WItam. Padlo sprzeglo w mojej belli :( i szukam mechanika , aby dobrze i szybko mi to wymienil .Tych co znam niestety terminy dopiero po swietach a, auto potrzebne :D jestem z Rudy Śląskiej.
Pozdrawiam!!!
Printable View
WItam. Padlo sprzeglo w mojej belli :( i szukam mechanika , aby dobrze i szybko mi to wymienil .Tych co znam niestety terminy dopiero po swietach a, auto potrzebne :D jestem z Rudy Śląskiej.
Pozdrawiam!!!
ja mam dobrego mechanika w dąbrowie w moim 2.0 TS sprzęgło Valeo z robocizną za 1000zł zrobił. ale to w Dąbrowie.
http://www.forum.alfaholicy.org/polu...na_slasku.html
http://www.forum.alfaholicy.org/polu...naleziony.html
lub jeszcze tu:
Fiat TUR Bytom
niestety więcej nic nie znam :/
Dzieki za info jutro mam dzwonic do mechanika bo moze znajdzie czas na wymiane jak nie to przedzwonie na linki z posta :D
Kosiar a sprzeglo+ docisk tylko wymieniales? czy wyspezeglik tez?
wysprzęglik też ;)
a co ci sie robaku porobiło że alfa u lekarza :)
Do firm z linkow ktore dal Adams72 mozesz nie dzwonic.
Ricambi z Katowic nie istnieje od ponad roku a Ricambi Bytom nadaje sie tylko do wymiany rozrządu bo dają gwarancje. Z inną naprawą nie polecam tam jechac bo naciągają klientow
mi się ślizgało auto jeździło jak muł i wogole się nie zbierało na 1 a pomarzyć można było o boksowaniu kołami.
A bo to alfa jest i czasem musi postać na warsztacie.Golfa byś pier....oł młotkiem i naprawiony :P
dzwonic chyba tylko do TUR Bytom(gadaj na PW z robakiem)
A tak wogóle jest gdzieś u nas jeszcze jakiś serwis/warsztat?(solidny i najlepiej niedrogi)Temat sie już kilka razy powtarzał i jakoś nic konkretniego z tego nie wynikło(oprocz tego co ,lub kogo najlepiej omijać)
Ganinex w Katowicach ma drogo to fakt
ale zawsze byłem zadowolony , wszystko co chciałem było dobrze zrobione i wykonane a klienta traktują tak jak powinno się traktować czyli bardzo dobrze i z kulturą , raz miałem tylko niemiłą niespodziankę bo mechanik syf w środku zostawił (uwalone dywaniki i kierownica , zwróciłem na to grzecznie uwagę i za 20 min miałem umyte odkurzone i wyczyszczone auto :)
Kosiar,ganinex:questionmark:Jesteś chyba jakimś wyjątkiem,bo oprócz Ciebie nikt o ganinexie dobrze nie mówi.To,że drodzy,to się zgadza,zapomniałeś dodać,że partacze do sześcianu.Sam na nich narzekałeś po 1 z ostatnich napraw,no i syf Ci w aucie zostawili.KOSIAR,ŻEBY KOLEDZE GANINEX POLECAĆ?WSTYDŹ SIE :P
raz tylko zjebali sprawe to nie znaczy zeby ich przekreślać , jak pojechałem do TUR BYTOM to mną miotali od osoby do osoby aż sie wku** i wyszedłem
No to mam ten sam obiaw :D jestem ciekaw jak bedzie po wymianie:D:D:D auto ci szarpalo?
Ja oddaje alfe do dobrego warsztatu z 500 metrow od domu :D kumpel tam robi juz 10 lat :D reanimowal nawet porshe od mojego kumpla i jes OK z alfa napewno tez se poradzi. Mialem dac alfe do aso 200 metrow od mojego domu :d ale oni mi smierdza na odleglosc :D:D:D
Dees już warsztat znalazł,więc nie ma sensu dyskutować czy TUR czy jakiś ganinex srinex :p
Dokladnie :D teraz tylko sie modlic oto ,aby to bylo to i moja alfa znow dostala kopa:D:D
Ja jeśli chodzi o przyszłościowe sprawy to na terenie Zabrza polecam Fiat Trans Auto w Rokitnicy, zawsze byliśmy zadowoleni z ich usług ;)
Poza tym właściciel to znajomy więc jakby ktoś kiedyś tam zabłądził to podawać się na mnie i dopowiedzieć że czerwona 156 od razu zakumają o kogo chodzi ;)
A odradzam natomiast Moto Test !! W Zabrzu. Beznadzieja;/
Ostatnio nie potrafili wymienić filtra powietrza bo śrubka była lekko zardzewiała i bali się odkręcić i finalnie poradziliśmy sobie sami ;]
Poza tym zmienialiśmy też olej i nalali tyle że sami musieliśmy sobie potem dolać hahaha porażka ;D Poza tym Panowie mechanicy nie zawsze mają spodnie odpowiednio podciągnięte i mam jakoś nie smak ;]
A Pani w biurze chyba nigdy nie miała dobrego dnia ;]
Ja naprawiam zawsze samochód w ITALAUTO w Katowicach. Jestem bardzo zadowolony, ceny przystępne i bardzo miła i fachowa obsługa klienta:) Z tego co się orientuję, osoby, które tam pracują, wcześniej robiły w ASO. W każdym razie na Alfach znają się bardzo dobrze, a naprawiałem niestety sporo, więc z doświadczenia wiem;-)
Sprzeglo wymienione jest tam jakas poprawa , ale ponoc musze jeszcze pojezdzic ,aby sie dotarlo :D opony teraz piszcza nawet na 3 biegu :D:D v-max tylko 205 przy 6 tys obr to juz lepiej niz tamte 180 przy 5tys :D bede dopiero spokojny jak odzyska takiego kopa jak miala na pooczatku zaraz po kupnie :D
A konkretnie w katowickim Polmozbycie :)
I co ciekawe - tam im się pracować nie chciało, tzn. nie w ramach pensji. Każdy szukał tylko "dodatkowych" zleceń. Dlatego też dziś już prawie Polmozbytu nie ma. Na szczęscie najlepsi fachowcy pracują właśnie w ITALAUTO (m.im. główny mistrz) i w katowickim Ganinexie.
ItalAuto można dziś nazwać prawdziwą i godną polecenia alternatywą dla serwisowania naszych AR, fiatów, lanci.
"Italauto" S.C. K. Warzecha W. Więźlak T. Wróbel
40-203 Katowice, al. Roździeńskiego 188 - woj. śląskie
tel. 0516023530
Pozmozbyt jest juz sprzedany jekies 2 lata temu
---------- Post dodany o godzinie 17:56 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:55 ----------
te 205 to chyba jakas przesada... nie ciula ci licznik?
a moze czas na filtry??
Filtr powietrza nowy ,a co wiem to paliwa jest nie wymienny.
Kurcze mam od paru dni autko i zastanawiam sie gdzie zrobic pierwszy powazniejszy remoncik...taki jaki przy zakupie powinien byc. Niby wszystko OK, ale to i owo trzeba by poprawic. Myslalem o tym "Italauto", ale powiedzcie cos wiecej o cenach... W sensie czy np. warto u nich brac czesci, czy jest mozliwosc zgloszenia sie ze swoimi itp.
Ja szukam warsztatu na Śląsku, najlepiej w okolicy Gliwic, który mi wymieni rozrząd. Chodzi mi głownie o cene przy znajomości zagadnienia i pewności, że będzie zrobione dobrze.
W ITALAUTO jest jeden problem - terminy
Chciałem tam podjechać no ale najbliższe terminy to za 3 tygodnie a więc średnio i chyba zaniedługo wybiorę się do .... Olkusza do mechanika.
No chyba że jest coś jeszcze dobrego i bez długich terminów na Górnym Śląsku?
nietyx - poszło PW