-
obnizenie
siemka, mam do Was 2 pytania. Alfa 147 1.9 150km. Chcialbym ja troszke obnizyc, nie za duzo ale z tylu straszna szpara jest miedzy oponą a nadkolem. Mozna zalolzyc jakies sprezyny tylko na tyl? Przod bym zostawil tak jak jest. Jesli tak mozna to jakie sprezyny w rozsądnej cenie? I ile opuscisc? 3cm? 5cm?
I jeszcze jedno odrebne pytanie
chodzi i renowacje i malowanie felg. 17" porysowane, wiele przytarć i gdzieniegdzie male ubytki. Czy da rade to zrobic normalnie w jakims serwisie? Te ubytki mi jakos uzupelnią? Jaki jest mniej/wiecej koszt renowacji i malowanie kompletu? Tylko taka kompletna renowacja bo samo piaskowanie to mi raczej nic nie da bo ubytki i tak zosatna
-
1- 5cm w dol to juz nie jest troche
Wsadzac inne sprezyny na przod a inne na tyl to tez nie bardzo
Jak chcesz troszke to max -3cm
2 - od ok 300zl /kpl w gore , zaleznie od wielkosci tych ubytkow itp
-
czyli nie moge obnizyc tylko tylu? Przod stoi wsumie dobrze, maly przeswit jest, nie wiem czy da rade wogole to zrobic -3,5cm bo wlasnie takie sprzeyny znalazlem/ Nie moglbym tylko tylnuch wymienic? CO sadzicie o firmie Jamex?
-
możesz - bo nikt ci nie zabroni
ale ...
wsadzisz na tył spr o innej charakterystyce i teraz jak to będzie działało jak i przodem i tyłem jedziesz po tym samym ??
a może przód masz już zmęczony i dla tego taki efekt ?
nie wiem
daj fotki na płaskim
-
Może przód siedzi nisko bo już amory albo sprężyny umarły ? W serii i tył i przód siedzą na tej samej wysokości więc coś musisz mieć nie tak. Co do Jamexów. Smigam już na nich ~rok i jest ok. Twardo nisko i pewnie :D
-
amorki sa w stanie bardzo dobrym, robilem ostatnio przeglad i wszystko jest git., TZn źle to troche ujalem ze przod siedzi, ogolnie jest linia ale z przodu mam zdecydowanie mniej miejsca miedzy blotnikiem a opona niz z tylu. I nie wiem czy to mi na przod wejdzie? Nie bedzie nic tarło? Nie chce takiej konkretnej gleby bo juz kiedys jezdzilem ale troche nizej mogloby by byc
-
-3 cm nic Ci nie zaszkodzi, nie ma mowy o jakimkolwiek tarciu
-
Nie rob z wygodnego samochodu taczki z węglem. Bedzie lepiej wygladac ale bedzie sie jezdzic nieprzyjemnie. Jak chcesz to w tym tygodniu bedzie do sprzedania komplet Eibachow - 30 ktore mam zamiar wyjac z mojej alfy bo chce zaznac wkoncu troche komfortu na oryginalnym zawieszeniu a nie podstakiwac jak pilka po dziurach.
-
3 załącznik(i)
-
Do porownania to trzeba bylo dac fotki na tych samych kolach :)
-
Jeden pies. Koło swojego obwodu zewnętrznego nie zmieniło, zredukowałem tylko balon opony większą felga :)
-
Też śmigam na Jamex'ach już ze 4 lata i jestem 100% zadowolony.
A Ty kolego jeżeli masz zdecydowanie mniejszy prześwit z przodu to znaczy że albo masz tam inne sprężyny niż z tyłu albo to co masz tam teraz jest już mooocno przepracowane i nie siedzi tak jak powinno. Dlatego uważam że jedynym wyjściem jest wymiana kompletu przód tył, bez względu na to jak Ci przód teraz siedzi. Tym bardziej że Jamex do drogich nie należy :)
-
2 załącznik(i)