Alfaholicy, jeśli mieliście okazję przegonić autko po niemieckiej autostradzie;) to podajcie do jakiej prędkości wg. licznika udało wam się rozbujać wasze alfy. Czyli model / silnik + moc / opony / vmax.
Printable View
Alfaholicy, jeśli mieliście okazję przegonić autko po niemieckiej autostradzie;) to podajcie do jakiej prędkości wg. licznika udało wam się rozbujać wasze alfy. Czyli model / silnik + moc / opony / vmax.
159 Sportwagon 1.9 JTDm 16V + chiiiip
Koła 17" alu 225/50R17
205 km/h wg GPS, może by jeszcze kapkę poszła, ale prosta droga się skończyła :)
Ogólnie tym modelem powyżej 190 km/h jedzie się średnio przyjemnie.
159 Sportwagon 2.4 JTDm '06 r. + Virus by Cinosoft (234 KM i 477 Nm) + EGR off + DPF off
opony 225/45/18
wg. wskazań licznika ok. 247 km/h... :)
Piszcie szybciej, zanim ten lekko bzdurny temat zostanie zamknięty... ;)
159 sw 1.9 jtdm 16v alu 17 50 225 wskazanie licznika 210 i jeszcze mogla dalej iść ale ogranicznik siedzial na fotelu pasażera:)
Wyslano z Noki 3110:)
1.9 8v sw 120KM + mapa
200km/h w 5kilometrów
Dodano po 5 minutes:
Dodam ze nie na autostradzie ;) tylko w ter zabudowanym
Jest się czym chwalić. Ręce opadają.
Tiaa miałem wcześniej o tym pisac....ma nadzieje ze to żart..ze nie autostrada....
Miałem cyknąć fotę choć byłoby to głupie przy takiej prędkości, no ale pewnie mało kto uwierzy ale swoją bellę 147 po lifcie, 1.6 120KM opony 215/45 R17 rozbujałem do 210km/h według licznika.
No ale fakt, potrzeba było długiej prostej by to zrobić, ale było to na autostradzie Katowice-Kraków więc jakoś dało rady, choć ledwo jak osiągnęła to 210 to musiałem hamować bo bramki się zbliżały :D
156 1.9 JTD 110 KM, 185/65 R15 - 211 z górki z wiatrem w plecy, 194 w równym terenie wg komórkowego prędkościomierza. Utrzymywałem taką prędkość przez ~200 km i o dziwo silnik nie protestował temperaturą. Trzymał równe 88 stopni w lato, przy włączonej klimie. Odgłosami też nie, chociaż wiele przez ryk (bo trudno to inaczej nazwać) powietrza nie było słychać. Generalnie jazda 156 1.9 JTD powyżej 120-130 km/godz jest średnio przyjemna dla ucha.
trza beło dopisać że pod szkołą i podczas wyprzedzania na przejsciu
dopiero by się obrazili ci co nie zrozumieli żartu :-)
no ale żebym zaś nie dostał zjebki od modów za offtop
:
9 max jeszcze nie robiłem , jeno zwykłe 2 z przodu ( oczywiście na zamkniętym odcinku drogi z pełnym zabezpieczeniem -- zagrożeniem mogłem być tylko dla siebie i w testach nie ucierpiało żadne zwierze itp )
Oooj tam oj tam;)
Wystukano na klawiaturze commadore c64:)
Myśle że temu tyle bo i z jednej i druhiej strony autostrady miedzy bramkami jest z górki. Po prostym chyba ciężko w to uwieżyć. Ja moja 156 16v po prostym bujam do 215 i to jest wszystko co sie da. Delta 2.0 idzie 220 spokojnie ale myśle ze to jeszcze nie jest jej ostatnie słowo.
Dodano po 5 minutes:
Piszesz bzdury raczej. Miałem pare lat temu 1.9 8v 115, poźniej robioną u cinka na 156km/342nm, i przed programem szła po prostym max 190, po sofcie 205 i miała juz wtedy chyba z 4600obrotów(dokładnie nie pamietam), dodam że auto było wtedy świeże i wszystko było w nim sprawne. Tak ze te 211 nie bardzo nawet z góry. A jak już piszesz ze prawie dwie paki jechałeś przez 200km to już wogóle, turbo by nie wytrzymało na seryjnym coolerze nawet przy niskiej temperaturze otoczenia. Poaztym te silniki miały skrzynie 5, i to ich ograniczało niestety. Pozatym silnik rewelacja. Pozdrawiam, Tyle z mojej strony
Czy wierzysz, czy nie wierzysz - patrz podpis Bociana.
Nie interesuje mnie jego podpis, miałem ten motor i wiem na co go stać.
Na wstecznym, pod górkę :)
Jersey robił sobie jaja...
Ja swoją 147 1.9 8v po chipie miałem ponad 200 na budziku, ale jazda z taką prędkością jest w takim aucie wręcz nieprzyjemna (hałas, szum, wyżyłowanie silnika). Nie wyobrażam sobie przynajmniej w 147 jazdy przez 150 km z taką prędkością (pomijając turbo, silnik, itd) no chyba, że baaaaardzo bym się spieszył.
166 FL 2.4JTD 20V full seria 175KM Koła 225/45R17 Licznikowe 240km/h
Ja moją GTA na letnich 225/45/17 przy temperaturze -3 na zewnątrz, w terenie zabudowanym, po zmroku z otwartymi szybami z przodu i na piątym biegu zapiąłem prawie 240 km/h...
Szóstki nie wkładałem bo... pomiar na hamowni tego nie wymagał:)
AR 159 1,9 JTDm 8v seria, na prostej drodze 204 km/h według GPS i to wszystko na co ją stać. ;)
To i tak lepiej niz seria, czyli 191km/h dla 8v. Czyli tak jak moc jest niedoszacowana tak i zdrowa 8v osiaga wyzszy vmax. Ja mam po modzie 190KM i max jeszcze nie zrobilem ale 200km/h licznikowo osiaga bez zadnego trudu i bardzo sprawnie.
159 150 km licznik 220 GPS 205
Moja GT 1.9 16v, bez modów 150KM, prosty odcinek autostrady według GPS 214, licznikowe 224
159 sedan 1.9 8v chip 161km 330Nm - dwie osoby bez bagażu na 17 calach 230 km/h , na 19 calach -210 km/h wartości licznikowe , choć pewnie gps zbił by dosyć mocno mój entuzjazm :)
145 1,4 ts doszła do 180 na liczniku felgi i opony jak w serji, opony zimowe.
Obecna 147 1,6 105km 188 na blacie.
Btw 1,4 fajniejszy silnik.
1.9 8v + program 230km/h według licznika
Hmm (bocian)
u mnie nawet na 16" taki wynik nie do osiągnięcia... chyba że na autostradzie ale tego jeszcze nie próbowałem :P a w terenie zabudowanym tak jak pisałem wczeniej :D
GT 3.2 225/45/R17, 3/4 gazu i licznikowe 240, więcej się bałem.
250 gdyby nie ogranicznik to z 300 by poszla buahahaha z przepasci:p
Jo tam chyba dugo nie byda miol nic szybszego niz byla gt :-(
Spoko bocian jak sobie wyobrazisz to i 159 bedzie szybsza niz GT:D jeszcze ferrari bedzie wyprzedzac hahahaha
A tak serio to ci powiem ze nawet Cinsoft niewiele zmieni:cool:
Ino wyobrazenie nie da tej przyjemnosci co rzeczywistosc ;-(
Zna ktoś lepsze wytłumaczenie? :D https://www.youtube.com/watch?v=RL1jqt74Yuc
Nagłówek tego tematu powinien brzmieć ,,Ile najszybciej jechałeś najszybciej ?'' :D
No jo akurat jecholech max bo bylem ciekaw i tyle
Sprawdzilem i tyle
Na co dzien przeciez tyla nie jezdza
Każdy jest ciekaw ile pójdzie ...byle z łolejem w łepetynie to robić..
a co ma biedny Kubica powiedzieć ? cytuję Bociana ,,Na co dzien przeciez tyla nie jezdza'' ? :D
Ja jeszcze nie próbowałem v-max w gtv mam za słabe lacze na 240 ...:D aaaaa nie bede sie chwalił
Moja Alfa 166 2.5 V6 - licznikowe 240km/h przy 6200 rpm. Do odcinki zostało jeszcze 800 rpm :D
Zdjęcie jest jakby co -oczywiście na Niemieckiej autostradzie :)
Prędkość osiągnięta na podtlenku LPG :D
Opony 235 r17.
A ja się boję V max. Jechałem licznikowe 195km/h na oponie 215/55/17 i szybciej się boję.
Mogę komuś ewentualnie pożyczyć swoją 159 żeby sprawdził tą granicę.
Myślę, że przy tej mocy, którą ma, to 200km/h pęknie bez przeszkód i jeszcze troszkę więcej ;)
Pozdrawiam.
- Rafał