...tak sobie pomyślałem ktoś ma może pojecie ile 156 gta jest w naszym pieknym kraju ....jak to policzyć???.....ile 10-20....-100?
Printable View
...tak sobie pomyślałem ktoś ma może pojecie ile 156 gta jest w naszym pieknym kraju ....jak to policzyć???.....ile 10-20....-100?
Ja dotychczas widziałem tylko dwie z czego tylko jednej miałem okazję lepiej się przyjrzeć. Była to czerwona berlina na warszawskich rejestracjach z ramkami arkuszowej. Z kolei 147GTA widziałem tylko w UK. Myślę ze w Polsce jest maksymalnie z 20-25 sztuk
Z czego 3 sztuki są na allegro w tej chwili. I nie ma w tym nic dziwnego
że 10-20% tych aut jest do sprzedania. Takiego samochodu nie kupuje się
na długo a znalezienie klienta swoje trwa, jeżeli nie chce się oddać za grosze.
Ja tak raz w miesiącu przeglądam serwisy za właśnie 147 i 156 GTA
i zwykle są 3-4 sztuki. Oczywiście często się powtarzają.
kiedyś z kolegą widzieliśmy pod C.H. Plaza Sosnowiec dwie czarne 147 GTA :) piękny widok :)
jeździ też taka po fl widzę często, pod maską ma pewnie diesla a z tyłu napis gta ;P
przypomniało mi się jak kiedyś kolega powiedział że w Polsce jeździ więcej bmw m3 niż zostało wyprodukowanych heheh :D
...jak to nie kupuje sie na dlugo??? jak sie kupuje swiadomie ...to na zawsze ja kupilem od pierwszego wlasciciela polską i mam nadzieje ze na zawsze...nie wiem bo sprzedała sie jedna sportwagon w czerwieni do wrocławia ale na dzis jest 2 w krk ...moja i przyjaciela ...kurcze wspanaiłe auto i pomału doceniane ...niepotrzebny jakiś strach wokól gta jest rozpowszechniany a nie jest tak złe i drogo...pali mniej niz 2.5 v6...uwierzycie?
Ja mysle, ze jest ich wiecej niz 100. Na przestrzeni kilku lat widzialem okolo 7 szt. Natomiast 147 GTA osobiscie widzialem tylko jeden raz.
A jak to policzyc? Dokladnie chyba sie nie da, ale ciekawe, czy takich informacji udostepnilby przedstawiciel AR w Polsce. Tzn czy udzielilby odpowiedzi na pytanie: ile w Polsce sprzedano AR 156 GTA?
Pozdrawiam.
- Rafal
2 szt GTA jeżdżą na 100% w Łodzi SW i Berlina
BARTEKL masz w 100 procentach racje kupuje sie wlasnie na dlugo chyba ze ktos wczesniej nie zmierzyl sil na zamiary i wydawalo mu sie ze kupuje cos a la golf 2 gti a to niestety nie ta liga a ze na allegro sa ...no tak jedna w gazie...sory druga na poliuretanach sory ...i z jedna moze cos nie tak bo jest od roku prawie na allegro...wyglafa na to ze jest w kazdym duzym miescie okolo 2 czyli w samej wawie kraku poznaniu wrocku itp wiec faktycznie kolo 50 jest na pewno ....oczywiscie mowa o 156...fajnie byloby wszystkie zobaczyc kiedys w jednym miejscu hmmmmmmmmmm
Dwie 156 GTA i jedna 147 GTA (ze znaczkiem na klapie 1.6 TS :D:D:D ) są na pewno w samym Lublinie.
Jak sprawdzić? Macie kogoś znajomego w urzędzie? ;)
A może ktoś ma jakieś dane ile sprzedało się ich w krajowych salonach?????
W Lublinie jest 156 GTA.
Bardzo powoli, bo biorąc pod uwagę liczbę 156, które zostały wyprodukowane.
To proces przystępowania do youngtimerów będzie bardzo długi.
Trzeba też spojrzeć na żywotność obecnych samochodów, samochody z lat 80 czy nawet 90 nie były tak wysilone i producent nie zakładał, że dany samochód ma wytrzymać określony czaso okres, a następnie powinien być zmieniony,
Teraz prawa rynku są nie ubłagane, samochód nie ma służyć za długo, bo w taki sposób traci się potencjalnego nabywcę ;)
156 GTA będzie rarytasem jak każde GTA pod warunkiem, że ktoś obecnie kupi zadbany egzemplarz i przez najbliższe 20 lat będzie dbał o niego.
Obawiam się że takich zapaleńców jest bardzo niewielu :), wystarczy popatrzeć na 75 lub po mału na 33.
w Sosnowcu jest grafitowa 156 GTA jeździ nią facet po 40-tce.
po Katowicach jeżdżą dwie 147 GTA na blachach SK więc chyba tutejsze.
no przeciez kolega wyzej napisal ile..
Ja mówię o ogólnej liczbie wyprodukowanych GTA, a nie sprzedanych w Polsce
...własciwie juz jest tak ze zaczynaja ludzie wiedziec co i jak i jaka przyszlosc czeka gta skoro za auto z np 2003 roku jesli jest krajowe zadbane bezwypadkowe trzeba dac minimum 45-50 tys a jak na prawde auto jest w pieknym bezwypadkowym stanie znajdzie sie predzej czy pozniej a raczej predzej ktos kto da i 60 tys ...za passata z tego samego roku chcocby nie wiem jaki byl i jaka by nie była to wersja nikt nie da wiecej niz 35 tys....no moze 38 tys
W Bielsku widuję 156 i raz oglądłem ją w ASO, 30tys przebiegu, I właściciel, ma auto dla zabawy podobno. Jeździ też 147 czerwona.
A z innej beczki to zdziwiły mnie ostatnio 2 156 V6 po FL, pewnie z FAP.
W Legnicy jest czerwona GTA Berlina. Koleś ma ją od samego początku jak tylko wyszły i to między innymi dzięki Niej utwierdzałem się w przekonaniu że kupię Alfę :)
to być może te które widziałem w Sosnowcu dwie 147 :)Cytat:
Napisał Kosiar
Swego czasu widywałem codziennie czerwoną 147 GTA - jeden z lekarzy z mojego szpitala jeździł taką Bellą. Teraz widuję ją na Piekarach a za kółkiem siedzi zawsze miły szpakowaty pan po 40 i za każdym razem pomacha kiedy się mijamy :)
...no to wyglada na to ze nie liczac 147 -156 gta jest koło 60 sztuk w polsce ...hmmmm jezdziłem tez 147 gta jest wspaniała i głowe ale jak dla mnie oczywiscie 147 ma wiekszy problem z trakcja na polskich niby drogach...wszytstkie auta maja na naszych drogach przerąbane to na prawde juz nie jest śmieszne ...to jest po prostu jakis jawny wał na nas kierowcach kamery tak lotna policja tak wyzsze mandaty tak a drogi nie k...mnie szczela no ale wracajac do rzeczy 156 gta nie nadaje się na polskie drogi a 147 ma z tym jeszcze wiekszy problem w skutek mniejszej masy i rozstawu czasem skacze jak piłeczka i nie da sie nad ty zapanować ....no ale to juz nie jej wina tylko tych buców co zamiast budować drogi za pieniądze uni bo przecież dostali stawiają kamery a reszte kasy oddają uni bo nie dotrzymuja żadnych terminów ....ręce opadaja mimo że kocham ten kraj mimo wszystko......od 1991 roku w polsce powstało.......31 km autostrad ...starożytni rzymianie budowali 140 km ówczesnych autostrad rocznie....no coments
We Wrocku są dwa , a racze jchyba były bo jeden miał jakiegos dzwona i nie ździwie sie jak pójdzie do kasacji... trzeci jest w Oławie , wszystkie SW. Jest tez czerwona 147 GTA.
czarna , robił ją kolega z Łodzi
Ja nie widzialem w Legnicy tej GTA :(
EDIT: Znaleziona na allegro. Beczka miodu i lyzka dziekciu ;/
Alfa Romeo 156 3.2 GTA, 2003r., 3200cm3, 256KM - otoMoto