siema
wymieniał ktoś? Auto nie ma już gwarancji. Przebieg 35tyś.. Jaka może być cena?
Printable View
siema
wymieniał ktoś? Auto nie ma już gwarancji. Przebieg 35tyś.. Jaka może być cena?
Spokojnie w 300zł za części się zamkniesz (z pompą). 35tkm to aby nie za szybko?
Temat wraca.
Jaki rozrząd polecacie i pompę?
Póki co zaproponowano mi : rozrząd (INA) pompa Dolz.
orginał pasek plus rolka 218,30
orginał pompa wody - 220zł
do tego koszty przesyłki ok 30zł
Jeśli nie chcesz orginału bierz wszystko z INA
Czemu chcesz przy tym przebiegu wymieniać rozrząd no chyba ze masz już 5 lat to wtedy tak :)
biorę napinacz INA,pasek Dayco a pompę SKF, przynajmniej tak mi radzą
auto z 2010 roku, przebieg niecałe 50tyś. coś tam stukało i mechanik orzekł, że trzeba wymienić, zresztą Maciek-156 z forum napisał mi, że rozrząd w silnikach MA wymienia się co 4lata (niezależnie od przebiegu),w książce z tego co pamiętam jest że przy 80tyś.
zmień pasek tylko nie dayco
kup cały KIT INA
została wypuszczona wadliwa partia rozwarstwiały się
A to ciekawe
A jakies fakty dla poparcia tegoz stwierdzenia ?
Ja na Twoim miejscu podjechał bym do dobrego warsztatu i zlecił wykonanie wszystkiego, łącznie z zakupem części.
Jeśli coś się wydarzy, a części dostarczysz we własnym zakresie, to nici z gwarancji niestety. I sprzedawca, i wykonawca usługi będą odbijali piłeczkę, że to nie ich wina.
Niestety tak to wygląda w praktyce.
oooo, dawno nie słyszana i nie widziana koleżanka z problemami z motoryzacją :cool: dziwna ta konieczność wymiany paska w ledwie dotartym mito,,,, bierz co najtańsze, za kolejne 4 lata po kolejnych długich 35kkm znowu sobie wymienisz na budżetową opcję, a jak tam sprawa się zakończyła poprzednia ?
Mysle ze nawet jak tak zrobisz i cos się stanie to i tak będą mówili ze to twoja wina ze pasek się rypnal. Zreszta gwarancja jest przeważnie na rok na robociznę. Teoretycznie jakby w ASO cos takiego Ci się zdarzylo to pewnie po straszeniu FAPem i długim okresie wyczekiwania dostalbys jakiś większy rabat na kolejny rozrząd i jakas symboliczna partycypacje w kosztach remontu, której bys przecież tam nie zrobil bo po cenach ASO jest to absolutnie nie opłacalne. Taki lajf :(
Cześć,
żeby nie zakładać nowego wątku - mam do wymiany rozrząd i sprzęgło. Jakich producentów polecacie?
Cześć,
W maju wymieniałem rozrząd w swojej.
https://archiwum.allegro.pl/oferta/r...777702411.html
Może jest jeszcze na Allegro, a jeśli nie, może warto zapytać czy nie ściągną. W każdym razie około 400zł za oryginał. Za robociznę w ASO zapłaciłem 495zł. W ramach ciekawostki, oryginalny rozrząd w ASO bez rabatów to bodajże coś koło 700-800zł. Z tego co kojarzę z maksymalnymi rabatami w FCA i tak nie można go dostać taniej niż 560zł. Co do zamienników nie mam pojęcia.
kupilem pompe pasek i napinacz za niecale 300zl. pasek i napinacz dyco a pompa graf z metalowym wirnikiem
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
ASO Bielsko-Biała w 2016 roku rozrząd (materiały i robocizna) 671,12. Myślę że dobra cena (rabat na materiały 14%)
Ponieważ auto dobija to 100kkm, zdecydowałem się na szerszy zakres prac:
- sprzęgło Sachs
- rozrząd SKF
- tarcze i klocki przód - ATE
- klocki tył - ATE
- pasek alternatora - Conti
- nowy płyn hamulcowy
no i jak to w naszych alfach :no:
- nowy znaczek na przód.
Części kosztowały mnie 1250 z wysyłką.
Robocizna w zaprzyjaźnionym warsztacie, który opiekuje się bellą: 550 zł.
Po raz pierwszy mam ATE, które podobno mniej pylą, zobaczymy.