-
huczenie
Witam! Jestem posiadaczem alfy 147 1.9 jtd-m 16v
Mam problem ponieważ przy prędkości ok. 60 km/h wydobywa się huk z okolic silnika dodatkowo powstają drgania na całej karoserii pojazdu. Początkowo myslałem ze to jest łożysko które zostało wymienione. Nic to nie pomogło. Dodatkowo teraz zaczął się wydobywać gruchot spod maski.
Wiecie może co to moze być?
-
-
Da się to jakoś sprawdzić?
-
Łożysko albo huczy albo chrupie jak jest rozsypane. Tyle że chuczałoby raczej przy wyższej prędkości i im szybciej tym mocniej. Z kolei jak już chrupie to raczej po uderzeniu i przy o wiele niższej prędkości. Także to odpada.
Sprawdź opony i felgi bo może tylko wydaje Ci się ze to spod maski. Jak się da to nagraj dźwięk
Wyryte rantem felgi
-
Ale gruchocze coś nawet na postoju tylko jak się gazu doda.. felgi odebrałem z prostowania.
-
Wciśnij sprzęgło i powiedz czy coś się zmienia
-
Jest wiele elementów co się mogą zepsuć. Oddaj do sprawdzenia.
-
Chyba że pasek się postrzępił
Wyryte rantem felgi
-
Jak spod maski to trzeba ja podnieść i sprawdzić przyczynę huczenia...
-
@LukaSS ogolnie wszystko spoko tylko co przy 60 km/h mam wysiaść i sluchać przy otwartej masce silnika ? :o
-
Miałem to samo że od 60 zaczynało mi huczec ale najpierw popłynalem z wymianą łożysk a okazało sie że opony sa wyzabkowane to załóż sobie zimę i zobacz sie coś zmieni. a z tym stukaniem to lepiej na podnośniku
-
Albo łożyska w skrzyni się posypały.