Jak Wam podoba się ten pomysł?
2 sprężyny firmy impex 2S19045 i 10 min zabawy a afekt robi wrażenie
Alfa Romeo 156 SW i Alfa Romeo 147 - automatyczn…: https://youtu.be/RPCU9AsxqYE
Printable View
Jak Wam podoba się ten pomysł?
2 sprężyny firmy impex 2S19045 i 10 min zabawy a afekt robi wrażenie
Alfa Romeo 156 SW i Alfa Romeo 147 - automatyczn…: https://youtu.be/RPCU9AsxqYE
Banalnie proste, a jednak robi robotę.... Gdzie można dostać te sprężyny ? :D
Tez bym chcial to wiedziec
Pod filmikiem jest opis :)
fajne to, tylko czy nie szkodzi siłownikom, i czy łatwo sie zamyka, żeby drobna osoba nie musiała się wieszać później na klapie by ją zamknąć hehe ;)
Idź na całość i zrób zamykanie :P
https://www.youtube.com/watch?v=O3lYm6f0bLo
Pomysł dość wiekowy i kiedyś się nad tym zastanawiałem. Będą fotki jak to jest dokładnie zamontowane?
Wie ktoś gdzie można kupić i za ile te sprężyny?może jest ktoś na forum kto już z tego korzystał i obeznany jest w temacie?
Może jakieś grupowe zamówienie?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...895e036med.jpg
Cala filozofia..Kwestia odpowiedniej dobranej sprężynie.
Zobaczymy Lutek może się ktoś odezwie z tych,którzy to przerabiali już ;)
Jak już pisałem pod filmikiem są konkretne dane, wysłałem zapytanie o cenę takich sprężynek, jak odpiszą to dam znać co i jak :) także cierpliwości :)
Gdyby ktoś planował jakieś grupowe zamówienie to ja się piszę :D
A pytanie takie czy jak siłowniki już nie są w zbyt dobrym stanie bo same niepodnosza do samej góry trzeba im pomagać to jest szansa że to zadziała? A moze uzyc mocniejszych sprezyn. Jakby ktoś wiedział do 147 to prosiłbym o podpowiedzi.
Ja tez byłbym chętny tylko, że moje siłowniki juz nie dają rady. Są w stanie trzymać klapę jak się ją samemu do góry podniesie :P
To moje mają podobnie. A kupować nowe siłowniki jak może by sprezyny dały rade to bylo by superm
Otrzymałem odpowiedź i wygląda to tak: 2szt sprężynek kosztuje 21,03 zł + 6,15 zł wysyłka=27,18 zł :)
Sprezynki zamontowane wszystko dziala jak nalezy
Z tego co wyczytalem ba innych forach to silowniki musza byc sprawne..Sprezyna daje tylko "kopa" na poczatku ..Wiec jak komuś silownik juz nie daje rady to sprezyna nic nie poradzi.
Panowie dajcie namiar konkretny jak to zakupić u producenta.
Ja bylem osobiscie ale mysle ze jak zadzwonisz to Ci wysla
A jak z zamykaniem, trzeba mocno trzasnąć? czy tylko trochę mocniej jak z normalnymi siłownikami bez sprężyn?
Z zamykaniem nie ma zadnego problemu jest lekki opor przy zamykaniu i nie trzeba trzaskac☺
Pomysł fajny, chyba się skusze u siebie na coś takiego ;)
Mam nowe amory klapy. Stare już się poddały. Na nowych (polskie z Krosna), kiedy puszczę klapę w górę (nie asekurując jej ręką) są tak mocne, że niemal wyrywają klapę z zawiasów. Myślę, że kiedy bym założył sprężyny były by problemy, w końcu coś by się uszkodziło. Do swoich starych bym te sprężyny założył, działałoby ładnie, a do nowych na pewno nie. Takie moje przemyślenia ;)
Za 26 zł ? Choćby miało to zadziałać 2 razy to ja to biere :D
Zadziała..Temat wałkowany na forach VW.Skoda.Seat itp.
Widzę ze nasz filmik sie robi popularny. Robota na 5 minut. Efekt Wow. Sprężyny i firma to chyba wszystko pod filmem jest napisane. Siłowniki musza byc sprawne. Uwaga. Jak jest zimno to bagażnik moze sie otwierać tylko do połowy .. Wina temperatury wpływającej ogólnie na prace siłownika
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jak siłowniki stare to można dołożyć podkładki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sprezyna ma 4cm i tylko daje kopa w poczatkowej fazie otwierania klapy. Potem to szybkość zależy od słowników.Więc bez obaw o wyrwanie klapy.
Fajnie zrobione. Też o tym myślałem jest ktoś ze Szczecina co będzie to zamawiać?
Ja odniose sie do tego tak ze fajny pomysl tylko 3 razy mialem sytuacje ze w kieszeni mi sie nacisnol piot i przychodze potem a tu klapa otwarta ale tylko uchylona na odbojnikach a jak sie dzieki temu modowi podniesie to juz bedzie kwas bo jednak fabrycznie jak sie otworzy to ktos moze sie nie kapnac ze otwarta nieobeznany w temaci :D
polecam uważać jak jest ciepło bo można stracić zęby ;D
Eee, a powie mi ktoś jak mam założyć sprężynę na siłownik? :P
Na koncowkach masz blaszki zawleczki.Wyciagasz silownik.a plasikowy lepek odkrecasz.
To moje siłowniki są jakieś dziwne, bo te plastikowe główki żadną siłą nie chcą zejść...
A co gdy użyje się innego koloru sprężyn, przystosowanych do mniejszych obciążeń (zielonych lub fioletowych)?