Witam . Czy orientuje się ktoś gdzie w Lublinie można troche zwiększyć moc silnika ? Chodzi mi o jakiś profesjonalny zakład a nie o jakiś tanie chip tuningi . Może ktoś już z jakiegoś korzystał , albo może coś polecić ?
Printable View
Witam . Czy orientuje się ktoś gdzie w Lublinie można troche zwiększyć moc silnika ? Chodzi mi o jakiś profesjonalny zakład a nie o jakiś tanie chip tuningi . Może ktoś już z jakiegoś korzystał , albo może coś polecić ?
Ame - tuning Jabłonna
Nałęczów ProChip. Hamownia 4x4, dobra cena, sam stroiłem, wrzucałem FMICa i teraz pewnie wstawimy turbo. 1.9 JTDm 16v 150ps/305nm@174ps/366nm.
Również polecam Prochip
https://www.facebook.com/www.prochip.piotr.ozga
Ta czarna 159 2.0 jtdm to moja.....:)
pzdr
Aby nie fabryka mocy.
Może by się kolega pochwalił co chce tuningować...?
Swoją 147 . A czemu nie fabryka mocy ? Za miesiąc jej dodam parę koników bo teraz dwumasa muszę wymienić niestety ... A potem jeszcze zderzaki od gta :rolleyes:
Bo to fabryka szmocy dobrze rozwalajá silniki
Zderzak przedni od gta chce bo bardzo mi się podoba ale to dalekie plany . Narazie dwumas ze sprzęgłem potem dodam mocy i dopiero zajme się plastikami . Silnik 1.9 Jtd 115 km . A hamulce może też zrobie zależy jak będą się sprawować po dodaniu kucyków .
Zmieniło się coś czy dalej nie polecacie Fabryki Mocy?
Ewentualnie orientuje się ktoś ile może kosztować takie zwiększenie mocy w ProChip w Nałęczowie i ile czasu może zająć, zakładając, że z silnikiem wszystko w porządku? Da się z tym wyrobić podczas jednej wizyty czy trzeba zostawić samochód? Pacjent to jtd 1,9 16v 140KM.
Sugerujesz, że mam zadzwonić do Fabryki i zapytać czy dobrze robią czy może jednak nie bardzo?
Na razie chciałem się tylko tak orientacyjnie dowiedzieć. Jak będę się decydował to oczywiście, że zadzwonię i dopytam szczegóły, ale widzę, że forum przecież nie jest od tego, żeby pytać i wymieniać się opiniami i doświadczeniami...
W ProChipie, o ile z wozem jest wszystko OK. Przyjeżdżasz, zostawiasz auto na jakieś 6 godzin , Piotr stroi i wracasz z bananem na twarzy tego samego dnia ;)
Tyle że w 147/156 bez wrzucenia większego IC na front sam chip mija się z celem :/ ori ledwo na serie styka a jak jest 25 C w górę to nie wyrabia na serie :P więc idź drogą najpierw IC na front a później wirus.
Koledzy wiecie może gdzie mógłbym podjechać z moim egzotycznym 1.75 tbi? Przede wszystkim aby było solidnie i rzetelnie. I jeśli z autem okazało by się że coś jest nie tak (nic na to nie wskazuje) tuner nie będzie stroił na siłe.
Tak jak kolega wyżej napisał, w 157,147 bez IC'ka nie ma co myśleć o większej mocy. Zrobi się ciepło dolot spuchnie i nie będzie fanu z jazdy. Przerabialem to u siebie, nawet seria 150 km w długiej trasie się gotowała przy prędkościach autostradowych. Teraz mam fmic i jest miodzio.
klepniete ze swype
Kolejny głos na ProChip Nałęczów.
Fajny warsztat, widać że na bieżąco robią auta do sportu. Przy klawiaturze siedzi profesjonalista a nie jakiś podrzędny wgrywacz programów z ruskiego neta :)
Polecam.