Witam, jaki MBC byście koledzy polecili do silnika CF2? Wiadomo że wielkiego pola do popisu tam niema dlatego planuję założyć MCB a potem dopiero nową mapę by osiągnąć te z 130-140 hp.
Printable View
Witam, jaki MBC byście koledzy polecili do silnika CF2? Wiadomo że wielkiego pola do popisu tam niema dlatego planuję założyć MCB a potem dopiero nową mapę by osiągnąć te z 130-140 hp.
co to mcb?
Siewcu ironizował :)
I nie chodzi o powerboxa. Tylko o przestawione literki
Properfect i 1.7bar dmucha ;-)
mcb wg googla to przede wszystkim
Małopolskie Centrum Biotechniki
a mbc o które zapewne pytał autor to pewnie manula boost controller
czy jak mu tam
:-)
aczkolwiek google na temat mbc też ma inne zdanie w pierwszych wynikach :-)
eddi87 kolego zamontowałełś juz to MBC ?
Mozecie mi pwoiedziec jak to MBC properfekt zamontowac?? iCos slyszalem ze trzeba nowy czujnik doładowania kupic n wiecej barów bo podobno mogą sie błędy pojawiac... Ktos cos robil w tym kierunku??
pozdro
No warto czujnik nowy dać. Bo ten do 2.5b szybko się kończy. Ale trzeba wtedy oczywiście poprawkę w sofcie robić
Czyli w sumie robienie softu bez mbc to nie warto bo to duzo nie da?? na to wychodzi...
Oczywiście, ecu będzie ograniczało paliwo.
Czujnik od jtdma. Mbc wpinamy w podcisnienie na zimnej stronie turbo.
widziałeś kiedyś podciśnienie w dieslu w układzie dolotowym?
Się czepiasz;-)
to ile bede musial jeszcze kasy wydac na czujnik doladowania wiekszy i mbc?? Wiecie moze jakie beda koszty???
pozdro
Map używka ok 100, mbc też tak jakoś. Pasowało by jeszcze fmic zrobić i potem dobra mapę.
Tyza a moze wiesz dokladnie jaki czujnik doladowania pasoalby do alfy 156 1,9 jtd ?? przed lf ?? pozdro
1.9 16v jtdm
Tylko na co wam MBC po sofcie ??
Jechać chłopy się hamować doprowadzić woz do 100% sprawności. Ja wiem że chcecie tanio jakieś dodatkowe konie dorzucić, niestety soft to są własnie najtansze konie.