Witam, zapala się kontrolka awarii świateł pomimo tego że wszystkie żarówki świecą (te od oświetlenia rejestracji też). Ma ktoś pomysł gdzie szukać psikusa?
Printable View
Witam, zapala się kontrolka awarii świateł pomimo tego że wszystkie żarówki świecą (te od oświetlenia rejestracji też). Ma ktoś pomysł gdzie szukać psikusa?
Żarówki czy żarówki diodowe ?
wszędzie są zwykłe żarówki.Dodam jeszcze że żarówka postojowa w przednim reflektorze miała kiepski styk. Styk poprawiłem, światło świeci zawsze a kontrolka dalej się zapala.
Ta kontrolka to jakaś ściema u mnie nie zapala się wcale miałem już spalone większość żarówek i nigdy się nie zapaliła.
jak tak dalej pójdzie to po prostu wyciagnę żarówkę od kontrolki i będzie po bólu...
Mam to samo kontrolka sie świeci dłużej jak powinna i gaśnie po jakims czasie. Sprawdzałem wszystkie żarówki i świecą. Tylko komputer nie może połączyc się z centralką lewego Xsenona. Ale Xsenon swieci.
U mnie jak przepalona jest żarówka świateł mijania lub drogowych to nie sygnalizuje, pokazuje spalone postojowe i tablicy rejestracyjnej (stopu nie sprawdzałem).
a bezpieczniki sprawdzales?
to napewno bedziesz mie od stopu sam tego nie sprawdzisz duga osoba i upewnij się ja mam teraz identycznie ale pomoc dziewczyny była bezcenna teraz mnie to nie denerwuje bo wiem co nie tak :P Pozdro !!
Sprawdź czy w trzecim świetle stopu palą się wszystkie te małe żaróweczki.
Sprawdź światełko w bagażniku.
dziś dojrzałem że chyba w 3-cim świetle stopu nie świeci jedna żarówka. Jutro sie okaże czy to będzie rozwiązanie problemu.
wymieniłem wszystkie żarówki a kontrolka dalej się zapala...
u mnie zapalała się kontrolka przepalonej żarówki kiedy padły mi czujnik od poziomowania reflektorów, po wymianie obu problem zniknął i xenon przestał świrować
mówisz o czujnikach znajdujących się przy wahaczach?
tak. u mnie najpierw objawy ich padania to była zapalona kontrolka na desce a po około 2 tygodniach zgłupiały lampy i silniczki ustawiały soczewki w pozycji max w dół czyli po zmroku praktycznie nie miałem świateł
dzięki za info, przejrzę i to w takim razie
sprawdz czy któraś z żarowek nie jest luzna ,mialem ten sam problem i byla tylko poluzowana żarówka. pozdrawiam !!!
sprawdz czy żarówki od świateł pozycyjnych mają moc zalecaną przez producenta najczęstszy błąd przy wymianie żarówki np. do przodu mają być 6W a dajesz 5W wtedy urządzenie znajdujące sie w liczniku wykrywa nie taki pobór prądu/za mały lub zbyt duży i powoduje zapalenie lampki kontrolnej/Powodem może być również zasniedziała instalacja czego skutkiem jest spadek napięcia i on również jest wykrywany jako nie sprawność układu oświetlenia
Sorry że się podłącze bo nie chce zakładać nowego tematu. Jaka jest żaróweczka w popielniczce kierowcy? Bo zauważyłem że była przepalona i wymieniałem na podobna jaką miałem i założyłem tą zieloną gumkę i jak podłączyłem to ta gumka zaczęła się kopcić i topić na żarówce. Aha i czy podświetlenie popielniczki jest stałe? Bo u mnie nawet jak zamknąłem popielniczkę to żarówka cały czas dawała?
dobra rada ,koles 02 wymieniaj części na takie same nie na podobne , rano ci napisze bo ostatnio wymieniałem mam w aucie ,a teraz nie pamietam .
Ok czekam
Bedboys według mnie to sygnalizowanie o spalonej żatówce w 166 jest takie że po naciśnieciu "czeka" zostaje na desce przez jakiś czas informacja o błędzie oświetlenia więc pierwszy raz słyszę że ta kontrolka ma się ciągle świecić :/
Złota łopata ci się należy za ten odkop ;) Kontrolka ta świeci przez jakieś 10-20 sekund (nie pamiętam dokładnie) po odpaleniu świateł i gaśnie sama po tym czasie aż do ponownego odpalenia samochodu.