Siemka chłopaki chciałbym sie dowiedziec czy w alfie 164 3.0 przy wymianie rozrzadu trzeba wyjmowac silnik??? bo tam raczej jest bardzo trudny dostep
Printable View
Siemka chłopaki chciałbym sie dowiedziec czy w alfie 164 3.0 przy wymianie rozrzadu trzeba wyjmowac silnik??? bo tam raczej jest bardzo trudny dostep
Nie trzeba.
wystarczy zdjac prawe kolo i nadkole
Dzięki a czy mozne to wymienic u siebie bez kanału... :)
To sie wiąże z blokadą krzywek zaworowych.... musisz mieć sprzęt odpowiedni do tego. Jak dobrze pokombinujesz to zrobisz.
witaj.
do wymiany rozrzadu kanal nie potrzebny.
bardziej przydatny jest dobry podnosnik ;)
ale fakt faktem jes tze dostep jest straszny no i trzeba zdjac gorny wieszak silnika.
pozdrawiam.
Wsztsko można zrobić samemu w garazu, czy na podwórku. Co prawda dostęp nie jest najlepszy, ale wszytsko da rade.
Tak jak koledzy wspomnieli wcześniej,że trzeba zdjąć koło, nadkole i jeszcze osłone wału korbowego, która przyeczpiona jest do nadkola(u mnie w 155 jest :) ).
W tej wersji V6(12V) nie jest trudno wymienić rozrząd,więc nawet jak zrobisz dobre znaki farbą to też dasz rade.
i mnie to czeka ,ale sama to raczej tego nie zrobie jak myslicie :lol:
zależy .. ;) .. jak to bedzie Twoj "pierwszy raz" to .. postaraj sie o "oko" specjalisty ktory bedzie nad Toba czuwał :DCytat:
Napisał andzia
Nie tylko o oko specjalisty sie postaram tylko o jego calego lubie moja pszczolke ale taka zdolna to nie jestem zeby ja naprawiac.....i chyba tylko w takich momentach zaluje ze nie jestem facetem.
Jedż na chodecka 1d tam jest miły chłopak który sie na tym znaCytat:
Napisał andzia
no wlasnie sie tam wybieram juz mi mowili o tym warsztacie.Ale dzieki.
ja tez robilem to pierwszy raz ;)
i nawet bella odpalila bez namyslu ;)
piekne bruum...
Dajcie mi szybko kogos od rozrzadu w warszawie bo przez to auto wyladuje w wariatkowie niedlugo,albo je normalnie sprzedam.
Szarych szeregów 5 wjazd od podwórza . Co tak cie pili z tym rozrządem , dzieje się coś ?Cytat:
Napisał andzia
Najgorsze jest to ze nie wiem!!!Kupiłam moja pszczolke 3 miesiace temu ,jezdzila we wloszech dotad i nie mam pojecia kiedy byl wymieniany rozrzad ,a nasluchalam sie co moze byc jak nie wymienie .Wiec sam rozumiesz.A na Chodeckiej to.....szkoda słów!
Jeśli się nic nie dzieje to spoko może wystarczy zmienić sam pasek , wymienić olej przeglądnąć rolki czy nie chałasują . Na szarych szeregów 5 jest warsztat który zajmuje się AR i inną włoszczyzną , Arkuszowa . Ja mogę pokierować cię do warsztatu mojego kolegi który serwisuje moją Alfę i kilka moich poprzednich, chodzi oto żeby nie potrzebnie wymieniać całego zestawu napędu rozrządu bo to drogo kosztuje
A czy ktoś serwisował Alfę we Wrocławiu?? Ale nie mówię o ADFie, chodzi mi o dobry warsztat- wiem, że jeden jest w okolicach ul. Pułaskiego zaraz koło składu kolejowego. Ktoś tam był w ogóle? A tak po za tym czy są jeszcze jakieś warsztaty. Bo też muszę zrobić rozrząd.
Napiszcie ile kosztuje wymiana rozrzadu i paska wielorowkowego wraz ze wszystkimi rolkami. Ja wymieniałem samemu i chciałbym wiedziec ile zaoszczędziłem.
Wczoraj wymieniłem pasek wielorowkowy i wszystkie łozyska za
rolke napinajaca + dwa łozyska w kółkach obok pompy wody i kompresora klimy+pasek dayko+
olej tutela do skrzyni i mostu razem za wszystko 300 zł a i przegub wewnętrzny też wczoraj
wymieniłem koszt 110 zł strasznie walił :) jak go rozebrałem patrze do srodka a tam sucho :shock: zero smaru nic dziwnego ze go slag trafił.Koszt robocizny ZERO Zł :D
Wszystko chyba używane :mrgreen: jeśli nie to gdzie kupiłeś graty :?:Cytat:
Napisał Joseph
Rolka SKF nr. VKM 32010 made in italy nowa w opakowaniu pasek dayko nowy w opakowaniu
chyba ze moze w bańkach z olejem , bedzie woda to może mnie przerobił bo nowa rolke i pasek od starych potrafie odróżnić :)
Wszystko ANMOT Kielce ul. Wojska polskiego
Ta rolka kosztuje najtaniej 160 zł pasek około 100 za dwa łozyska plus olej 40 zł - to tanio dałeśCytat:
Napisał Joseph
Wiem i jestem podjarany tak nawiasem mówiąc to pasek 60 zł a łozyska spisalem numer i kupiłem w sklepie iskry kielce po 10 zł pózniej prasa i gotowe :)Cytat:
Napisał 75andrew155
Podepnę się pod temat i mam pytanko a propos kółek rozrządu:
Jak powinny być ustawione względem siebie znaczniki na tych kółkach?
(chodzi mi o te takie dwa "schodki" )
No i czy według tych kółek mozna ustawić rozrząd, czy konieczne jest zdejmowanie pokrywy ?
plis help ;// :cry: :|?:
to w razie czego wiadomo do kogo się zgłaszać :DCytat:
Napisał Joseph
koledzy to jak, ma ktoś tai schemacik czy coś? :?:
nie wiem dokładnie jak jest w u ciebie ale aby mieć pewność co do odpowiednich faz w 3.0 v6 trzeba zdjąć pokrywy zaworów i na środkowych panewkach jest nacięcie (ma ono się schodzić z nacięciem na wałku) + znak na kole pasowym i bloku.
Napisz jak Ci poszło z tym rozrządem :) Ja robiłem generalny przegląd z bratem, przy okazji wymieniania skrzyni biegów i wszystko na podwórku, bez kanału, z wyciągnięciem silnika podnośnikiem (własnej budowy:P). Rok po złożeniu, chodzi jak złoto, o dziwo.... :DCytat:
Napisał andzia