-
2 załącznik(i)
Urwane lusterko
Wczoraj pod sklepem "ktoś" zachaczył o moje lusterko (lewe) w beli.
Po sprawdzeniu okazało się że uchwyt w środku lusterka rozsypał się.
Chciałem zapytać czy można jakoś to naprawić,kupić sam uchwyt czy będę zmuszony na zakup nowego lusterka ?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=146697&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=146698&stc=1
-
Hejka. Moim zdaniem raczej całe lusterko. Śróby sa często bardzo zapieczone, wiec jesli jest urwane to na pewńie z gwintem wiec ciezko bedzie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
-
Też tak miałem, fakt ciężko było odkręcić śruby, ale jakoś poszło i zakleiłem poxilliną. Trzymało się super, 2 tyg, bo urwali mi ponownie na tym samym parkingu :/ Ale polecam poxilline :)
-
Podobnież w nowszych modelach elementy które śniedziały i blokowały się zostały zamienione na plastikowe - mi wymienili całe lusterko i póki co się rusza ;) Lewe stoi sztywno
-
Też mam urwane, z obu stron... Moje rozwiązanie - owinąłem taśmą izolacyjną ten bolec i nabiłem na to lusterko :p miało być prowizorycznie, ale sprawdza się dobrze, więc zostało :)
-
i masz składane lusterka haha
-
Dobrze odczyść utleniony stop aluminium papierem ściernym, zarób poxilinę i sklej.
-
Rozwiązanie tymczasowe... Tak jak mówiłem - sprawdzałem również - w nowszych modelach ten element jest plastikowy... i normalnie się lusterko składa :)
-
A jak kupić z nowszego modelu? ASO? Czy może szrot/alledrogo?
-
Temat stary, ale też poszukuję lusterka. Nie dało się naprawić, tzn działało przez chwilę zrobione według powyższych instrukcji :D, ale niestety się skończyło. Szroty, czy nowe lepiej?? Dzięki
-
Jak chcesz żeby się składało to najlepiej nowy zamiennik. Chyba, że dorwiesz oryginał, ale będzie dużo droższe.
Oryginalna używka zapewne nie będzie się składać, jeśli to nie przeszkadza to też będzie ok. Może też uda się dorwać używane, składające się, ale będzie ciężko ;)
-
Zrobię reklame ale tutaj akurat warto bo w ITALCAR jak pojechałem po lusterko gdy tak samo sie złamało pan najpierw sprawdził czy sie składa, a dopiero potem dał do reki żeby sobie zobaczyć. Tydzień temu kosztowało 80zł kompletne i bez żadnej urwanej śruby mocującej trójkąt.
-
Nowe lusterka z bdb opiniami kosztują 90- 120 zł. Sam kiedyś takie kupiłem i poza nieco inną fakturą plastiku na trójkącie (różnica niezauważalna bo nigdy nie widzi się dwóch elementów na raz:) ) wszystko pasowało idealnie i nawet udało się założyć oryginalną nakładkę lakierowaną.
Także nie wiem po co iść w używane, które i tak się prędzej czy później zblokują i problem gotowy.
-
Panowie , wielkie dzięki. Kupuję według wskazówek :D