Witam , mam oto takie pytanie, czy ktoś z was myślał żeby coś przerobić aby dało się włączyć światła mijania , ew. drogowe i do tego ,aby dało się włączyć na stałe światła służące do mrugania ?
Printable View
Witam , mam oto takie pytanie, czy ktoś z was myślał żeby coś przerobić aby dało się włączyć światła mijania , ew. drogowe i do tego ,aby dało się włączyć na stałe światła służące do mrugania ?
A możesz jaśniej...
każdy kto ma 166 fl wie ze długie światła są w bixenonach, a żeby mrugnąć jest żarówka h1, chodzi żeby na stałe właczyć te h1
ale po co oślepiać innych kierowców?
nie rozumiem Twojego głupiego pytania, a po co Ci w samochodzie długie światła ?
nie moje pytanie jest głupie tylko Twój opis tego co chcesz zrobić jest beznadziejny...
Po to jest bi ksenon aby poprawić jakość świecenia...
Nie wiem po co Ci takie rozwiązanie...oszczędność ksenona?
nie zrozumiałeś , chcę lepszą widoczność, ma świecić bixenon + h1 od mrugania
samsung ma racje, w merolkach w211 jest tak ze bixenon swieci plus dochodzi h1. kombinuj bo sam kiedys o tym myslalem ale nie mialem czasu zglebic instalacji
rozumiem:)
działaj
chodzi mi czy ktoś z was patrzył coś , ja na razie nie mam czasu na przerabianie tego
Da się.
Problem z Twoimi światłami jest taki jak zwykle. Trzeba zregenerować odbłyśniki. Wtedy i biksenon docenisz. Oczywiście poza tym można też zmienić aby drogowe H1 włączały się z biksenonem.
Ja regeneruję światła. Ostatnio też po FL. Inne przeróbki też robię na życzenie.
myślałem już o regeneracji lecz na razie nie mam czasu, da się - domyślam się , ale coś wiecej? jak?
Jak to jak. No proste jak budowa cepa. Odpowiednio przepinasz i łączysz kable w lampie. Po FL wszystko jest w środku. Na zewnątrz chyba nie zwojujesz za wiele.
Ja zmieniłem sobie te światła na dzienne żeby nie oszpecać czymś dołożonym. Założyłem ledowe żaróweczki poprzepinałem parę kabelków i działa jak trzeba :-)
Piotr , zrobiłeś tak, że tylko te h1 Ci się palą ?
Obejzalem sobie przed chwila bebechy lampy i żeby było jak chcesz to trzeba w środek przekaźnik wstawić i bedzie w deche :)
a czy przypadkiem nie wystarczy przewód od świateł ''mrugaczy'' z kostki koło stacyjki podłączyć do przewodu długich?
Nie możesz zrobić zwykłego mostka bo jak będziesz chciał mrugnąć przy wyłączonych mijania to Ci żarniki będą startować. A tak nie może być. Mają Ci H1 świecić z długim biksenonem ale nie może odpalać ksenon jak chcesz mrugnąć
a możesz podpowiedzieć gdzie wstawić przekaźnik bo średnio to kojarzę
Gdzie? Pytasz o fizyczną lokalizację czy elektryczne podłączenie?
Gdzie fizycznie wstawisz to obojętne. Choć ja bym to zabudował w lampie.
Elektrycznie to podłączasz na cewkę przekaźnika wzbudzenie z drogowych ksenonowych (np z zasilania cewki elektromagnesu przysłony) a pod styki dajesz zasilanie H1. I to w sumie wszystko :)
A po takiej operacji można jeszcze zamontować dodatkowo moduł świateł dziennych?
znowu mnie informuje o odpowiedzi a jej nie widze
Dodano po 2 minutes:
Wszystko się da. Kwestia tylko czy ten kto to bedzie robił ma łeb na karku. Ostatnio w FL montowalem ringi jako DRL i postojowki. Ciekaw jestem efektu jak juz auto odjedzie
Można kupić tanio moduł do świateł dziennych dzięki któremu działało by wszystko plus funkcja follow me home.
Funkcja follow me home w polifcie jest seryjna.
Faktycznie polift ma tą funkcję :) Dareme w instrukcji masz to na stronie 60.
Po wyłączeniu silnika pociągasz do siebie manetkę od mrugania i światła się zapalają, każde pociągnięcie to +30s.
Ha, nie wiedziałem, aż muszę sprawdzić :D
No proszę, nie miałem pojęcia:D
No nie żartujcie że nie wiedzieliście nie rozumiem tylko że handlarze się tym nie chwalą może też nie wiedzą :D
I kto by pomyślał że tylu ludzi nie czyta w ogóle instrukcji........................ :blink::suicide2:ręce opadają........
Ja nie mam książki:P Pdfa czytam jak szukam czegoś konkretnego.
Nie pogrążaj się :sarcastic:
TO jest kilkadziesiąt stron, z czego 70% to obrazki a Wy się tłumaczycie jakby to Pana Tadeusza na pamięć trzeba było się uczyć......
Aha, a szukać i tak większość nie umie :P nie pisze o Tobie :P
Przegladalem ta instrukcje milion razy i nigdy tego nie zauwazylem :)
Chyba tylko Alfa moze wymyslic zeby do follow me home uzyc ksenonow....
A co widzisz w tym złego?
Jak już odprowadzać do domu to z pełną pompą a nie jakimiś małymi świeczkami
Nie potrzebne zalaczanie kseononow, duzy pobor pradu, plus za duze oswietlenie, myslalem ze to bedzie z halogenow jak w kazdym normalnym aucie.