Panowie, jaka jest długość bagnetu oleju w przedliftowej 3.0?
Printable View
Panowie, jaka jest długość bagnetu oleju w przedliftowej 3.0?
Nikt nie ma Fałki aby sprawdzić mi długość bagnetu?
Odkąd mam mierzyć to po pracy to sprawdzę.
Poprosiłbym o całą metalową część bez plastikowego uchwytu.
52,3 cm - mam bagnet na końcu "zakręcony" - nie jest płaski.
Dokładnie, u mnie też jest zakręcony.
A co Ci się dzieje? Za mało oleju pokazuje? :sarcastic:
A bo w mojej poprzedniej bagnet był zamieniony i teraz chciałem się tak upewnić czy nie jest za długi lub krótki. Doświadczenia z przeszłości :P
Dodano po 17 minutes:
Ok, u mnie długość to 52,1 cm.
Mam takie pytanie. Poziom oleju jest w połowie. I teraz jak to jest z kontrolką poziomu oleju (ta po prawo na samym końcu). Na początku, jak pierwszy razem odpalałem, wydawało mi się że gasła równo z kontrolką od klocków i poduszki itd. Teraz jest tak, że przekręcę kluczyk, zgaśnie prawie wszystko tylko jeszcze przez jakiś czas pali się właśnie bagnet i taka żaróweczka powyżej po czym gaśnie. Przy odpalaniu od razu gaśnie. Teraz pytanie czy tak ma być?
W instrukcji jest opisane wszystko. Ja teraz nie moge sprawdzic bo aku wyciagniete.
Według instrukcji powinna gasnąć razem z innymi jeśli nie to znaczy, że jest za niski poziom oleju. A ta zapalona żarówka obok sygnalizuje, że masz przepaloną którąś żarówkę lub wsadzony led i dlatego pokazuje błąd.
U mnie z tego co pamiętam gaśnie od razu za to jak mam bardzo mocno rozgrzany silnik to ta od ciśnienia gaśnie po sekundzie od zapalenia silnika.
Jak jest na zapłonie to po jakiś 10 sek. zgaśnie sama. Ewentualnie wcześniej zgaśnie jak zapalę samochód. Po tym ta kontrolka bagnetu już się nie świeci. Właśnie stąd moje pytanie o długość bagnetu bo obecnie stan mi pokazuje w połowie więc poziom oleju jest ok.
///
Nie ten temat.