Wiem że pewnie było to już omawiane setki razy. Może wyjdę na głąba który sie nie zna, ale niech ktoś mi w kilku zdaniach napisze, czym się tak naprawdę charakteryzują Alfy Romeo ze znaczkiem Ti
Printable View
Wiem że pewnie było to już omawiane setki razy. Może wyjdę na głąba który sie nie zna, ale niech ktoś mi w kilku zdaniach napisze, czym się tak naprawdę charakteryzują Alfy Romeo ze znaczkiem Ti
tourismo internazionale :)
Tyle to ja też wiem :D . Chodzi mi o to czym sie charakteryzują modele oznaczone znaczkiem Ti (stare i nowe modele)
to to samo co QV, tylko ze takie oznaczenie bylo w 146 - dobrze mowie?
czyli poza zmianami wizualnymi jeszcze topowy silnik 2.0...
A napęd na 4-koła ?. Z tego co widzę to Ti bardzo często występuje w parze z Q4
wpisz to oznaczenie w google i ci artykuły z ikara sie wyswietlic powinny
w 145/146 nie bylo napedu na 4 kola :DCytat:
A napęd na 4-koła ?. Z tego co widzę to Ti bardzo często występuje w parze z Q4
jesli mowimy o 146 Ti :)
Nie trzeba było tak od razu. Dzięki AlfistaCytat:
określenie mocnej i dobrze wyposażonej wersji danego modelu, często w modelach mniejszych, nie spełniających wyższych kryteriów GT (por. Gran Turismo, GT).
byla wersja q4 w 145
Dokładnie, z 2.0 16V motorkiem :twisted:Cytat:
Napisał piotriix
q4 nie bylo nigdy w 145/6, tylko QV
pierwsze slysze o 145 z napedem na 4 kola...Cytat:
Napisał AR_33
topowe wersje
145 - QV
146 - Ti
Mi by nie pasował bo na breloczku jest TI a ja mam na klapie ti :lol: Naszczęście w 159 powrócili to "małego" ti :P
2 litrowe 146 miały oznaczenie Ti - i nie oznaczało ono jakiegoś wyposażeniaitd. Występowało tylko dla oznaczena wersji 2 litrowej.
2 litrowe 145 miały oznaczenie QV (quadrifoglio verde) a nie Q4
w 145/146 nigdy nie było napędu 4x4
Ti potem występowało w 156 jako tzw sport pack, jakieś progi, bajery we wnętrzu
ale felgi te z kolami to juz chyba tylko w QV byly...Cytat:
Napisał PietereQ
W 1999 roku posiadalam model 146 2,0 ti (rok produkcji 07.97)
Oczywiscie,ze ti nieoznaczalo tylko pojemnosc silnika, lecz zostaly one seryjnie wyposarzone w :
- 4xelektryczne szyby,
-spojler na tylniej klapie,
-specyficzne dla modelu ti alusy
-polskore (na bokach siedzen), kubelkowe z napisami Alfa Romeo
-wiekszosc w spryskiwacze oswietlenia
Odznaczaly sie tez szerszym tlumikiem i jak dobrze pamietam jako jedyne mialy licznik do 260 km/h
Jedynie to się nie zgadza. W standarcie były normalne, materiałowe fotele. Za dopłatą były skórzane lub też pół skórzane Recaro :)Cytat:
Napisał Sylwia
No nie wiem bo u mnie i u znajomego byly juz w standardzieCytat:
Napisał BartekL
Czyli fotele z materialu z napisami alfa a boki ze skory
Panie i Panowie :wink:
Macie rację, sprawdzałem ...145 była w wersji QV a nie Q4.
Sorry mój błąd :oops:
nie sposob nie zwrocic uwagi na bardzo ladnie dopasowany wzor felunku co w 146 nie jest łatwe..
dobrze widze ze jest 7,5+9x16 cala??
Tak zgadza sie na 215x45 :D :DCytat:
Napisał Alfista
a latwo bylo z rozstawem 4x98 znalezc?? czy na plywajacych byly zalozone :)
Kupilam od razu z rozstawem 4x98
Felgi nazywaja sie Brock B2 z wypolerowana kanta :)
Z ciekawosci... czy te dodatki byly osiagalne tylko w wersjach Ti(ew. 145 QV), czy w slabszych rowniez, chocby za doplata?Cytat:
Napisał Sylwia
za doplata mozna bylo mysle do kazdej 145,146 dokupic te dodatki!Cytat:
Napisał JacekK
Za dopłatą będziesz miał wszysko nawet fotel bujany
145 Quadrifoglio jak sie nie myle? :>Cytat:
Napisał AR_33
na autoscout.de troche ich jest ;)
w zaleznosci od rynku...Cytat:
Napisał bobryt
w uk to sie zwie Qluokcasds cos tam :)
ale QV to QV - czterolistna koniczynka :)
ja dosc niedawno ogladalem film z 145 i wyraznie widac jak tylne kola boksuja tylko nie moge skojazyc gdzie dostalem linka do tego filmiku
Przeglądnąłem strone IKARa i nic tam nei wspominają o wersji Q4 w 145, a o 145 QV owszem.
Sprawdziłem też jak to jest z innymi modelami i np w 164 jest wyraźne rozdzielenie między QV a Q4.
Google też nic nie pokazuje co by sugerowało, że istniała wersja 145 Q4
moze to jakas samorobka
żadna samoróbka siedziałem w takiej w Brzeszczach koło oswiecimia u viceprezesa lancia pl ! 2.0 ts 167Km Q4 145
moze mial tylko napis Q4 ?
nawet na www.alfaromeo.com nie pisza, ze byla wersja Q4, ani nawet 2.0 TS 167 konny...
jasne a tylny naped se załozył bo mu sie podobało i - jak niewierny tomasz jak nie dotknie nie uwierzy!
ja cos takiego widziałem choc nie słyszałem i nie znalazłem jakich kolwiek informacji na temat takiego modelu ale mówiec że na 100% takiego niema to juz wielka odwaga.!
fachowca poznaje sie nie po krytyce ale własnie po braku krytyki !
Rafal skoro nawet na stronie producenta nie ma zadnej wzmianki o 145 Q4 to dla mnie jest to rownoznaczne z tym, ze takiej nie bylo... O Alfach w Fiacie wszystkiego nie wiedza, ale 145 wyszla juz za kadencji Fiata... Pozatym gdyby cos takiego bylo sprzedawne to powinny byc jakies czesci w eperze.
Mowimy oczywiscie o seryjnej produkcji.
Mi pierwsze co jak przeczytalem Twojego posta przyszlo na mysl, ze to jakis swap.
Bez wzgledu na to czy takie cos zeszlo z tasm w arese czy ktos sobie zeswapowal fajnie by bylo wiedziec wiecej o tym egzemplarzu. Masz jeszcze kontakt z tym prezesem? Moze moglby powiedziec cos wiecej? :)
a jest 145 z silnikiem 3.2 270KM?penwie powiecie ze niema - a jednak jest! 2 turbiny i 4,7 do / 100
jakbym miał zdjecia 145Q4 to bym zapodał - ja taka widziałem hehe
jest... dokaldniej z silnikiem GTA.Cytat:
Napisał Rafał
ale to nie jest seryjna alfa 145, ktos przelozyl silnik ze 156 albo 147.
no... znalazlem cos :)
http://www.sportclubmaggiora.it/mant...%20allungo.jpg
http://forum.alfa145.com/lofiversion....php?t141.html
i...
http://www.car.gr/dealers/one.php?id=43859&type=tractor :)
Ta 145 3.2 to przeróbka ludzi z alfisti.net.
I jeśli była widziana 145 Q4 to najpewniej też jakaś przeróbka.