-
Wyświetlenia TRIP na ICS
Witam.Od pewnego czasu zainteresowałem sie czemu w pierwszym punkcie po nacisnieciu trip widoczne sa prawie same kreski
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/03/142.jpg
Dalej juz jest OK
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/03/143.jpg
Gdzie szukać przyczyny?
Wskaźnik paliwa troszkę przekłamuje.Szybko wskazówka opada ale po postoju pokazuje juz normalnie ale to jest duzo z winy naszych dróg bo auto cały czas ma drgania :)
-
Wszystko masz dobrze. W miejscu tych kresek powinny być dane od nawigacji która w polsce nie działa. Tylko w ostatnim polu możesz ustawić sobie limin prędkości, który jak przekroczysz dostaniesz ostrzeżenie dźwiękowe.
-
Pierwsza zakładka jest do navi i pokazuje ile zostało do celu ale by być pewnym na 100% zaglądnij do intrukcji tam będzie wszystko pisać.
-
Zalecam lekturę instrukcji.... elementarna sprawa, tam to i nie tylko to opisane. Z resztą jak sama nazwa mówi "to dest." (czyli "to destination" -> do celu) to są parametry do celu. A skoro go nie ustawiłeś to są kreski :)
-
Nie ma w 166 informacji ile paliwa w kilometrach zostało do "pustego" zbiornika?
-
Naprawdę zajrzyj do instrukcji. Range to jest zasięg na paliwie które masz.
-
No własnie i od poczatku o to mi chodzi.Miałem 38km zatankowałem 10L i mam 49km co powoduje takie wyswietlenie?
-
Na prawdę tego nie wiesz czy polewasz z nas?????
Przecież zasięg to prognozowana odległość na podstawie średniego i chwilowego spalania. Zmienia się w zależności od stylu jazdy i warunków drogowych. Jak będziesz w auto deptał a potem jechał spokojnie to zasięg nawet Ci będzie rósł.
-
co do przeliczenia zasięgu wszystko zależy od stylu jazdy. Jak jedziesz oszczędnie to zasięg będzie rósł a jak zaczniesz jechać dynamicznie to drastycznie spadnie.
Ewentualnie może pływak źle pokazuje stan w zbiorniku i stąd błędne przeliczenia.
-
Więc co to opiszę. Jestem dość młody, a moja noga od gazu ma wahania nastroju jak 16 latka w czasie dojrzewania i jak zatankuje 20l zasięg wskoczy na 230km a w tym czasie powahluje sobie gazem i zasięg spadnie do 110km, po czym włączam tempomat i jadę sobie 90kmh przez 20km i zasięg wzrasta do 190 km kumasz czacze?
-
Z wiekiem wzrośnie ci liczba kilometrów do przejechania na jednym baku :) w zależności od tego czy z boku będziesz miał pasażerkę czy na tylnych siedzeniach też siedzą mali pasażerowie ,spytasz się na zlocie starszych kolegów to ci powiedzą ile można przejechać nawet w pełnej obsadzie :D
-
Krzysiu, to Tobie chyba już nic nie pali nie? :lol:
-
U nas od momentu jak tylna kanapa zrobiła się pusta radykalne wzrosły wskaźniki zużycia , maleją tylko wtedy jak Ninka jest na pokładzie