Pytanie czy ktoś się wybiera do Gliwic na tę imprezę (300km to nie tak daleko, biorąc pod uwagę, że droga jest tam niezła)?
Printable View
Pytanie czy ktoś się wybiera do Gliwic na tę imprezę (300km to nie tak daleko, biorąc pod uwagę, że droga jest tam niezła)?
Z racji tego że w planach do tego czasu jest zmiana 156 na '9 to rozważam taką przejażdżkę;)
Myślałem o tym, ale zobaczymy jak to wyjdzie w życiu :)
Mnie też korci temat. Byłoby co wnukom opowiadać ;) a jazda pomiędzy 600 innymi Bellami może się już nie zdarzyć
Data coraz bliżej, więc wracamy do dyskusji - kto zamierza zmierzać w stronę Gliwic 1 maja? Bo warto by się dogadać i pojechać grupką (zawsze to bezpieczniej, gdy ktoś musi kogoś doholować tam ;-) ).
U mnie wyjazd aktualny;)
Ok, to ja ogarniam auto jak najszybciej, bo uszkodzonym nie polecę przecież ;-)
Natomiast co do samego startu, to moja sugestia:
- Google Maps pokazuje blisko 3.5h, więc warto by być z małym zapasem czasowym, by na miejscu nie tracić czasu na błądzenie itp.
- Dobrze by było wylądować tam ok godz. 9:30 (by spokojnie wszystko znaleźć, itp.), zatem sugerowałbym start z ZG o godz 5.:30-6:00, by nie rwać asfaltu po drodze jak szalony (plus można by wtedy "zintegrować" się z dolnośląską ekipą lecącą z okolic Legnicy/Wrocławia); tym bardziej, że pewnie o ile początek A4 będzie drożny, to później może byc już mniej ciekawie ;-) Ale samą godzinę możemy jeszcze dogadać parę dni przed wyjazdem
- Opcje drogi są dwie: albo lecimy Kożuchów > Szprotawa i tam na A4 albo Polkowice > Lubin > Legnica i tam na A4
Póki co lista obecności:
1. Serath [159]
2. Stasiu018 [GT]
Ja proponuje Polkowice > Lubin > Prochowice i tam odbijać na a4. Jadąc przez Szprotawę trzeba dosyć mocno cisnąc na a4 żeby nadrobić te km.
Póki co lista obecności:
1. Serath [159]
2. Stasiu018 [GT]
3. Hasin (159)
A co Wy na to, by tak wymierzyć start, by dołączyć do ekipy wrocławskiej?
Ja to bym sie podłaczyl do was na powrot
Jak coś to zbiórka we Wrocku jest tutaj:
Miejsce: parking TESCO Bielany Wrocławskie
Czas: 7:15 (start o godz. 7.30)
Podsumowując (biorąc pod uwagę poniższą sugestię Hasina):
- Start: godz. 5:30 (zbiórka 5:15)
- Miejsce: wylot z ZG - Orlen w Raculi (na S3, w stronę Nowej Soli)
- Trasa: ZG > Nowa Sól > Polkowice > Lubin > Prochowice > A4 > Bielany Wrocławskie (w Bielanach podpinamy się pod część Dolnośląskiej ekipy)
@PawelLU - nie ma problemu co do podłączenia się na powrót, tylko pytanie czy lecisz w naszą stronę czy do Lublina.
Reszta z lubuskiego - wpisywać się panie i panowie, warto by nasze okolice też się pokazały w Gliwicach ;-)
Lista póki co ("?" - niepotwierdzone):
1. Serath [159]
2. Stasiu018 [GT]
3. Hasin [159]
4. Jelson ?
5. Kiślu ?
Prawdopodobnie powrot na kostrzyn ( wyjasni sie w czwartek)
Ok - ak się potwierdzi, to wrzuć mi proszę na PW swój nr tel., ja Ci też podam mój; łatwiej będzie wtedy się dogadać z detalami
Jeżeli start ma być na Orlenie w Raculi (na S3, w stronę Nowej Soli) to myślę że spokojnie możemy wyruszyć z pod stacji o 5:30. 1 maja na bank nie będzie ruchu i dojedziemy pod Tesco we Wrocławiu według moich wyliczeń o 7:15.
Ok ;-) Zdam się na Ciebie - ja akurat pesymistycznie patrzyłem, bo ostatnio leciałem do Wrocławia i przez ruch na trasie wyszło mi to ponad 2h.
W ogóle wrzuć mi swój nr kom na PW proszę, bo ostatnio miałem jakiś temat do Ciebie ;-)
Hasin, to nie jest plan na spokojną jazdę. Myślę że wyjazd 5.15 będzie rozsądniejszy.
Zróbmy zbiórkę o 5:15 - jak wszyscy dotrą, to wyruszymy wcześniej.
Śpiochy dzień wcześniej pójdą szybciej spać, a niewyspani z rana wezmą kawę (w przypadku zapominalskich jest przecież kawa na Orlenie). Ew. proponuję zatankować auta dzień wcześniej, by nie tracić czasu w Raculi ;-)
Podsumowując całość:
- Start: zbiórka 5:15, start najpóźniej 5:30 (lub wcześniej jeśli wszyscy się pojawią o 5:15)
- Trasa: ZG > Nowa Sól > Polkowice > Lubin > Prochowice > A4 > Bielany Wrocławskie (w Bielanach podpinamy się pod część Dolnośląskiej ekipy: 7:15 zbierają się na parkingu Tesco, 7:30 startują)
Z tematów organizacyjnych:
1) Zatankujcie proszę auta dzień wcześniej (tak, by każdy był na Orlenie już z pełnym bakiem); i nie zapomnijmy o detalach takich jak ciśnienie kół (w tym zapasu / zestaw naprawczy), apteczka, poziom płynu do spryskiwaczy, dokręcenie śrub w kołach, itp. ;-)
2) Dokumenty standardowo: dowód, prawo jazdy, dowód rejestracyjny + OC (też w razie W przypominam)
3) Pamiętajcie proszę o wymogach zabrania:
- białej kartki A4 (do wstawienia za szybę na miejscu, by pokierowali auto na parking bijących rekord, a nie na parking gości)
- CB (lub aplikacji na telefon)
- pieniędzy / karty na opłatę na A4 (nie pamiętam jak leci tam ten odcinek, ale wujek Google podpowiada, że coś tam jest płatne; a StreetView potwierdza umiejscowienie bramek) - niby 10 PLN na bramce w jedną stronę, ale sugeruję wziąć więcej
Wszelkich niezdecydowanych serdecznie zapraszamy do wspólnego wypadu :-) (Jelson i Kiślu - czekamy na Wasze potwierdzenie :-) )
UWAGA WAŻNA INFORMACJA!!!!!
Jako ze organizatorzy oglosili ze rejestracja pojazdow odbedzie sie od godziny 7:00 do godziny 10:00 grupa z wrocławia postanowiła zebrac sie o 6:15 i wyjechac o 6:30 w strone gliwic z ustalonego wczesniej TESCO. Tak wiec proponuje byscie godzine wczesniej wszystko z organizowali :)
W związku z przesunięciem czasu przez Orgów nie pozostaje nic innego jak wyjechać w środku nocy. Zatem:
- Start: zbiórka 4:00, start najpóźniej 4:15 (lub wcześniej jeśli wszyscy się pojawią przed czasem)
- Trasa: ZG > Nowa Sól > Polkowice > Lubin > Prochowice > A4 > Bielany Wrocławskie (w Bielanach podpinamy się pod część Dolnośląskiej ekipy: 6:15 zbierają się na parkingu Tesco, 6:30 startują)
Gwoli przypomnienia:
1) Zatankujcie proszę auta dzień wcześniej (tak, by każdy był na Orlenie już z pełnym bakiem); i nie zapomnijmy o detalach takich jak ciśnienie kół (w tym zapasu / zestaw naprawczy), apteczka, poziom płynu do spryskiwaczy, dokręcenie śrub w kołach, itp. ;-)
2) Dokumenty standardowo: dowód, prawo jazdy, dowód rejestracyjny + OC (też w razie W przypominam)
3) Pamiętajcie proszę o wymogach zabrania:
- białej kartki A4 (do wstawienia za szybę na miejscu, by pokierowali auto na parking bijących rekord, a nie na parking gości)
- CB (lub aplikacji na telefon)
- pieniędzy / karty na opłatę na A4 (nie pamiętam jak leci tam ten odcinek, ale wujek Google podpowiada, że coś tam jest płatne; a StreetView potwierdza umiejscowienie bramek) - niby 10 PLN na bramce w jedną stronę, ale sugeruję wziąć więcej
Wszelkich niezdecydowanych serdecznie zapraszamy do wspólnego wypadu :-) (Jelson i Kiślu - czekamy na Wasze potwierdzenie :-) )
Ja odpadam,
w sobote parowozy a w czwartek wieczorem duzo alkoholu, wiec piatek w lozeczko bedzie :)
Bawcie sie dobrze i zeby chociaz 10% dojechala do Gliwic :D
Nadmienię tylko, że do Gliwic musimy dojechać w miarę wcześnie - by mieć spokojnie czas na bezstresowe zarejestrowanie się. Punkty rejestracji są otwarte tylko do godz. 10:00, a po tej godzinie prawdopodobnie można jedynie pocałować klamkę. Więc by nie było nerwówki, lepiej być bliżej tej 8:00 na miejscu i nawet postać w kolejce ;-)
Serath, o jaką aplikację na tel. chodzi? ps. przypominam się o interfejsie;p
Stasiu018 - o interfejsie pamiętam, czekam aż dziś do mnie wróci i od razu do Ciebie dzwonię :-) (rzuć mi tylko proszę tel na PW, bo kochany android gdzieś to wyciął)
Apka na telefon ma być zamiast CB - tak przynajmniej w regulaminie Org napisał. Ale nie podali w końcu która to apka - więc w najgorszym wypadku będziemy lecieć tak, że u mnie CB i tel z nadawaniem do Was;-) (jakieś losowe apki: http://regiomoto.pl/portal/bezpiecze...cow-na-telefon)
Właśnie doczytałem w regulaminie o CB i apce, ale jaka powinna być to apka itd. nie napisali. W ostateczności będę grzecznie trzymał się za Tobą;) już tel. idzie na pw.
Nastąpiła u mnie drobna zmiana planów. Będę wyjeżdżał ze Szprotawy, więc spotkamy się na zbiórce we Wrocławiu.
Witajcie ;p bylbym chętny na wyjazd tyle ze musze z kims z Was sie skumać;d
z4boj4d - lecisz z ZG? Ew. dasz radę na 4:00 dobić do ZG?
Witam,
Chcialabym dopytac, o ktorej godzinie +/- bedziecie na wysokosci Polkowic, poniewaz w Polkowicach chcialabym do Was dolaczyc. Wg. Wujka google czas dojazdu to 43 minuty. Prosze o potwierdzenie lub sugestie odnosnie godziny. :)
Pozdrawiam.
Myślę, że w okolicach 4:50 powinniśmy być w okolicy Polkowic. Wrzuć mi nr tel na Pw, to jak będziemy już blisko to zadzwonię :-)
A ten tylko numery by chciał hehe :cool:
Ale biorę tylko od pań ;-)
Można się podłączyć? Zbiórka będzie o 4 rano na Orlenie w Raculi?
Barti - tak, 4 rano Orlen Racula. Zapraszamy :-)
Podziękowania dla całej ekipy Lubusko - Głogowskiej za wspólny wyjazd :-)
1234mjm po Waszym przycisnieciu na polkowickiej trasie moja Bella od razu uleczyła sobie uslizg sprzęgła ;-)
Pozdrowienia również dla kolegi z Gorzowa spotkanego na miejscu :-) zapraszamy do nas na jakiegoś spota
Pozdro dla wszystkich i dzieki za wspolnie spedzony czas:) Jak by wam sie radio popsulo jestem do uslug hehe :D
Hehe, no i podziękowania dla Czosnka za jego pozytywne zakręcenie :-) i przewidywalność zdarzeń pod kątem zabranego wyposażenia bagażnika ;-)
My również dziękujemy za wspólnie spędzoną podróż i czas, przyjemnie się tak toczyć koło za kołem :D
Może uda nam się dotrzeć na jakiś spot:) o ile się terminy zejdą.
Jakbyś miał jakieś zakłócenia - zawsze mam Tik Taki :P
Fotki z Gliwic wrzucę w tym tygodniu do albumu - zainteresowanych oryginałem proszę na priv ;]