Panowie chce pojechać z żoną na rekord. Gdzie i jak mam się dowiedzieć co i jak???
Printable View
Panowie chce pojechać z żoną na rekord. Gdzie i jak mam się dowiedzieć co i jak???
Wpisz w google np
" rekord guinessa alfa romeo "
Del.
pomylka
Dzięki. Dziaru mnie namówił. Jest jakaś lista kto jedzie z forum??
Listy nie ma, ale jak chcesz brac udzial w biciu rekordu, to musisz sie zarejestrowac tzn zglosic formularz na stronie forum ar-gs.
http://rekord.ar-gs.pl/
Listy nie ma, ale jak ziszczą się deklaracje, które padły to powinno być nas dość żeby pobić wynik poprzedników:) Odliczam dni...;)
Raczej bałbym się żeby nie było nas zbyt dużo. Do pobicia rekordu wystarczy 530 aut. Na obecną chwilę zarejestrowanych jest około 1500 aut plus pewna liczba gości z zagranicy co (w razie przyjazdu wszystkich) przewyższa trzykrotnie poprzedni rekord. Gdyby ustawić wszystkie w jednym sznurku to daje 1500x4m= 6km i odstępy 1500x8m = 12km czyli razem 18km [emoji14] Do tego jakiś odcinek do przejechania 3,5km i jakaś rozbiegówka. Realnie około 25km. Będzie ciężko....Chyba nikt nie spodziewał się aż takiej frekwencji. Wiem że część nie przyjedzie ale przyjadą tacy którzy nie są zarejestrowani. To będzie niezapomniany widok.
Już się zarejestrowałem:)
Ja będę na sto procent. Chyba, że Bella się zepsuje :P
Też będę i już nie mogę się doczekać. Na pewno niektórzy nie przyjadą, bo a to coś się popsuło, a to coś wyskoczyło, ale też będą tacy co się nie zarejestrowali. Na te 1500 bym nie liczył, ale 1000 Alf myślę, że będzie na pewno.
Do zobaczenia za tydzień!
Ja się zastanawiam czy spotkam kogoś po drodze. Co prawda do miejsca spotkania mam 10-15 minut (w zależności od ciężkości nogi) ale w sumie fajnie byłoby przyjechać w więcej samochodów niż jeden :P.
Wszystkie (lub prawie wszystkie) potrzebne informacje na temat rekordu - https://www.facebook.com/AlfaRomeoGo...53039474886008
Proszę zwrócić uwagę na harmonogram imprezy ;) Szczegółowe wytyczne i regulamin przyjdą mailem 28 kwietnia do każdego kto się zarejestrował.
Czyli Ci bez rejestrowania nie będą mogli uczestniczyć? Bo regulamin uczestnictwa tak wskazuje.
Bocian i co ty na to?
Nadymione z komórki.
jaboleq - ja bym chętnie dopytał na FB w temacie "wydarzenia" ( na które to zapraszają wszystkich ... ) ale jakoś dziwnym trafem mam bana w tym wydarzeniu...
i nie tylko ja ...
czyli nawet gdybym chciał napisać w temacie o tym to nie mogę ...
Zamiast roztrząsać problem wystarczy zadać pytanie jako PW na fanpejdżu organizatorów. Odpowiadają wszystkim z tego co mi wiadomo. Natomiast oficjalne komunikaty vs wiedza nieoficjalna to dwie różne sprawy ;) Co do rejestracji - nie czarujmy się - czasu było dużo , około 4 miesięcy. Można się było nawet zarejestrować niejako "na wyrost". Żadnymi negatywnymi konsekwencjami to nie groziło.
Dokładnie tak jak pisze Robson. Właściwa rejestracja będzie na miejscu (kilka stanowisk). Ta internetowa ma na celu wstępnie określić frekwencje tyle ,że w necie rejestrować się mogły osoby wybierające się tym samym autem. Na miejscu rejestrujemy SAMOCHÓD.
Jak byś zauważył od 17h nikt nie odpowiedział mi na pytanie na FB.
Nadymione z komórki.
Ta internetowa rejestracja chciała moje dane osobowe udostępnić innym firmom w celach reklamowych na co ja się nie zgadzam. Więc teraz ciekaw jestem jak będzie to na miejscu wyglądać.
Nadymione z komórki.
A jak ty sobie wyobrażasz udowodnienie komisji Guinnessa ilość uczestników bijących rekord?? Zdjęciami z Facebooka?? Poczytaj udostępnione warunki bicia rekordu najpierw. I z tym udostępnianiem danych . Masz maila , facebooka , konto na sympatii i pewnie kilkanście innych kont a robisz halo o jedną imprezę na którą nikt nikogo nie zmusza . Na ARGŚ w rejestracji są zasady jakie są by nie klepali tam miłośnicy klepania konia tylko przemyślani chętni. Na miejscu zapisujemy auta i uczestników i musimy wasze dane udostępnić choćby jako częsc materiału dowodowego komisji - normalna rzecz : P
Ty chyba nie rozumiesz co czytałeś a co chcesz mi napisać. Dla rekordu oczywiście ale dla sponsorów nie.
Nadymione z komórki.
Po części cie rozumię bo sam trzymam się od portali społecznosciowych jak debilny Facebook i NK żeby inni nie wiedzieli o mnie więcej niż ja sam wiem ale nie da się do końca "ukryć" przed światem . Dostaje na maila spamy na fona spamy , rejestrując się na np. Alfaholikach masz stycznośc z reklamami na każdym kroku. Rozumie ,że jak Ganinex wyśle ci zaproszenie na maila ( co może i uczynić bez udziału w rekordzie ) czy dostaniesz kupony na MCzestaw to zaskarżysz organizatorów eventu??? Przecież adresu nie podajesz a twój mail jest dostępny dla nich od kiedy założyłeś skrzynkę mailową czy konto na FB. Wpisując w googlu Jaboleq dowiem się czym jezdzisz ,kiedy kupe robisz itd. :P . Panowie powagi w temacie. Jak jesteście poszukiwani listami gończymi proponuje się nie zapisywać bo stróże prawa też jadą w kolumnie :)
Uwierzcie telewizja nie będzie po nocach was nachodzić :)
A wlasnie, jakas niebiesko srebrna 159 bedzie w kolumnie? ;) U mnie w zgorzelcu panowie machają dość czesto :)
Czy Kolega wie ile kosztuje organizacja imprezy na taką skalę ? Czy Kolega zdaje sobie sprawę, że nikt z uczestników nie płaci ani jednego grosza za wstęp i udział ? Czy Kolega myśli, że organizatorzy charytatywnie , dla własnego widzimisię, wykładają dziesiątki tysięcy własnych złotych na organizację tego eventu ? Nie , wszystkie koszty pokrywają sponsorzy (poza kosztami własnymi organizatorów). Czy podanie własnego maila (nawet dla sponsorów) jest wygórowaną ceną jak za taką imprezę ? Pomijając fakt, że można założyć setki kont pocztowych , np w Ugandzie czy innej Burkinie Faso i po rekordzie je porzucić czy skasować. Warunkiem rejestracji było podanie jakiegokolwiek maila , koniec kropka.
PS. Czy ktokolwiek z Was tu na forum dostał jakiegokolwiek maila od sponsorów do tej pory ? Chociażby jednego ?
Odpowiedział
Udział w imprezie nie jest przymusowy , tak samo jak i podanie maila. Jednak pierwsze wymaga drugiego. Na miejscu przy rejestracji będzie również wymagane podanie maila jak również rozszerzonych danych o pojeździe.
Nikt mi na pytanie do teraz nie odpowiedział. Więc po co tak kłamać?
Mnie nie interesują wywody co i jak tylko proste informacje o które pytam.
Nadymione z komórki.
To jest to pytanie ? Bo tylko takie widzę na fanpage'u. Odpowiedź też widzę. Więc kto kłamie...Fakt , niczyje wywody dlaczego nie może już wziąć udziału w biciu rekordu nie są ważne.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=164666&stc=1
Tu pytałem:
https://m.facebook.com/questions.php...2&ref=bookmark
A tu odpowiedź na inne pytanie sugerujące, że bez rejestracji online nie mogę wziąść udziału w imprezie (chyba, że jestem z zagranicy).
https://m.facebook.com/events/152793...9&ref=bookmark
Jak widać rejestracja to nie ankieta.
Zresztą jedna alfa mniej, nikt nie zauważy. A spadnie wina na mnie bo nie chcę zatwierdzić regulaminu ze względu na prywatność.
Nadymione z komórki.
Pisałem wyraźnie o wysłaniu PW na fanpejdżu organizatorów. Jak rozumiem jest to zbyt trudne. Odpowiedź byłaby taka sama jak na screenie powyżej.
Ciekawe by to było jakby uczestnicy musieli jeszcze płacić za udział. To że nie dostali maila od sponsorów nie oznacza, że nie zaczną ich dostawać. Rozumiem, że dla Was dane osobowe to takie byle co?
Czyli Ci sponsorzy płacą za te konta mailowe?
Dane osobowe do bicia rekordu to jedno dane do robienia pieniążków to drugie. Nie mieszajmy tych spraw.
Co to są dane osobowe "do robienia pieniążków" ? [emoji14] O ile w ogóle można nazwać nieweryfikowalne w żaden sposób imię , nazwisko i adres email danymi osobowymi. Sponsorzy płacą za umieszczenie ich logo na plakatach i innych oficjalnych rzeczach dotyczących rekordu jak również za możliwość promowania swoich firm podczas całej imprezy. Nic mi nie wiadomo o przekazywaniu komukolwiek jakichkolwiek danych uczestników imprezy poza ogólnymi informacjami przekazanymi policji, pogotowiu , straży pożarnej , urzędowi miejskiemu w Gliwicach , zarządowi dróg w Gliwicach i gospodarzowi obiektu na terenie którego odbędzie się impreza czyli Europie Centralnej.
R0bs0n no i teoria o ankiecie upadła. Czyli wszyscy co nie zapisali się online nie będą uczestniczyć w rekordzie. Super! Zaoszczędzę czas i pieniądze.
bocian zostałeś wydymany haha
Nadymione z komórki.
Jakbyś uważnie czytał wcześniejsze posty to zrozumiałbyś tak jak bocian o co chodzi. Kto chciał zrozumieć różnicę między tym co można oficjalnie napisać a tym co można nieoficjalnie przekazać ten zrozumiał. Koniec tematu jak dla mnie.
PS. Bociana nikt nie wydymał. To chyba była jego samodzielna decyzja czy i kiedy się zarejestrować , zresztą jak każdej innej osoby. Organizatorom nic do tego.
Faktycznie nieoficjalnie ludzi wprowadza się w błąd.
Nadymione z komórki.
Kolega życzyłby sobie żeby organizator każdej imprezy dostosowywał się do wymagań Kolegi ? Kolega tak na poważnie to pisze ? [emoji14] Może jeszcze obowiązujące w Polsce prawo zmienimy pod wymagania każdego obywatela ;) Przymusu uczestnictwa nie ma a organizator ustala warunki odbycia się jakiejkolwiek imprezy.
Jeśli to ma być próba sprowokowania do czegoś to proszę się bardziej postarać. Jeśli Kolega faktycznie nie zrozumiał o czym pisałem to proszę poszukać kogoś kto lepiej to wytłumaczy.
Drago zorganizowanie takiej imprezy kosztuje sporo kasy - reklamy , ulotki , media ( tv i radio ) , gadżety , drony ,srony i inne pierdoły , same zatwierdzenie rekordu prze Guinnessa myślisz jest za darmo , zorganizowanie objazdów dla komunikacji miejskiej , zaangażowanie służb typu policja , pogotowie itd??? Dałeś na to ze swojej kieszeni?? .
Co do zapisów na Guinnessa myślę ,że i tak z zapisanych 1500 osób zrobi się 700 aut bo wpisywały się tam pary ,które przyjadą jednym autem , niektórzy nie przyjadą bo coś tam . Więc myślę ,że zależnie od sytuacji pewne ustępstwa może da się zrobić . Warunki są warunkami . Nie podpisujesz cyrografu , nie żyrujesz rat . Jak mi powiesz ,że na maila nie dostajesz żadnych spamów to naprawdę podziwiam . Się zastanawiam cały czas patrząc na sponsorów imprezy - jakie zagrożenie nam grozi po podaniu własnego maila ?? Ja dostaje od lat zaproszenia z Ganinexu na jazdy próbne ( odkąd założyłem konto na Alfaholikach ) , stary z Telepizzy też dostaje spamy a nie byłem na zlocie fanów :P . Co ja mogę wam powiedzieć ? Jeżeli uważacie ,że wasze życie jest zagrożone i nie macie zamiaru podawać tych danych - jest miejsce dla gości/obserwatorów na CE ( a będzie ich sporo ). Uczestnictwo przecież nie jest obowiązkowe . Zapisało się 1500 ludzi z całej Polski i najdziwniejsze ,że nikt z daleka nie miał pretensji/problemów a tylko ludzie co mieszkają rzut beretem . Wasza sprawa , wasz wybór .
Bo w tym wszystkim właśnie o ten beret chodzi. Po prostu niektórym leży on krzywo na głowie :P Wszystko wraca do punktu wyjścia i do powodów, dla których poprzedni temat o rekordzie został zamknięty. ARGŚ jest be i koniec , niezależnie od tego co robi :P Tylko głupi by nie zrozumiał że parę osób szczuje jednych Alfistów na drugich już od roku czasu , i robi to całkiem skutecznie.