Witam!!
Znacie moze jakis dobrych mechanikow ktorzy by potrafili naprawiac alfy w tych okolicach. Bo u mnie to szkoda gadac.
Prosilbym o namiary, bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.
Printable View
Witam!!
Znacie moze jakis dobrych mechanikow ktorzy by potrafili naprawiac alfy w tych okolicach. Bo u mnie to szkoda gadac.
Prosilbym o namiary, bylbym bardzo wdzieczny za pomoc.
Witam . Jestem ze Skoczowa. Daj znać proszę jak dowiesz się więcej o jakimś dobrym mechaniku do aAR z okolić Cieszyn Skoczów Bielsko Biała i okręg?? dzięki wielkie Sawek
Powiem sczerze osobiscie oddaje auto do Michael - a ktory znajduje sie w zorach przy drodze na rybnik Michael Tuning System jak narazie nie narzekam wymienialem u nich sprzeglo, amortyzatory w 156 i ze 146 tez tam jezdzilem.
Odkopuję tamat! Czy w okolicy Skoczowa/ Bielska-B. jest jakiś dobry mechanik? Bo moja bella stoi w Skoczowie u mechanika i czeka na transport, tylko nie wiem gdzie... Chodzi o remont silnika!
Koledzy jest bardzo dobry (Prywatny mechanik w Brennej)
Mojemu tacie robil chyba już wszystko w jego ar 166 2.4 jtd.
ja ze swoją 166 2.4 też tam latam, jak i 145 1.4 boxer.
gość ma pojęcie o włoskich sprzęcikach ale więcej info na jakimś najbliższym spocie :)
Mam dobrego, uczciwego mechanika w Górkach Wielkich. Ostatnio robiłem wymianę amorów, termostatu i wymianę gum stabilizatora. Robocizna 250zł.
Nie jest specjalistą od Alf. Elejtronicznej, specyficznej alfowskiej przypadłości Ci nie zrobi. Robił mi dużo marek.
Jest taki mechanik w Górkach koło Brennej, ma też swoją lawetę. Serwisuję u niego moją bellę i nie mam zastrzeżeń co do jakości usług. Nie podaję imienia i nazwiska bo nie wiem czy sobie tego życzy. Facet robi tylko lancie alfy i fiaty, ma zawsze parę silników na miejscu, dobry komputer a selespeed nie stanowi dla niego problemu. Info na priv.
Też go znam. Próbował mi coś robić. Niestety nie zrobił a dużo skasował. Zapłaciłem 500zł a błąd jak był tak pozostał.Faktycznie ma dużo używanych części ale zakłada je na chybił trafił. Mnie tak zakładał przepustnicę z całkiem innego modelu. Coś w niej syczało przy dodawaniu gazu. Jego zdaniem O.K. I płatność z góry. Samo podpięcie pod komputer 100zł. I jeszcze nie słowny. Umówiłem się z nim na godzinę i czekałem 1.5h pod domem.
Jest Pan fałszywy albo wspomaga konkurencje !
Czy uregulował Pan wszystkie płatnosci ?
Czy po wymianie pedału gazu - dostał Pan rekojmie na usluge ??
Czy ma Pan zamiar oddac przepustnice za która zwróciłem Panu pieniądze ??
pozdrawiam bez poważania
Andrzej Kubik
---------- Post dodany o godzinie 19:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:22 ----------
czytam te wypociny i zal mi ciebie synu i to bardzo jaka jest roznica w przepustnicy z 147 a 156 ?? nie znasz si na mechanice to chociaz nie zasmiecaj tego forum:eek::girl_wacko::crazy_pilot::offtopic:
Nie wspomagam konkurencji bo nie jestem z branży motoryzacyjnej więc nie mam w tym żadnego interesu. Opisałem tylko swoje przygody z tym mechanikiem. Dwa razy zostawiałem auto na cały dzień. Po pierwszym razie zapłaciłem chyba 200zł i miało być O.K. Niestety nie było więc przyjechałem w ramach reklamacji po raz kolejny. Wymienił mi pedał gazu który kupiłem nowy za 700zł i założył swój używany za który z nowu musiałem zapłacić z robotą chyba 300zł. Dokładnych kwot cząstkowych nie pamiętam ale w sumie zapłaciłem 500zł oczywiście bez jakiegokolwiek pokwitowania i niestety błąd jaki był taki pozostał. To co miałem jechać do niego trzeci raz żeby mnie znowu oskubał? Zwrot przepustnicy proponowałem ale mechanikowi nie chciało się jej nawet z powrotem wykręcać więc powiedział zebym sobie ją zostawił bo on nie jest wypożyczalnią. Za przepustnicę mi odliczył więć zapłaciłem tylko 500zł. Musiałem wymienić sobie ją sam.
W takim razie pogadaj o nim z kimś z branży motoryzacyjnej. Każdy kto ma samochód z grupy fiat alfa lancia z każdym większym problemem udaje się do Pana A. z Górek. I nie mówię tu o wymianie oleju, tarcz, czy klocków, po prostu szkoda jego czasu na takie pierdoły. A co do pasowania części z innych modeli to mechanik, który z tym robi na co dzień chyba wie lepiej niż ktoś kto "nie jest z branży motoryzacyjnej" ;) Zdrufko :)
Nigdy nie twierdziłem że to jest zły mechanik. Nie wiem jak innym naprawia auta. Sądząc z innych wpisów dobrze. Ja też trafiłem do niego z polecenia. I niestety miałem z nim taką przygodę jak opisałem Myślałem że to forum służy właśnie do wymiany doświadczeń alfistów i obrony ich interesów. A tu widzę że opisując nie za ciekawe doświadczenie z mechanikiem który sobie nie poradził z moim autem i całkiem sporo na dodatek sobie za to policzył,natrafiam na krytykę mojej osoby. Chyba z czymś takim spotkałem się po raz pierwszy na tym forum.
Ostrzegam więc wszystkich jeśli macie jakieś niedobre doświadczenia z mechanikami broń Boże nie uzewnętrzniajcie tego na forum. Od razu odezwą się znajomi królika i dostaniecie po uszach. Po co Wam to? Lepiej siedźcie cicho niech inni też się natną.
Witam raz jeszcze w tej chwili zagne Pana, Panie SYFON prosze napisac u ilu elektrykow mechanikow bylo byla juz Pańska alfa i co w niej bylo robione ?
Programowanie centralki wymiana centralki pedal gazu itd itp prosze napisac ile warsztatow juz Pan odwiedził i wydał pieniedzy nim przyjechał Pan do Górek.?
Ostatni wątek jaki mi sie nasuwa skad mechanik ma wiedziec ze problem z autem tkwi dalej skoro klient po odjechaniu od mechanika nie odzywa sie . Dla każdej normalnej osoby jest to potwierdzenie ze z autem jest wszystko ok.
pozdr
Sam o tym Panu mówiłem. Przed Panem byłem u jednego mechanika i on sobie też nie poradził. Ale dlatego że nie dał rady to nic za robotę nie wziął. I to jest uczciwe podejście. A u Pana byłem raz, nie chciał Pan powiedzieć co Pan zrobił bo to Pana tajemnica. Ale zapłaciłem. Nie naprawił Pan przyjechałem z reklamacją i znowu Pan mnie skasował. Trzeci raz już nie jechałem żeby znowu za reklamację płacić. Zadzwoniłem tylko że błąd jaki był taki pozostał. Tym bardziej że mówiłem ze pedał gazu mam nowy a Pan go wymienił i kazał za używany zapłacić. Naprawiłem gdzie indziej a przyczyna była banalna.
można jakiś kontakt do tego Pana z Górek?
Który mechanik z okolic Żor czuje dobrze V6'tki?
883495980 Żory dzwonić jak chcecie
A kto to taki? Jeśli można przybliżyć :)
W Strumieniu starej micry k10 nikt nie potrafil naprawic. Az sie boje o nowa alfe...
robilem generalke jtsa u Andrzeja z Gorek, wszystko zrobione tak jak trzeba, dodatkowo wyszlo pare innych pierdol przez ktore rachunek podskoczyl, ale zrobione jest tak jak trzeba, zostalo tylko jakas mala uszczelke wlozyc bo troche kapie, ALE bedzie to zrobione jak podjade, na razie nie mam czasu.
jako jedyny poradzil sobie z bledem, silnik po remoncie chodzi o wiele lepiej niz od zakupu samochodu, sprzeglo to samo.
ceny - dla jednego drogo dla drugiego tanio, wazne zeby byla adekwatna do wykonanej uslugi.
mieszkam daleko od Andrzeja i zawsze jak przyjade nawet bez uprzedzenia to rzuca wszystko i patrzy mi na auto, podlacza kompa etc. (no max 10 min musze poczekac). ma swoja lawete, przyjechal nia po moje auto do mnie do domu, pieniedzy przed wykonaniem pracy nie chcial zadnych, chociaz byla to bardzo duza kwota i proponowalem zaliczke.
wiec ja moge Andrzeja polecic.
pozdrawiam Wojtek z okolic ZYWCA
Jak jedziesz ze Skoczowa na Brenną to w Górkach, kawałek za klasztorem ojców franciszkanów, po lewej stronie przy głównej drodze, znajduje się ów serwis. Na ścianie wiszą wielkie loga Fiata, Alfy i Lancii, nie sposób nie zauważyć. Serwis nazywa się Lancia Konsolidero a właściciel to Andrzej Kubik (o ile się nie mylę - jak coś napisałem źle to poprawcie). Nie wiem, czy to dobry czy zły warsztat bo dopiero zaczynam swoją przygodę z Alfami (i w ogóle z autkami od Fiata) zatem sam szukam opinii gdzie w okolicy Cieszyna warto będzie naprawiać to, co zamierzam kupić.
Dobrze wytłumaczone. Ja tam jeżdżę ze swoją drugą alfa i jestem zadowolona . Nieraz uratował mi tyłek jak problemy wyszły i nigdy mi nie odmówił;-) nawet raz ze swoją poprzednią AR155 ściągał mnie na lawecie w godzinach póżnych z Bielska ;-) ale było wesoło ;-)
To byłby jeden. Kogo jeszcze w okolicy Cieszyn - Skoczów - Ustroń polecacie? Kogo w samym Cieszynie?
Jak co walcie do mnie na priv. Po pracy zajmuję się serwisowaniem samochodów głównie włoskich. Żaden makaron nie jest mi obcy, robię także diagnostykę komputerową. Pozdrawiam
Dzisiaj rozmawiałem z pewnym mechanikiem z Cieszyna [dla wtajemniczonych: ul.Sarkandra odcinek dwukierunkowy], który stwierdził, ze co prawda robią Alfy ale nie kupiłby nigdy tego samochodu dla siebie. Jako dowód podał info, iż na drugim stanowisku ma jakieś 147 w którym robi zawieszenie i już czwarty dzień męczą się, aby rozmontować aktualne, tak jest zapieczone. Na pewno, jak kupię swoją Bellę to nie będę jej u niego serwisował. W samym Cieszynie nie wiem, może na Stawowej byłbym skłonny to robić [dla wtajemniczonych: na przeciwko FACH-u, OSKP]. Co do kolegi @DJBisonus to nie wiem, o ile wystawia faktury to może byłbym skłonny... ;)
Jeśli mogę się wtrącić to 4MCars braci Chodura(kiedyś w Skoczowie) obecnie w Ochabach, robili mi dużo rzeczy w poprzedniej Alfie, może nie jest tanio ale na pewno profesjonalnie i solidnie, a brat robił kapitalkę TS'a i też sobie chwalił(niekoniecznie cenę usługi), a w obecnej na szczęście jeszcze nie ma nic do roboty
Jak komuś nie daleko to zawsze wprawdzie po nowym roku zapraszam do Będzina:-D
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
Będzin... A cóż takiego ciekawego jest do zwiedzania na Górnym Śląsku? Eeee... Nie to, co w naszym Książęcym Cieszynie :P
To taka mała dygresya. Już nie będę spamował. Nie!
Będzin to nie śląsk panocku
Jakos nie slyszalem zbyt dobrych opinii o tym naprzeciwko fachu... tymczasem jak jedziesz ta drozka od starostwa w kierunku stawowej za targowiskiem, to kawalek przed targowiskiem jest mechanior co sie w makaronach specjalizuje. Do tego tematyka elektryki i silnika to polecam wąska w ustroniu. Nie kasuje niewiadomo ile a robi dobra robote. Na drobne naprawy, ktorych sam nie daje rady zrobic w garazowym zaciszu z powodu brakow w sprzecie jezdze do kumpla do debowca, on po godzinach ma swoj warsztacik...
Cześć. Potrzebuję zregenerować skrzynię w AR 159 1.9. Czy ktoś coś już robił w tej kwestii ? Prawdopodobnie padło łożysko skrzyni. Mam dziwny dźwięk w przedziale 50 - 120 km (później szum wiatru) który się nasila przy dociśnięciu drążka zm. biegów.
Mwowry wiem ze to robil w swojej 9tce, zapytaj komu dal... a on siedzi w branzy wiec raczej komus pewnemu.
Witam
Szukam sensownego mechanika lub kogoś kto ma pojęcie o TS-ach w okolicy Cieszyna najlepiej. Mam chyba wariator do wymiany ale nie jestem pewien czy po prostu nie jestem przewrażliwiony i potrzebuje kogos kto jasno by to mogl stwierdzic. Mozecie jakoś pomóc? Pan A. z Górek jeszcze funkcjonuje? bo widze że temat dosc stary;/ Prosze o jakies info lub wiadomość na PW pls :(
funkcjonuje bylem w zeszly piatek.
W Górkach jest jeszcze drugi mechanik. Moim zdaniem dużo lepszy i duuuużo tańszy od tego tutaj wymienianego. Przynajmniej tak było w moim wypadku.
Zostawiłem mu ostatnio Alfę jak wyjechałem na wczasy. Kupił i wymienił wahacze przednie, dolne, łączniki stabilizatora z tyły, wykręcił i pospawał kolektor wydechowy, pobawił się z instalacją elektryczną, wyczyścił zaśniedziałe wtyczki,pokasował błędy które pokazywała, posprawdzał klimę. Koszt robocizny 120zł za całość. A i części mi załatwił w cenie niższej niż na Allegro.