samym miejscu porszawkę, jeśli się nie mylę (widziałem go z daleka) to znam gościa z widzenia. To taki handlarz z doskoku, czytaj czasami coś sprowadzi i sprzeda, nie jest to jego główne źródło utryzmania. Pamiętam jakiś czas temu sprzedawał e39, która była sprowadzona na kołach jednak widziałem ją przed wystawieniem na allegro u mechanika. Później miał starego mercedesa C AMG, z francji również sprowadzony w całości lecz coś uszkodzone mechanicznie... Jak jest z alfą ciężko powiedzieć. Ekspertem nie jestem, miernika nie mam, ale dla mnie spasowanie przodu nie jest oryginalne.
A powiedz mi gdzie to stoi? Bo może będę w Jaśle to pooglądam;)
Jak będziesz wjeźdżał do jasła, miniesz szpital po lewej stronie, jedziesz dalej i dojeżdżasz do ronda. Pierwsza w prawo masz wjazd na 17 stycznia i po lewej stornie dosłownie 100-200 metrów od ronda stoi po prawej stronie na chodniku...
Witajcie. Samochód się sprzedał w czwartek. Ktoś przyjechał i go kupił od tak podobno;)
A powiedzcie mi widział ktoś ten samochód i wie co może być z nim nie tak:http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-2...C30906848.html
pozdrawiam
ta to juz troche wisi:)ta czerwona była ładniejsza:)