Co myślicie o tym zestawie?
http://allegro.pl/wahacz-koncowki-la...112738056.html
Ktoś używał już wahaczy firmy NTY?:D
Printable View
Co myślicie o tym zestawie?
http://allegro.pl/wahacz-koncowki-la...112738056.html
Ktoś używał już wahaczy firmy NTY?:D
Myślimy ze lepiej trw.
Zawieszenie firmy NTY (i pokrewne) to jak buty weselne kupione na bazarku u chińczyka. Są ładne,świecą się, są modne, ale jednorazowe. Na drugi dziś śmierdzą, są porysowane, rozklejają się. Ich jedyną zaletą jest cena. I to,że w dzień wesela wyglądasz dobrze. Wnioski pozostawiam Tobie. Jak chcesz dla siebie to tylko TRW, jak nie zależy Ci na byłym aucie i chcesz pogonić to tylko NTY/pokrewne.
Ale wesele to jeden dzien/noc
I potem i tak masz pantofle :D:D:D
No wiesz co? Ja tylko muszę jedną dodatkową zmienną przy zakupach uwzględniać: współczynnik akceptacji żony :)
pzdr, tadzikpl
WAŻ = części plus buty lub torebka o tej samej wartości dla niej
No i tu sie pajawia dylemat: TRW to gumofilce HUNTER, a te drugie wachacze rownoważą się tymi z Lidla. Tyle, że trwałość podobna, ale nagroda za TRW jeszcze od żony dodatkowa :)
pzdr, tadzikpl
Na dół dałbym Ci Fasta z którego powinieneś być zadowolony.
Na górę TRW.
Lub Vema , która wytrzyma prawdopodobnie połowę tego co TRW ale jest sporo tańsza.
Słuchaj Geparda.Jeszcze dostaniesz u niego w dobrej cenie zestaw..U siebie wybrałem dół fasta a reszta TRW i jestem zadowolony
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Na razie mam 2 tyś..Ale z opini 2 mechaników wiem że dolne fasta są ok a górne jednak TRW polecają..
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
ja górny wahacz mam firmy Delphi i jak na razie przejechałem 10k i nic nie stuka więc jak na razie jestem zadowolony i mogę polecić.
ja za to górne mam TRW, dolne też. przejechane.. jakieś 20-25Kkm i w dalszym ciagu w idealnym stanie.
Górne fasty wytrzymują 15tkm - sprawdzone na 4 kompletach - jedyny plus to cena - 90zł/szt
Jedyny przypadek kiedy zrozumiałbym właściciela zakładającego FAST/NTY na góre to 147 1.6 3d. Każdy inni silnik jest po prostu za ciężki, a zakładać FAST do JTD i to jeszcze 5d, nie ma prawa się udać.
Ja słyszałem gdzieś,że Magneti Marelli znów zaczęło produkować dolne do 147. Ciekawe jak z jakością,bo cenowo są bliżej FASTa jak TRW.
Produkować lub pakować ...
ech , to wszystko schodzi na psy :drag:
No,bo Magneti to chyba teraz Turkey ?
Nie wiem :)
Reasumując skutecznie wybiliście mi z głowy zakup tego zestawu.
Części zamówiłem u Geparda ;)
czy po wymianie górnych wahaczy trzeba robić zbieżność ?
Po wymianie dowolnego z wahaczy trzeba robić zbieżność
Wyryte rantem felgi
Przy górnych nie ma potrzeby.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
To może inaczej. Być może nie będzie trzeba ustawiać zbieżności ale należy ją skontrolować po rozpinaniu zawieszenia
Wyryte rantem felgi
Po rozpięciu dolnego i górnego sworznia wahacza czy końcówki drążka bez jego wymiany nic się nie zmieni. a w pozostałych przypadkach tak jak pisze kolega wyżej - należy sprawdzić i ewentualnie wyregulować.
Kwestia jest taka, że o ile sam wahacz górny wykonany jest jak tak samo jak oryginał (wymiary) to jego pozycja montażu się nie zmieni. Zwrotnica osadzona jest na sworzniu dolnego wahacza, którego montaż może być zróżnicowany (lekkie luzy otworów) oraz sama zbieżność jest ustawiona na aktualne luzy tulei.
Po za tym wahaczem górnym prędzej zmienisz kąt osi niż zbieżność.