Kupiłem alfę 147 i cały czas świeci kontrolka od poduszki,patrzałem pod fotele i zdawało by się ze wszystko ok a kontrolka świeci co może być przyczyna?
Printable View
Kupiłem alfę 147 i cały czas świeci kontrolka od poduszki,patrzałem pod fotele i zdawało by się ze wszystko ok a kontrolka świeci co może być przyczyna?
Pewnie jakas usterka lub blad
Komp - sprawdzenie bledu i potem dzialanie :-)
Kupiles auto ze swiecaca kontrolka poduchy bez sprawdzania tego na komputerze?
Tak po prostu nie zauważyłem ze się świeci.
Przyczyną może być wystrzał poduszek w przeszłości :D
lub niekontaktowanie którejś z poduch, ew ich brak jeżeli były wystrzelone.
Bez kompa ani rusz.
Ja też kupiłem ze świecącą kontrolką... ;) Auto po porządnym obejrzeniu nie nosiło śladów większej kolizji. Naprawa tego kosztowała 230 zł. Moduł, napinacze pasów i poduszka pasażera.
A bez podłączenia do komputera ani róż ;) Trzeba na dzień dobry wszystkie dostępne kostki od poduszek popsikać sprayem kontaktowym i porządnie kostki pościskać by nie było gdzieś przerwy w obwodzie. Podłączasz do kompa i masz wszystko na tacy :)
Tak po prostu patrzyłem na inne rzeczy no i to przeoczyłem.
a na jakie rzeczy patrzyłeś ??
To może być pierdoła. Mi pare dni temu błąd wyskoczył od kurtyny pasażera, wtyczka psiknięta kontaktem usunięcie błędu i po problemie. 10 min roboty.
Głownie patrzyłem na nadwozie sprawdziłem karoserie czy nie była malowana,w silniku sprawdziłem wszystkie płyny.
"Kópiłem, róż, patrzałem, tom". Masakra z wami :-P
Kolego a jak z akumulatorem ? A styki nie zaśniedziałe ? Komputer zawsze też warto podłączyć.
Kupił to kupił "po co" drążyć temat :)
Napisz skąd jesteś może jakaś dobra dusza z forum ci sprawdzi błąd i będzie wiadomo.
Dzięgielów kolo Cieszyna
Może od przesuwania fotelem się wiązka pod nim poruszyła w sposób który nie spodobał się komputerowi i świeci błędem na zegarach, (mój przypadek) podepnij pod komputer, skasuj błąd na poduszkach i zobacz czy pomogło :)
Fes i komputer. Moze byc kurtyna i wtedy podfoltelami mozesz sobie grzebac.
W 147 jak polaczenie bedzie.poprawne to chyba kontrolka gasnie sama. Fes i komp. Po co sie meczyc
nie tylko w 147 :-)
Bylem dziś u mechanika zęby podłączyć alfę do kompa no i niestety nie da się skasować tego błędu.
Tego czyli jakiego ?
Jaki kod bledu ?
witam u mnie tez sie swieci kontrolka z poduchy ...a dokładniej prawa kurtyna ..piszecie zeby zapsikac kostki i sprawdzac kable , sprawdziłem zapsikałem i dalej sie swieci nawet po podłączeniu kompa i skasowaniu ...pytanie czy mozna bez odłanczania aku usunąć te zółte kostki i połączyć kable?
Jeżeli kasujesz błąd komputerem, a on dalej powraca, oznacza że widoczne jest coś nie tak, bardziej niż np tylko rozpięta czy luźna kostka. jaki dokładnie wyskakuje błąd? za dyzy sygnał, brak sygnału ?
Raczej nie jest wskazane grzebanie przy poduszkach na podłączonym akumulatorze. No chyba ze chcesz ryzykować jej wystrzał. Nie polecam sprawdzać. Dajcie numery błędów
Otwierasz klape bagażnika, po prawej stronie rozchylasz wykładzine od lampy i szukasz żółtego kabelka z wtyczką. Czyścisz sprejem do styków i na 50% masz po problemie.
komputer wykazał błąd z kurtyną.