Na fb cinsoftu ukazało się mocne bravo z silnikiem 1.9 16v. Kreski poniżej:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=162526&stc=1
Printable View
Na fb cinsoftu ukazało się mocne bravo z silnikiem 1.9 16v. Kreski poniżej:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=162526&stc=1
Najmocniejsze w kraju? Ciekawe jak przeniesienie napędu...
Nie sądziłem, że tyle realnie da się wyciągnąć. Ostatnie wyniki robione u cinka, czyli Twoje 300 KM i 270KM z 1.9 budzą respekt...
No właśnie dobre pytanie.
A jakie tam siedzi sprzeglo i dwumas?
Odpowiedź Cinka:
"Zależy Sebastian od układu paliwowego 1.9 16V w Twojej byłej 147 != się temu w bravo. W starych 111tkach które sa już styrane życiem + motory z głowicą jak po ostrzale artyleryjskim mocy spodziewać się nie można.
Tu seryjnie był wydajniejszy układ paliwowy który w idealnych warunkach wystarczy do teoretycznych 250ps.
Teraz zapasu mamy aż nadto problemy inne są do rozwiązania."
Zapewne Cinek ma jakiś tajemniczy patent :D
Tak inny sterownik i reszta gratow.w brawo faktycznie jest nieco inaczej.
Interesujace ;)
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
musza dac cinkowi do zabawy 2.0
zoboczymy co ubawi na ori
szkoda ze ni mom szans na 200 sporo + :-(
bociuś.. kto ma pieniądz ten ma władzę ;) więcej kasy wsadzisz wiecej kuni wyciagniesz ;)
jo i tak jezdza jak cipa
no ale zoboczym co i za ile i czy jest sens
Na ori to chyba 220KM 440nm. Lepsze wyniki to już konkretne nakłady finansowe. Ale ktoś musi przecierać szlaki :p
Zobaczcie jak ta 1.9 ładnie jedzie :D https://www.youtube.com/watch?v=psDn_ENCa5g
Pieknie pieknie.Widac patent na paliwo w Cinsofcie jest bardo dobry.
Zastanawiam sie dla czego nie tak modne gtb2060vklr? Ale i w tym przypadku widac,że dół jest całkiem ok.
Kusicie swoimi modernizacjami oj kusicie.
Bravo z 2.0 to ideał na szybkiego diesla np.
Czekam na modyfikacje 2.0.
A tymczasem wielkie gratulacje.
Ciekaw jestem na ile bezawaryjna jest ta modyfikacja ? Jak sprawa z samym słupkiem ?
Koledzy jechałem w tym bravo jak pasażer. Ten niepozorny dziadkowóz robi miazgę.
Taki bardzo dobry że nikt nigdy go nie widział :ph34r: a frajerzy łykają tekst jak pelikany :rock: A jeśli chodzi o bravo z tematu to cinsoft nie skrzywidził tego auta niczym poza softem, reszta wszystko to robota właściciela auta więc nie wiem jakim prawem teraz pierś pod ordery wypinają. Szczególnie kolega młody to nie wiem, adwokat? ktoś mu płaci tu i na racingforum za reklamę ?
Patent na paliwo ? dobre sobie :lol:
W alfie na filmie jest instalacja w/m .Auto bez tego ma 240km. Sterownik c39 ...Obecnie Pan planuje 300+ na gtb2060vklr
Ja obecnie morduje 1,9 150 na sterowniku c8...nie zycze nikomu strojenia tego powyzej 200 km. Co wyjdzie zobaczymy. Zmienilismy juz uklad paliwowy, turbo gtb2260vk.
Twierdze że wielki tajemny patent na paliwo w cinsofcie to ściema, w aucie o którym mowa właściciel zamontował wtryski z pewnej fajnej wersji tego silnika. Ot cała tajemnica, starczy odrobinę poczytać co pisze w sieci, a wszystko jest podane jak na tacy. Właściciel tak zrobił i dzięki temu widać efekt jaki jest na wykresie, większe wtryski a nie żadna patentowa magia.
wtrysk wtryskiem a nie wydajna szyna nie wydajną szyną ;)
Można cos wiecej w temacie tychze wtryskiwaczy ? Z jakiego motoru ?
Rybak zapewne chodzi o wtryski od 210.
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
Kolego slizgu a może jak sądzę conmir czy jakiego tam nick-a używasz - zarówno tu jaki na fbk udziela się kolega tylko w temacie przywołanego bravo - zbieg okoliczności? Zazdrosć, zawiść jakież to polskie...
Gdzie i w którym miejscu jest napisane, że moja firma wykonała modyfikację od A do Z? Kolejna nadinterpretacja pieniacza? Zarówno poprzednio przy wykorzystaniu seryjnego osprzętu (230ps+) jak i obecnie przy prawie 270ps dokonywałem remapu auta przygotowanego przez właściciela p.Michała - po pierwszym remapie uzgodniliśmy co trzeba jeszcze zrobić i jak, by dalej krzesać kolejną moc - i taki jest nasz wkład czego efekty widać po wykresie z prawdziwego, certyfikowanego urządzenia pomiarowego. Układ wtryskowy wybrany został z Q2 i to żadna tajemnica - decyzję podjął właściciel i zakupił nowe wtryski - tak jak powinno to być zrobione. "Nasz patent na paliwo" jak to kolega określa to jeszcze wydajniejsze wtryski które zastosowaliśmy w kilku autach łącznie z ich kodowaniem czego efektem są 6tki 175 z mocą >250ps i doładowaniem 2b i większym na jak to ktoś tu napisał, problematycznym C8 przy większych doładowaniach (bez różnicy czy jest to 7/gt etc). Tylko skąd ma mieć kolega o tym pojęcie, skoro jego świat kręci się wokół wykresów z exela z kalkulowanymi mocami i momentem co ma mało wspólnego z rzeczywistoscią...
Wtryski nowe kosztują bardzo dużo zgadza się ale to nie jest argument. Ktoś kto chce moc znacząco przekraczającą parametry seryjne musi się z tym liczyć dlatego też chylę czoła przed p.Michałem za profesjonalne podejście do tematu. W to bravo już wsadzono worek pieniędzy i kolejny worek będzie wsadzony w sam silnik na jego inspekcję by zapewnić bezproblemową eksploatację.
Dlaczego w dalszym ciągu nie ma samych modów po 240-250ps na seryjnych wtryskach? Skoro jest kolega takim znawcą to przynajmniej z tuzin powinien mieć kolega na swoim koncie, nawet tych z excela/painta itd...
Pozdrawiam
Dodano po 6 minutes:
Te również są wydajne i lepsze niż ori z c39 a już przepaścią w porównaniu do starego cr1400 z 111 które miałeś w swojej 147.
Kolego cinek_ czy jak ci tam .... wiem bardzo dobrze że to mega niewygodne jak nagle znajdzie sie ktos kto nie spuszcza się jak reszta nad wynikiem, nie patrzy jak na święty obrazek a wręcz ośmieli się jeszcze napisać pare słów krytyki.
Lepiej kogoś przyrównac do zera że nie ma pojęcia itp. etc. wyśmiać że rysuje wykresy w paincie czy coś. Mnie to nie urazi ale świadczy tylko o twoim poziomie i o tym że jednak coś jest w tym skoro w taki sposób reagujesz.
Krytyka jest bardzo konstruktywna gdy poparta jest argumentami. Tak więc jakimi? Konstruktywną krytykę zawsze chętnie przyjmuję - pozwoli tylko na dalszy rozwój. Wszystko w poprzednim poście zostało już napisane ad modyfikacji w.w auta i teorii spiskowych nigdzie doszukiwać się nie należy. Wszystko to kolegi dziwna nadinterpretacja i złośliwość - chyba że ja czytać nie potrafię i gdzieś jest napisane "wyblaknięte bravo z cudownym patentem paliwowym by cinsoft"?
Ja kolegi nie obrażam tylko piszę o samych faktach, kolega nawet zaimku wskazującego z dużej litery napisać nie potrafi, czego wypowiedz publiczna na forum raczej wymaga, o kulturze juz nie wspominam. Nadinterpretacja kolegi jest jego własnym problemem, forum własnych frustracji to chyba nie jest.
Bluzgi zamiast faktów tylko to widzę. Proszę pokazać coś ciekawego popartego testami z profesjonalnych urządzeń pomiarowych chętnie włączę się do dyskusji, jak będzie to coś czego można gratulować, to na pewno stosowne gratulacje kolega otrzyma i to bez żadnych podtekstów. Póki co nic takiego nigdzie nie widziałem...
Pozdrawiam serdecznie