http://blog.gatti.pl/2007/02/02/alfa...-marka-swiata/
Moja rekacja po przeczytaniu tego artykułu była jedna- głośny śmiech
Printable View
http://blog.gatti.pl/2007/02/02/alfa...-marka-swiata/
Moja rekacja po przeczytaniu tego artykułu była jedna- głośny śmiech
Alfa ma klasę i styl czego inne auta nie mają. Alfa sie wyróżnia spośród innych aut. Ten kto to napisał na pewno ma golfa II lub III
Ja zostawiłem mu komentarz. zobaczymy co odszczeka ten der persching von Golf Volkswagen
Ehhh szkoda słów albo ma gulfa albo jakieś inne pospólstwo z Hitler-landu które ktoś przez pomyłkę nazwał samochodem . Już sama nazwa Alfa Romeo budzi uznanie to brzmi tak samo jak Aston Martin lub Rolls Royce a każdy miłośnik Motoryzacji przecież wie czym sa te marki Alfa Romeo bez wątpienia jest oznaką indywidualizmu i przede wszystkim żaden panzerwagon nie należy do rodziny gdzie jest jedno miejsce zajmuje Ferrari a wiadomo czym są te auta .
Jeżdże małym cinqecento włoskie autko lubi się zepsuć . ale ani mi w głowie zamiana na VWPOLO .
czesc
powiem ci ze niech wszyscy coś napiszą to gościowi w pięty pójdzie
ja tam swoje dodałem :) hehe
i ja również napisałem swoje zdanie podpis to alfiarz:)) pozdrawiam
i ja skomentowalem..
A ja myslalem ze to alfisci maja kompleks vw - wymuszony oczywiscie przez spoleczenstwo, a nie przez alfe. ale jak widac toyociarze tez maja kompleks :D
No generalnie powiem tyle:
gościu ma niezłe poczucie humoru :mrgreen: i do tego chyba kompleks pancerwagena :mrgreen:
Zapewne tu też potwierdza się reguła że najwięcej do powiedzenia o Alfach mają ci co nigdy ich nie mieli...
Słuchajcie, po co ludzi na siłę wyprowadzać z błędnej opinii na temat Alfy Romeo. Spójrzcie na to z tej strony:
- autka można kupić za śmieszne wręcz pieniądze (z drugiej ręki oczywiście - bo duża utrata wartości),
- można trzymać pod blokiem lub swobodnie zostawiać gdzieś na mieście bez obawy że ukradną,
- widok dresa z łańcuchami na szyi i komórą przy uchu prowadzącego Alfę dzięki Bogu należy wciąż do rzadkości.
Po co nam to :!: :D
ja tez skomentowalem alfy jeszcze nie mam (nie tak latwo znalezc cos madrego)
ale denerwuje mnie jak ktos zabiera glos majac blade/zerowe pojecie o temacie
jego jedynym "argumentem" byl test ar 147 w top gear
(skatowana przez clarcsona ar 147 gta w ktorej drzala kierownica)
wiecie jak wygladaja ich testy wiec nie dziwota
zreszta oni sami przyznaja ze wiekszosc samochodow po testach wraca na lawecie
pozdrawiam
skoczyliście mu do gardła jak wściekłe psy ale gościu dalej żyje :mrgreen:
Ja tam sie nie przejmuje nim zupelnie. Wczoraj na autostradzie mialem 240 na liczniku :O I mnie cupra r wyprzedzal jeszcze no! :) Wiedzialem, ze nie podolam, tym nadmuchanym niemieckim koniom. On mial ich 210, albo 230 a ja tylko 165. Pewnie sie kolezka i tak zdziwil, bo mozolnie mnie wyprzedzal. No niech ja zmienie chip i zrobie dolot porzadny. Wydech juz jest, mysle ze przybedzie okolo 20 koni. A gdyby jeszcze zrobic taki.. walek.... :D
ha ha ha no coments
Ehhh napisałem mu commenta i go usunąłem. Po co? Nabijać mu oglądalność? Osobie o tak wysokim poziomie ignorancji niczego nie wytłumaczysz. Tak jakbyś chciał Bin ladena przekabacić na Buddyzm. Koleś nie ma pojęcia o czym pisze i pisze dla samego pisania. Następna strona powiększyła morze syfu w internecie. A ja mam na ripostę komentarz Clarcksona:
"uważam, że te silniki (v6) to jednyne z najlepszych kiedykolwiek wyprodukowanych"
Jakby burak ogądał top geara, to by wiedział że Clarkson przepada za 166 i ogólnie ma bardzo duży sentument do włochów a w szcególności alf.
"Kazdy kto zna sie na motoryzacji powinien miec przynajmniej raz w zyciu Alfa Romeo" - jakos tak to brzmialo... Sam Jeremiasz mial GTV6 i mysle, ze by nas zrozumial :)Cytat:
Napisał PietereQ
Milym akcentem bylo tez krotkie ujecie Alfy SZ - w odcinku w ktorym komponowali czolowke TG z dzwiekow silnikow, nie pamietam ktorym dzwiekiem byla Alfa :P Nie wybierali jakis Yarisow tylko silniki o wyjatkowym brzmieniu :)
Hehe czyzby panowie ogladacie wlasnie Top Gear na TVN Turbo bo wlasnie tez chcialem napisac ze dosyc przyjaznie wypowiedzieli sie na temat AR. Normalne ze kazdy koncern ma gorsze i lepsze wozy ale coz o inteligencji tego czlowieka nie bede sie wypowiadal, poprostu nie rozumiem jak mozna zbluzgac jakies auto nawet nim nie jezdzac i nie majac z nim nic do czynienia Pozdrawiam
"Alfa Romeo-nie dla idiotów" i to chyba wystarczy
Autor tego pasjonującego blogu jeździ Toyotą Starlet. Jeśli wiecie jak ona wygląda i co oferuje, to chyba wszelki komentarz jest zbędny.. :lol:
Trafna uwaga :DCytat:
Napisał marcins737
Ja tam zawsze mówiłem że lepiej z mądrym piechotą niż Toyotą z idiotą :mrgreen:
Aaaaa to wszystko wyjasnia.
Facet ma nudne zycie i dlatego chce odreagowac na tych co maja ciekawsze. I krytykuje auta ciekawych ludzi jak moze. Ma z tego tytul kompleks. Ja bym ludzi jego typu nazwał- ludzie syndromu - Kompleks Alfa.
Już lepiej niech zostanie sobie tym "starlecistą' :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał marcins737
jak go cokolwiek wyprzedza:)Cytat:
Napisał marcins737
starlet..... wspolczuje.
ale podobno to COS jest w czolowce rankingu bezawaryjnosci! To skad te kompleksy?!
za krotki... samochod?
czytalem komentarze.walczyliscie jak lwy :D
Ja też się dopisałem(nick Wasal), a co?? :) Niech wie, że jet nas dużo.
Tak szczerze, to nie sądzę by nasze słowa coś zmieniły, bo jak można rozmawiać o stylu z kimś, kto jeździ starlet'em, czy yaris'em(bez obrazy oczywiście). Jednak takie głupie zarzuty nie mogły zostać bez komentarza. I nie zostały :!:
Pozdro Alfiści
Koles nie wie co jest piekne !! Nie smigal Alfa wiec nie ma pojecia jaka to przyjemnosc !!
Taaak... ładnie mu odpisaliście... a się uśmiałem... :lol:
Ja tez sie przylaczam do walki
Jakby mialo byc inaczej .Jestem z wami ,to oczywiste :shock:
Kurde chcialem se na spokojnie poczytac po polnocy,skomentowac, posmiac sie przed snem a tu......gosciu sie juz chyba wypalil....juz nie zyje :twisted: jego BLOK :wink: :wink: z wielkiej plyty...buuuhahahahaaaaaaCytat:
Napisał 75andrew155
Chyba żyje. Założył jakis wątek na zasadzie reakcji zwrotnej (na komentarze alfistów pod tymi wypocinami motoryzacyjnego troglodyty) :Cytat:
Napisał "areks
http://blog.gatti.pl/2007/03/18/brak...niem/#more-247
Nawet nie chce mi się na to odpowiadać. Nie żeby mnie zatkało, ale musiałbym wracać do opisu jadącym po Alfie i zacząć mu wytykać bzdury które tam napisał które tak naprawdę mijały się niekiedy z docelowym sensem. Ale nie będe z nim dyskutować, bo to sensu nie ma.
eee poczytajcie sobie komentarze w jakim kraju on zyje...
a ponoc polacy to nietolerancyjny narod.
napisalbym o wynikach tej akcji narodowego badania iq, ale pewnie by potem pisal, ze uwazam ze jestem polak to jestem fajny i madrzejszy od innych (nie lcizac niemcow)... :P
Znam oryginalnych Włochów i jeśli ten facet uważa się za Włocha to ich wszystkich obraża.
stawialbym na polaka ,ktory przeprowadzil sie do wloch i ma sie za bardziej wloskiego od wlocha.ot typowa wiekszosci zakompleksionych polakow.