Witam . Mam pytanie które łożysko jest do wymiany jeśli słychać je skręcjąc w prawo ? Lewe czy prawe ?
Printable View
Witam . Mam pytanie które łożysko jest do wymiany jeśli słychać je skręcjąc w prawo ? Lewe czy prawe ?
Daj auto na podnosnik i pokręć kołem...zaraz będziesz słyszał które
Na pewno łozysko, nie przegub ?
słychać to też na prostej przy ok. 80 km/h , Zdaje mi się że to dzwięk łożyska a nie przegubu
Jak buczy przy skrecaniu albo wyższych prędkościach to raczej na bank łożysko. Dwa miesiące temu przechodziłem przez to samo ;) jak wyżej, na podnośnik i podkręcić kołem to będzie jasność.
Jeśli skrecasz w prawo to lewe łożysko. Bo jest wtedy Bardziej docisniete. Podnieś autko i poruszaj kołem, jeśli będzie delikatnie latać to do wymiany.
sprawdz na podnosniku krecac kołem jak cos chrupie szumi zgrzyta to to koło. Łożysko czasem moze szumiec czasem nie w zależności ktora strona jest obciażona. Ja tak na oko wymienilem bo wydawalo mi sie ze dudni z lewej a okazalo sie ze to prawe ;) przy okazji nie polecam samodzielnej wymiany i dobrze jest odrazu wstawic nowa piaste.. u mnie kosztowało to 130 zł łożysko , 130 zł piasta , 60 zł robocizna. :)
Jak jest piasta dobra to nie wiedzę potrzeby jej wymiany, tym bardziej że ta oryginalna w samochodzie jest dużo lepsza niż jakikolwiek zamiennik.
Łożysko kup porządne SKF ok 250zl .
Kupiłem SKF za 180 zł już zrobione , okazało się że prawe do wymiany
Cena rewelacyjna...Można wiedzieć gdzie tak tanio?
W Lublinie w Auto Euro ale to na znajomego mechanika po prostu nie dolicza mi za części . Normalnie to 250 zł . Dokładnie dałem 172 złociszy .
Mega kwota, sam płaciłem za SKF na tył 250 zeta i to też kwota bez żadnego doliczenia za części przez mechanika bo łożysko kupiłem sam w sklepie polecanym na forum.
Coś rewelacyjnie niska ta cena nawet jak na mechanika :P