Witajcie.
czy poniższe felgi będą pasować do Alfy 159 ?
Rozstaw śrub: 5 x 110
ET: 41
szerokość felgi: 6,5
Otwór centrujący: 65,1
Printable View
Witajcie.
czy poniższe felgi będą pasować do Alfy 159 ?
Rozstaw śrub: 5 x 110
ET: 41
szerokość felgi: 6,5
Otwór centrujący: 65,1
Srednicy zapomniales ;)
A fakt :)
16 cali.
Do tego opony
215/55 R16
Kumho I'ZEN XW KW17 (zima)
Nie beda.et 34. Jak chcesz takowe to pisz na pw.
Będę wdzięczny za foto.
Tylko ze zdjecie przesle dopiero w weekend bo musze byc na wsi aby miec dostep do kol bo nie zakladalem jeszcze zimowek mam nadzieję że poczekasz. Jakie dokładnie zdjęcie cie interesuje? Pewnie po założeniu tak. jesli chodzi ci o zaciski ile do nich jest to mam jakies 1...2cm klocki ok 8mm tez o to sie martwilem ale wszystko zmierzylem i zamowielem i jest ok opony to 215/55/16
Znalazłem już felgi z oponami oryginalnymi, trochę droższe ale pasujące w 100 %:) ale i tak wielkie dzięki.
CHcesz kolego w zimie jeździć na stalówkach ? 159 jest za ciężka na stalowe felgi szczególnie jeśli chodzi o przod... wiem to na swoim przykładzie... Fegla stalowa jest bardzo miękka i łatwo ją uszkodzić i żeby jeszcze dalej nie poszło...
To jaki jest zakres ET do 159? Z opla astry/zafiry będą pasować stalówki?
Raczej nie będą. Jeśli mowa o 16 calach to przeważnie mają et w okolicy 41.Przy szerokości 7 cali ET powinno być 34 lub mniej.
Z tą wagą 159 to trochę przesadzamy. Wcale nie odbiegają jakość szczególnie od innych aut w tej klasie.
Jak kolega wyżej , stalówki z Opli nie pasują do 159. :)
Z tymi miękkimi stalówkami to kolega trochę przesadził. miałem 159 2.2 JTS i na zimę używałem oryginalne obręcze stalowe z oponami 215/55R16. Stalówek 17"i 18 " faktycznie AR nie oferuje.
A może jest ktoś kto ma na sprzedaż stalowe felgi do 159tki ? Trafiły się ostatnio na allegro, ale zanim się przyczaiłem to już zniknęły (a i cena była sensowna, 600 - 700 zł)
P.S. Niestety na post "na bazarze" mam za małe plecy :)
Napisz do moda z działu bazar. Powinien pomóc w tej kwestii.
Nawet teraz są za 700 pln na Alle.
kup dwie z et 34 a dwie z et 41, i po sprawie
Jak chcesz od Opla (pasują tylko na tyl) to na priv
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
ja dopiero szukam ale na pewno alusów. Nie muszą być jakieś tam super wzorowo to tylko na zimowy sezon a moich mi szkoda bo ani ryski kurde nie mają :D no i trochę za szerokie na moje opony zimowe. A jak nie to na lato przybędą 18 a opony na zimę poszukam nowe i założe na obecne :)
Witam ,ja przymierzałem ostatnio stalówki z oponami zimowymi od Opla vectry C, rozmiar 205/55 R 16, ET 41, 5x110 ,6,5 szerokość felgi otwór centrujący 65mm i niestety przednie zaciski haczyły o felgę ,reszta pasowała a była to okazja cenowa.
WItam,
czy ma ktoś doświadczenie czy felgi strukturalne z opla 16", szer. 6,5", et39 bedą pasowały do belli 159 1.9 jtd?
nie beda,byli tacy co przymierzali
..od roku przewija się temat felg stalowych i problemu z nimi.
Jeśli nie macie 1000zł żeby kupić oryginalne używane alumy "16 to pozostaję wam założenie dystansu do felg stalowych jak to zrobiła Policja.
Ja mam założone strukturalne 16" od GM, faktycznie z przodu niezbędne było założenie dystansów i dłuższych śrub. Cenowo zatem nie był to żaden cymes...
Dla nas ET 34 Felgi z Opla pasują tylko na tył, tam ET może być większe