A masz dupny klej do stelaża lusterek w 155?:D
Printable View
stelarz mogę CI pospawać ale musisz go całkowicie rozebrać
Można kolega spawał,
po czym 2 tyg później i tak mu ciężarówka urwała :D
anyway, w tych lusterkach najczęściej pada ten stelaż
może by wytoczyć na CNC parę sztuk ?)
w
1 Maja ? człowiek ja nie wiem co ja jutro robie , a co dopiero 1 maja .
wyślij mi paczkę i Ci to zrobie :)
Co do CNC hmmm , pewnie bedzie to koszt z 300 -400zł z materiałem ( i to będzie dobra cena )
patrzac po tym , ile kosztują adaptery do zacisków
To dobre bo można jeszcze śmiało tym handlować.
Suzumushi, jakie tarcze ma seryjnie Q4 z przodu??
kijowo male i malo efektywne :)
a na serio wg katalogu 284mm
pokminie, nic na szybko,
czy to cnc czy odlew się zobaczy.
W
Dodano po 11 minutes:
moze z gta ?:)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/02/27.jpg
Widziałem gdzieś na fotce inne lusterka niż my mamy
Do 155 założyć lusterka od 145/146 i jest spokój:)
Ja u siebie w 146 w ciągu jakiegoś miesiąca straciłem 2 lusterka dzięki naszym kochanym kobietom :D
Według mnie pasują. Mam drzwi na luzie i lusterka od 146 , więc sprawdzę:)
ponoć trzeba było cos podpiłować pilnikiem , ale pasują ktoś na forum juz tak miał .
Tylko ze 146 się składają normalnie :(
Składanie można olać, ale one najzwyczajniej nie pasują kształtem, wyglądają z dupy.
Grzybku
ale to juz lepsza alternatywa niz wdupcać z Tempry
bo w tedy możesz powiedzieć ze " W dupie byłeś i gówno widziałeś "
Ciężko się nie zgodzić ale jest światełko w tunelu na ratunek oryginałów. Problem pewnie będzie taki jak zwykle - żeby opłaciło się to zrobić będzie potrzebnych sporo chętnych.
Pytaj Suzumushi, on rzucił hasło czyli się podejmuje:) Ale rację ma, zrobić się da bez problemu, kwestia kasy. Ja mam firmę która adaptery pod zaciski zrobi mi za 400/kpl. z alu 7075 gdzie każdy inny woła za to 600-800, chcą tylko rysunek w AutoCADzie ale to akurat nie problem więc stelaże też by ogarnęli, potrzeba tylko jedną sztukę nie połamaną żeby wymiary zdjąć i zrobić rysunek, jeśli ktoś ma rozebrane to potrzebuję fotkę stelaża i dowiem się ile za to zawołają.
Grzybek jak Ci dupnie 500zł za komplet - jest to warte swieczki ?
za dwa kawałki płaskownika chcą 400zł , ( gdzie ja to zrobie ale fakt z metalu za 150zł )
Prawda jest taka jakby to było opłacalne to by były podróby ... fakt jedna firma się tego podjeła i zepuła ( mam nową sztukę od nich )
hmmm , a ja powiem inaczej załątwcie odlewy a ja bede obrabiał :) , mam sprzet ( tokarkę , frezarę ) będzie w dużo taniej
ale jak będzie szło w odlewy to juz hmm trza zamówić tego 100 sztuk min , więc trza się zacząc bawić w Ebay :) bo Ci na zachodzie łykną :)
a jak będzie trzeba to do kupie maszyny :) dla mnie to nie problem , mozna firmę otworzyć , mozna wiele rzeczy zrobić wspólnymi siłami , i na tym jeszcze sie utrzymać :)
grzybek z tymi adapterami do zacisków startujemy w marcu :)
Dokladnie, regularnie przeglądam ebay'e za gratami do alfy i oni tak samo lykaja blotniki i lusterka jak my tylko w eurasach:) Tylko czy ktos zaryzykuje zamrozić kase na x czasu, ja gdybym mial to bym wziął ale akurat są troche szybsze sposoby zarobienia paru groszy wiec nie mam potrzeby póki co.
grzybek jakie ?
Nie mów ze jesteś Alfonsem ;P
Hmm, to tylko jedna z moich fuch;)
EOT
Jak ktoś z Was ma rozebrane lusterko to podeślijcie fotkę, zapytam ile to. Przypomniałem sobie też że kumpel ma maszynkę CNC i jest nią zajarany więc interesuje go wykonanie różnych głupot żeby się nauczyć, może chciało by mu się pobawić, wyszło by na 1000% dobrze bo kolo ogarnia takie detale że ja zwątpiłem...
Może być rozebrane ale w połamane?Mam kilka
Chodzi mi o sam stelaż, ten z szajsmetalu.
Dziaru jak tak strugasz tymi maszynkami to odezwę się do Ciebie z pewnym projektem jak tylko pomierzę i rozrysuje wszystko i nie znajdę nikogo bliżej.
Rafałku , nie ma problemu :) , tylko gorzej czasowo , ale dam rade :)