Zaczynamy testy naszego urządzenia:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...827_180439.jpg
Printable View
Zaczynamy testy naszego urządzenia:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...827_180439.jpg
Super!!! Opiera się to tylko na zmianie programowej, czy osobny moduł, zaprogramowany przez Ciebie?
Udajesz napis z RDS?
A może dałoby się po prostu migać obrazkiem DPF (gdy trwa wypalanie) tak jak podczas testu kontrolki z poziomu FESa?
ED: na zdjęciu jest polift, tam chyba zamiast ikonki na wyświetlaczu głównym jest osobna kontrolka...?
Mała wtyczka w obd a'la ELM.
Wszystko się chowa pod klapką.
W sumie to wszystko się da. Kwestia oprogramowania odpowiedniego.
Jakaś tam konfiguracja będzie zmienna. Różne parametry wyświetlane. I kilka bonusów zaplanowanych :)
Prawdopodobnie użyjemy buzzera ori do zakomunikowania wypalania itp itd.
Zaje*** :-D Co prawda nie mam już dpf, ale dla tych kilku bonusów może się skuszę:-D
Planujesz wyjść z sprzedażą?
Tak.
Można wyświetlać parametry. Np. jak po modach w 2.4 kończy się zakres czujnika boosta to mamy precyzyjnie z ECU ;)
Nice;-) wstępnie myślałeś już o cenie?
Jakie dodatkowe parametry może wyświetlać to maleństwo?;-)
Kiedy do kupienia będzie?
A ja wracam do tego migania lampką DPF. Bo to co na zdjęciu wymaga włączenia audio repeatera na zegarach, a miganie lampką pozwalałoby na używanie TRIP komputera nadal. Pewnie można podsłuchać jak FES wywołuje miganie lampki... :)
Prawdopodobnie docelowo aby wyświetlić komunikat jakis ruch manetką/przyciskiem trzeba będzie zrobić.
Więc nie odbieramy funkcjonalności i nie spamujemy informacją non-stop.
Możliwe że będzie wersja z lampką. Produkt da się dostosować pod klienta. Wszystkie pomysły będą brane pod uwagę.
Z terminami jeszcze nie mogę się wypowiedzieć.
Stay tuned ;)
Poprawiamy wyświetlanie!
Lepiej?
Zdecydowanie ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=177565&stc=1
Świetnie ile i od kiedy?
Bajo bongo :-D jakby jeszcze pogodę pokazywał to kupię tuzin :-D :-D
Piękne robota. Pomyśl o innych opcjach np. korekty wtrysków? Rzucam tylko, jeśli oczywiście jest to do ogarnięcia.
Pozdrawiam
tak, podstawowe czujniki będą.
Kiedy, za ile, jak zamontować?
BTW, stan: regernacja?
Czy jest przewidziana wersja na auta niekoniecznie z logo AR? Np Fiat Stilo? :-)
Szkoda, aczkolwiek rozumiem doskonale. Egzemplarzy Stilo z DPF jeździ po Polsce niewiele. Próbowałem już sztuczek z diodą podłączaną pod bezpiecznik ogrzewania tylnej szyby, ale patent u mnie nie zadziałał tak jak u posiadaczy Cromy. Pisałeś o ELM Bluetooth. Czy jest jakiś konkretny egzemplarz który polecasz? Miałem już jeden, ale mimo, że się parował, to z AlfaOBD współpracować nie chciał. Co ciekawe pod Torque co nieco dało się sprawdzić.
Taką wersję z buzzerem do Cromy to bym przygarnął :)
Prosze nie uciekać od odpowiedzi kiedy i za ile? :)
A jednak to zrobię :D
Za dużo niewiadomych żeby mówić o cenie. Na pewno trzycyfrowa :)
9,99? :D A jak daleko do końca?
Właśnie chętni są :) kiedy finalny produkt.?
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Będzie działać z 2.0 jtdm? Jest opcja dorzucenia parametrów takich jak np. temperatura oleju?
Grubo, tego mi zawsze brakowało. Jak nas cena nie porazi to będzie Ci szło jak woda :)
<wow>
Kiedy konkrety?
Troszkę nie temat ku temu, ale zdaje się że to Ty się kiedyś bawiłeś w tłumaczenie wyświetlacza w 159, temat umarł czy jeszcze do tego wrócisz ?
Chce takie wskazówki się kręcące :D
Zrobisz też wersję dla JTS? :)
Okej, bonus nr 1, to czekamy na bonusy o kolejnych numerach :) Sprawiasz tylko, że coraz ciężej czeka się na finał twoicj prac.
A dzisiaj podjechał Fiat Bravo. Wiadomość testowa wyświetla sie identycznie wiec możliwe, że będzie kompatybilne.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=178502&stc=1
Ja rozumiem że to forma reklamy ale czy zdążysz przed gwiazdką
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Z uwagi na klauzulę sumienia benzyny nie będą obsługiwane. No chyba że TBi. Hehehe
Zawsze możesz skorzystać z ofert innych podmiotów :)
A tak na poważnie, po pierwsze to nie "wymiana wahacza".
Po drugie początkowo miał być to tylko DPF monitor. Wyświetlanie wyłącznie dwóch parametrów i koniec. Później zaczęły nam wpadać do głowy nowe pomysły więc to wszystko się przeciąga.
Chce sprzedawać produkt finalny żeby urządzenia nie wracały do mnie na update bo za miesiąc pojawią się nowe funkcje.
To zrób update przez USB/bluetooth z kompa + aplikacja... :)
I jak tam się mają sprawy po miesiącu? :)
Kilka sztuk poszło do produkcji :)
Jak zwykle tajemniczy :)Czyli co, research & development ukończone? Cena, co bedzie mozna wyświetlać itd?