Zastanawiam się nad zamontowaniem w Alfie świateł do jazdy dziennej, zależy mi, żeby to nie był wiejski tuning a'la LED-y z Audi, chciałbym wkomponować to jakoś w reflektor.
Może macie jakieś pomysły??
Pzdr
Printable View
Zastanawiam się nad zamontowaniem w Alfie świateł do jazdy dziennej, zależy mi, żeby to nie był wiejski tuning a'la LED-y z Audi, chciałbym wkomponować to jakoś w reflektor.
Może macie jakieś pomysły??
Pzdr
Co rozumiesz przez światła do jazdy dziennej? Dodatkowe oświetlenie reflektorów coś w stylu O-ringi w BMW?
o to chodzi http://farm2.static.flickr.com/1224/...d8e2ce8599.jpg ;)
Chodzi mi właśnie o takie światła o jakich mówicie tj. LED-y w Audi, Lancii, nowej Insignii czy ringi w BMW, które są używane do jazdy w dzień, bez konieczności włączania świateł mijania. Tylko chciałbym to zrobić w taki sposób, żeby nie zepsuć (zrobić wiejskiego tuningu) wyglądu samochodu.
pzdr
podbijam :)
tez szukam właśnie estetycznego rozwiązania.
Pomijając doklejki z ledowych linijek (mam na myśli te droższe z konkretnymi diodami) najprościej zamienić zarówkę od pozycyjnych z 5 W na 5/21 W i odpowiednio oprawkę. Tyle że bańka jest ciut większa nie wiadomo czy wejdzie w dziurę. No chyba że ledy to podstawowy wymóg (IMHO wieśniacki nawet w oryginałach tym bardziej im bardziej ma wymyślny kształt).
Ale obecne modele powinny już to mieć może trza podejrzeć.
A homologacja i możliwość zakwestionowania przeróbki przez policje to inna sprawa. Nie wiem czy to jeszcze aktualny przepis (bo patrząc właśnie na diody to chyba nie) ale DRL powinny mieć 40 cm2 powierzchni świetlnej
wymiana zarowki = brak pozycji = brak dowodu ;)
W Brerze i 159 nie ma miejsca na zadne linijki. Chyba, ze ktos lubi dziurawic sobie zderzak.
Obecnie rozwazam to: http://allegro.pl/item1198350033_lam...lex_5_seg.html ...o ile da sie znalezc jakiekolwiek estetyczne miejsce ... i tyle pieniędzy :confused:
Dam znac, pzdr.
Witam
A co szanowni forumowicze myślicie o włączeniu postojówek + przednie halogeny - jako dzienne (przynajmniej przy ksenonach troszkę się je oszczędzi).
Cześć,
szczerze mówiąc też się zastanawiałem poważnie nad tym tematem (mi akurat LEDy oryginalne w Audi bardzo się podobają), jednak doszedłem do wniosku, że w Alfie ciężko było by to zamontować bez opcji szpecenia samochodu... na pewno tak się nie da zrobić z LEDami, być może o'ringi w te reflektory gdyby jakoś wkomponować, może by to jeszcze wyglądało, ale wydaje mi się to technicznie trudne i raczej nie zgodne z przepisami (przeróbka reflektorów), więc postanowiłem temat odpuścić.
Tak off-topic dodam, że kilka razy już w Wawie widziałem stare BMW 7 z założonymi LEDami właśnie dookoła oryginalnych reflektorów. To dopiero jest masakra, po prostu nie wiadomo czy się śmiać czy płakać... :help:
Miałem na myśli dwuwłóknowe 21/5 W. Tak dzienne są np. w miciaku-zarówki są małe,całoszklane.
A co do braku pozycji= brak dowodu to też chyba przepisy sobie a życie sobie. Np audice, insignie itp mają te linijki diodowe które robią za pozycyjne i świeca przy tym tak samo jasno jak przy jeździe "dziennej"
Poszukam tych dwuwłóknowych.
Póki co projekt na szybko (komórka + Paint) z wykorzystaniem LEDayFlex'ów:
http://img535.imageshack.us/img535/9639/projektj.th.jpg
Te żarówki mają oznaczenie W21/5W
i wyglądają tak:
http://www.europericambi.it/HPIM1352.JPG
http://www.autobulbsdirect.co.uk/ima...16922-161.jpeg
Czyli dwa razy większa.
W5W: http://sklep.salko.pl/zdjecia/1259.png
Zobaczę ile miejsca w kloszu.
Liczyłem na Twoją opinię :) W wolnym czasię przygotuję lepszą wizualizację, może wymyślę coś innego.
Co do drugiego zdania, to nie mam parcia na LEDy. Żal mi po prostu ksenonów, a o ile się nie mylę Ty ich nie masz. Tylko o to mi chodzi.
"si", że nie specjalnie wygląda, czy "si", aby się pogodzić z brakiem RL?
Pzdr
Jak dobrze rozumiem, to żal Ci ksenonów, bo również w dzień musisz na nich jeździć?
Ja na początku bardzo chciałem mieć ksenony, ale jak się okazało, że nic z tego nie będzie, to doszedłem do wniosku, że nawet dobrze się stało. Praktycznie nie jeżdżę w nocy (tylko po mieście zimą), no i ten obowiązek jazdy na światłach dziennych... Faktycznie przy ksenonach przydałyby się takie światełka - ale niestety kompletnie nie mam pomysłu gdzie by je można umieścić, żeby nie oszpeciły auta...
Też myślałem nad dziennymi, ale łatwo można zrobić wiochę. Podobno niektórzy zamiast halogenów wsadzają dzienne o tej samej średnicy, zwłaszcza że przy ksenonach ja jakoś nie widzę wielkiej różnicy gdy włączam halogeny.
a może by wstawic takie światełka http://moto.allegro.pl/swiatla-do-ja...198039615.html w miejsce halogenów przeciwmgłowych? moze efekt wizualny nie taki jak w Audi, ale swoją role by spełniły :)
Pozdrawiam
Tak na dobrą sprawę to jaka jest żywotność ksenonów, że chcecie je czymś zastępować? Ile razy widzę te całe LEDy to tylko mi szyderczy uśmieszek na twarzy się pojawia. Jeszcze pół biedy jak w Audi w zespolonych reflektorach, ale te wszystkie paski gdzieś w zderzakach umieszczone to jakaś masakra jest.
Może się mylę według was ale moim skromnym zdaniem LED w AR to wielkie nieporozumienie. Czemu chcecie na siłę "upiększać" belle która już z natury jest piękna i funkcjonalna. Zrozumiem zmianę z normalnych reflektorów na ksenony które występują w AR ale LED:eek:. Natomiast uważam że jeśli ktoś z was chce zakładając LEDY oszczędzić ksenony to chyba kieruje sie tylko ekonomią swojego portfela, (przyp. że chodzi o koszt żarnika) bo przy zakupie auta chyba raczej nikt nie zastanawiał się jak wsadzić w AR LEDY. Tak więc można by brnąć dalej i kupować tańsze paliwo, przerobić przednie wycieraczki na tańsze tradycyjne, można zlikwidować spryskiwacze reflektorów z 6 na 2 pozostawiając tylko te na reflektor ze światłem mijania zużyje się wtedy mniej płynu do spryskiwacza oraz wiele wiele innych. Zrozumcie że jeździcie wyjątkowymi samochodami które nie noszą nazwy w tłumaczeniu - samochód dla ludu - AR ma was wyróżnia z tłumu a nie powodować irytację.
Panie i Panowie uszanujcie tą markę i swój wybór auta. Chcecie mieć ledy kupcie A4.
Jeśli się mylę to oznacza że jestem staroświecki i zacofany ale mimo to pozostanę przy swoim.
pozdr
Paweł
Niemal całkowicie się zgadzam :) Alfa to niebanalne auto. Czciałbym mieć seryjne DLRy i nadmiar pieniędzy wydać na bardziej potrzebne mi w tej chwili rzeczy, takie jak np. felgi 17" na zimę. Niemniej jednak uważam, że odpowienie, równie niebanalne jak sama Alfa rozwiązanie niczego w wizerunku nie popsuje.
Do tematu wrócę na wiosnę. Rozważam sezonową wymianę halogenów (lato - dzienne, zima - przeciw mgielne).
Pzdr
Y
Według mnie wszystko ok. Światła przeciwmgielne nie są wymagane i nikt mi przecież nie będzie udowadniał, że auto było wyposażone w światła p/m. Oczywiście narażam się na wzmożone kontrole, które będą kończyć się odnalezieniem homologacji DR na kloszu ;)
Większy problem jest taki, że średnica halogenu w Brerze wynosi 8cm i nic nie mogę znaleźć :P
kilka dni temu zapaliła mi się pod czas jazdy zapaliła mi się kontrolka (zarówka) i hasło: wymień lewą przednią zarówke, zatrzymałam się zeby sprawdzić ale wszysko byo ok. zgasiłam swiatła i zapaliłam jeszcze raz i kontrolka zgasła, nie wiem o co chodzi.. ja mam bi-ksenony i pewnie zarówki sama nie mam szans wymienić.. ale czy ten sygnał oznacza ze upływa termin żywotności zarówki czy poprostu jakaś zwara komputera?
Może sygnał dotyczył lewej żarówki pozycyjnej.
kontrolka od światełek zapali ci się w każdym przypadku kiedy zgasnie żarówka z któregokolwiek światła nawet jesli niesprawnośc żarówki będzie trwała sekunde lub dwie (tzn. np. jakiś niekontakt) w przypadku samo naprawy czyli tak jak u ciebie zgaśnie lub po twojej interwencji czyli np. wymianie na sprawną
jesli chodzi o wymianę żarnika w ksenonie to nie jest to problem i jest do wykonania samodzielnie (osobiscie wykonałem to u znajomego w AR TI)
pozdr
super! to już wiem gdzie mogę się zgłosić po instrukcję ;)
Czy ktoś zakładał jakieś DLR do 159 , jak wyglądają?
Na forum159 był o tym topic - poszukaj.
Opisywane to było na przykładzie auta, które jest teraz wystawione na sprzedaż (nie pamiętam nicka usera).
Wygląda to mniej więcej tak:
http://img06.allegroimg.pl/photos/or...6/1837787697_3
Był ten temat, aczkolwiek jak kolega wyżej uważam, że w Alfie 159 dodatkowe światła tylko zepsują jej wizerunek.
Także dla mnie też tylko ewentualnie zamiast przeciwmgielnych.
wie ktoś może jakie światłą dzienne mają 159 obecnie sprzedawane w salonach ?
A na tym zdjęciu to co ktoś długie przerobił na dzienne ?
Jak jest bi-ksenon w 159 to załączają się te co na zdjęciu + przesłona na światłą mijania.
Wygląda na to, że wewnętrzne są niepotrzebne i można je wykorzystać na dzienne
Ja mam u siebie zamontowane światła sygnowane znakiem Philipsa (Day Light czy jakoś tak) - estetyki auta to rozwiązanie nie podnosi, ale jest po prostu wygodne w codziennym użytkowaniu (oszczędność i ksenonów (ciągłe ich zapalanie i gaszenie na pewno nie sprzyja długowieczności działania) i moich nerwów związanych z "ciągłym" dolewaniem poziomu płynu do spryskiwaczy ;) .
Na tutejszym forum (jak już zauważył Rafał) jeden z użytkowników 159 zamontował sobie DRL w miejsce świateł przeciwmgielnych - wyglądało to już zupełnie estetycznie. Myślę, że u mnie w ostatecznym rozrachunku też to się tak skończy - tyle, że z tego co pamiętam Hella życzy sobie horrendalną kasę za to rozwiązania.