Witam
Ruszyła akcja naprawcza wiązki tylnej klapy bagażnika dzwonić do serwisów :)
Tak samo z boczkami i głosnikami
Printable View
Witam
Ruszyła akcja naprawcza wiązki tylnej klapy bagażnika dzwonić do serwisów :)
Tak samo z boczkami i głosnikami
A coś więcej na ten temat? Jakich aut dotyczy,których roczników,czy gwarancja czy po, kto i za co płaci lub nie ,i wreszcie na czym dokładnie polega akcja tzn naprawa czy wymiana ?
Wymieniają wiązkę za free trzeba do ASO dzwonić. Dokładnie nie wiem do którego rocznika.
W drzwiach poprawiają kostkę głośnika dokładnie mocowanie która powoduje charczenie jego.
Poprawiają boczki deski rozdzielczej ich mocowanie.
W t-jet 120km proszę sprawdzić mocowanie osłony turbiny lubi się poluzować.
Mam pytanie
jak wygląda podłączenie klapy do 2013. Ja ma dwie wiązki z prawej i z lewej julka z 2014
no jeśli wymieniają wiązki za free w autach po gwarancjii to byłbym pod wrażeniem, za taki gest to należy się szacun dla FAP. W tygodniu się dopytam w ASO o szczegóły . Dzieki za info
w każdej są dwie
Macie jakąś potwierdzoną informację, kiedy rozpoczęła się ta akcja ?
Niedawno zapłaciłem kilka stów za jej naprawę w ASO i ciekaw jestem czy mnie nie zrobili w konia.
Czy ktoś może ustalić, w jakich rocznikach wymieniają? Bo jeśli za darmo, to ja się piszę :).
Postaram się jutro dowiedzieć to może coś opisze
Jutro dzwonie do ganinex w sprawie głośnika lewego coś od czasu do czasu charczy. Nieszczęsna wiązka.
A więc tak.
Wiązki siadają w julkach seri A czyli do 2013 po lifcie coś tam poprawiono :)
Naprawa tylko i wyłącznie jeśli problem nastąpi i na gwarancji polega na wycięciu wiązki i zastąpienie jej nową.
Można sprawdzić dzwonić i do serwisu i podając numer VIN będziemy mieli wiedzę czy nasza julka będzie miała problemy z ww. wiązką.
A głośniki lecą na potęgę pęka osłona wodna lub kostka się odpina z zaczepu
Na chwile obecna tylko tyle się dowiedziałem
Eeeeech, u mnie problem występuje, część kabli była już wymieniona (odpłatnie), ale samochód dawno po gwarancji :(.
no to żadna to akcja, zwyczajna naprawa gwarancyjna -a już myślałem że zmienili politykę in plus .......
Jakby mieli wszystkie Julki sprowadzać do ASO to FAP by zbankrutował :D
no przykre jest to że w takich przypadkach (ewidentnej wady fabrycznej) inne marki potrafia stanać na wyskości zadania i naprawiać wszystkie auta bez wzgledu czy są na gwarancji czy nie a FAP w takich przypadkach chowa zwyczajnie głowę w piasek i udaje że nie ma problemu. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem sprawa dla UOKiK jesli problem jest masowy a producent się wypina?
Zaraz, czegoś nie rozumiem. Po co ta "akcja" skoro wymieniają tę wiązkę tylko na gwarancji. Przecież naprawa czegokolwiek na gwarancji to ich psi obowiązek, a nie powód do akcji.
Może po prostu opisali to jakoś specjalnie w dokumentacji dla serwisów a nie ma na to żadnej akcji ?
Dla mnie akcja oznacza:
- wezwanie do serwisów wszystkich właścicieli niezależnie od gwarancji na usunięcie jakiejś usterki zagrażającej bezpieczeństwu
- naprawę po gwarancji realizowaną przez ASO za darmo, gdy producent poczuwa się do naprawy ewidentnego błędu konstrukcyjnego albo wady materiałowej (co ma miejsce w przypadku tej złączki)
Akcja jest w europie tylko nie w naszym kraju u nas jadą po bandzie i tyle.
Serwus - jestem nowy na Forum, a Giuliettę mam już od 15kkm i pół roku :)
3'cie światło stopu nie działa jak należy, więc postanowiłem zajrzeć we wiązkę - było coś po obu stronach kombinowane - po prawej wszystkie przewodu poprawione, po lewej stronie - tam gdzie idzie grubszy przewód - zakładam, że od ogrzewania szyby jeden przewód jest urawny, ale nie widać drugiego końca - konkretnie czarny przewód).
Mam dwa pytania:
1) jakiego koloru jest przewód zasilający 3'cie światło stopu i z której strony jest ten przewód (z prawej czy z lewej)?
2) jak zdemontować 3'cie światło stopu?
Załącznik 237420
według schematu 3 światło stopu to kolorki VN - zielono czarny no i masa N-czarny .Wchodzą od lewej strony.Jak masz rozbebeszoną wiązkę lewą i prawą to sprawdź mi proszę czy jest jakaś złączka dla anteny radiowej / ANT2 która znajduje się na szybie klapy bagażnika / wchodzącej z prawej strony .. dość gruby czarny kabel.Musze w tym miejscu antenę rozłączyć i sprawdzić gdzie jest zwarcie.Pokazuje błąd w radiu nawigacji ..masa na antenie nr.2. Zrób jak możesz zdjęcie telefonem i wstaw ;)
Też mam problem z ant. 1 i 2. Zwarcie do masy. Na klapie znajduje się wzmacniacz antenowy, po odpieciu nic się nie zmienia, a nie mam jak sprawdzić tego wzmacniacza.
Dzięki. Dopiero zobaczyłem Twoją odpowiedź, andrzejm36. Jutro po pracy zrobię zdjęcie, bo teraz to nic nie widać.
Załącznik 237545
Załącznik 237546
Załącznik 237547
Tak jak pisałem - z prawej strony było kombinowane, i z lewej coś też.
Zastanawiam się tylko, czy cała wiązka będzie do przecięcia i poprawki czy tylko jeden przewód.
Dwa zdjęcia z prawej mam nadzieję, że Koledze wystarczą :)
PS Czy na pierwszym zdjęciu aby na 100% jest to przewód od światła tylnego?
RalfPi..dzięki za zdjęcia..ale złączki kabla antenowego tam nie ma..myślałem że zdejmowałeś częściowo podsufitkę .Jeśli chodzi o kabel z 1 zdjęcia ..no nie wygląda na zielono czarny ;).Możesz jeszcze sprawdzić woltomierzem wbijając w kable szpilkę ..druga osoba niech ciśnie pedał hamulca a Ty szukaj napięcia ;).Powodzenia
Czy o antenie w klapie mówicie od GPS czy od radia, bo mam wrażenie, że moje radio poza rmf i radiem zet (w Warszawie) nie bardzo odbiera cokolwiek, a jak wyjadę poza to im dalej tym gorzej? :)
GPS jest na dachu..w klapie jest dodatkowa antena radiowa.Daje to możliwość wyszukania alternatywnej stacji radiowej z lepszym odbiorem i przełączenia się na tą stację.Podłącz alfa obd i sprawdź błędy ;)
[notranslate]Alfa[/notranslate] OBD ok, podłączyć z funkcją radio? (na moją logikę to jasne ale wolę się upewnić, poza tym nie wiedzialem, że nawet radio ma "błędy" :D)
P.S
Radio bez navi
nie wiem jak radio ale nawigacja ma możliwość podłączenia , przeprowadzenia testów i sprawdzenia błędów ;).Oczywiście jeśli masz przerobiony / przełącznik lub rezystor / interfejs obd2 ;)
zakładając, że nie wystarczy żółta przejściówka, nie mam ani takie kabla ani takich umiejętności lutowania, żeby nie zlutować wszystkich przewodów ze sobą :)D
nie wiem czy żółta przejściówka to jest właśnie to :)..ale jeśli się łączysz z Body to i połączysz się z radiem..;)
W mes się łączę ale alfa obd jeszcze nie testowałem, może dziś znajdę chwilę
edit:
niestety nie mam przerobionego kabla obd i się nie łączy poza tym tam jest tylko Uconnect oraz Navi - nic z tego nie posiadam mam julkę z 11 roku która ma tylko klasyczne radio
No i się uporałem - pociągnąłem ciemnozielony przewód.. i wyjąłem z go z jednej z drugiej strony (pękł na zgięciu w środku gumy). Później dorobiliśmy z kolegą długi przewód). Najciężej było przeciągnąć dorobiony przewód przez gumę - do tego posłużyliśmy się prętem aluminiowym (przekrój jakieś 1mm2 - tak, że go jeszcze dało gięć spokojnie). Z jednej strony wprowadziliśmy pręt, a z drugiej strony przylutowaliśmy dorobioną część przewodu do pręta - potem przeciągnęliśmy pręt z przewodami.. i prawie gotowe do tego doszły jeszcze koszulki termokurczliwe, 1,5h + będzie z 12 piwek dla kolegi w podzięce.
Załącznik 238448
Załącznik 238447
3 światło stopu działa, ale od pewnego czasu nie mogę otworzyć bagażnika naciskając przycisk na klapie, ani też z głównego przycisku na pilocie - działa tylko 3 przycisk na pilocie.. Ktoś coś podpowie?
No i dziś już nie działa otwieranie nawet z trzeciego przycisku..
Edit:
Grubszy czarny przewód przerwany - zwarłem na chwilę, nacisnąłem przycisk w kluczyku i zamek działa. Wobec powyższego dorobię w poniedziałek czarny przewód, a na wiosnę pomyślę o wymianie obu wiązek.. jak już trochę cieplej będzie (niestety obecnie garażu nie posiadam).
Gruby czarny przewód w lewym "przepuście" - zasilanie zamka.
Cienki biało-pomarańczowy - sygnał z przycisku na klapie.
Wszystkie usterki usunięte (na kilka przewodów liczyłbym 2-3h dla w miarę wprawnego amatora).
A ma ktoś rozpiskę który przewód w lewej przelotce w klapie za co odpowiada? Konkretnie poszukuję tego od lewego światła mijania w klapie. Jest ich tam z kilkanaście i część pozawijana izolacją, także ciężko będzie samemu zidentyfikować.
Pozycyjne. Lepiej? :P
przyda się pewnie : opisy + schematy z oznaczeniami kolorów literowymi - oznaczenia kolorów opisane w ostatnim pliku (generalnie z włoskiego pierwsza litera)
Załącznik 241412
Załącznik 241424
Załącznik 241423
Załącznik 241422
Załącznik 241421
Załącznik 241420
Załącznik 241419
Załącznik 241418
Załącznik 241417
Załącznik 241416
Załącznik 241415
Załącznik 241414
Załącznik 241413
Załącznik 241425
Dzięki wielkie za wrzutkę. Teraz proszę sprawdźcie, czy dobrze rozkminiłem:
Lewą przelotką do tylnej lewej lampy w klapie bagażnika biegnie jeden przewód GL:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/102.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/103.jpg
GL wg rozpiski to przewód żółto-niebieski, gdzie kolor żółty jest dominujący:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/104.jpg
Wytypowałem jeden przewód, co o tym sądzicie?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/105.jpg
Jeszcze jedna ciekawa rzecz, z profilu bocznego wyciągnąłem kawałek wiązki, zaznaczyłem żółtym prostokątem, o co tam może chodzić? To fabryka, czy "nasi tu byli"?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/106.jpg
Chciałbym temat sam ogarnąć, ponieważ ASO życzy sobie za roboczogodzinę 175 PLN brutto, a taki elektryk na pewno ze 45 min będzie się z tym guzdrał.