Ktoś gdzieś coś wie o prostowaniu felg? Jakiś dobry warsztacik byle by nie Janusza tuningu, w jakieś przyzwoitej odległosci od Zgorzelca?Coś polecicie?Adres itd?
Printable View
Ktoś gdzieś coś wie o prostowaniu felg? Jakiś dobry warsztacik byle by nie Janusza tuningu, w jakieś przyzwoitej odległosci od Zgorzelca?Coś polecicie?Adres itd?
Sam szukam. Odradzam kiryka na wjeździe do olszyny i w lubaniu obok watisa.
Słuchajcie ja nie mam 20 lub więcej cali tak ale 16tki i chciałbym by to było należycie zrobione...Po co mi potem TVN TURBO i inne programy.Jestem w stanie zapłacić normalną kwotę nie 5 PLNów.....
Ja mam 17. szukam kogoś kto mi dobrze je zrobi. W lubaniu kiedyś oddałem 15 do regeneracji i prostowania - przy odbiorze masakra. w olszynie zedrą z ciebie i też nie wiem czy dobrze ci je zrobią. Za załozenie 4 gum na fele wzieli ode mnie 150 o wcześniejszych przygodach nie wspomnę.
Jeśli to chodzi o stalówki na zimę to nie wiem czy prostują ale piaskowanie i malowanie felg stalowych (alusów raczej tam nie robią) robią w Tylicach ( zaraz obok Zgorzelca) 100 bodajże samo piaskowanie a druga 100 za malowanie biorą. Ja tam tylko stalówki piaskowałem, gościu się Korda nazywa :)
Ja w Gryfowie będę robił swój komplet 16. Dam znać jak już je odbiorę.
Dobra panowie to walcie jak coś....Ten gostek z Pieńska/Lasowa cos tez działa , znacie jego jakość wykonania?
Dobra panowie to walcie jak coś....Ten gostek z Pieńska/Lasowa cos tez działa , znacie jego jakość wykonania?
Ja szukam tylko prostowania. Malowaniem sam się zajme.
Podbijam co nikt nic nie wie? Cały dolny śląsk?
Mogę polecić dobre miejsca, ale to Jelenia Góra...
Prostowanie:
http://oponynowak.pl/
Lakierowanie:
https://www.facebook.com/Sandex-Prof...45334/?fref=ts
Nowaka to średnio do prostowania... ale Siedlecin to polecam.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
A jak wychodzi cenowo orientuje się ktoś?
Siedlęcin - Przemek Fornal 603365411
Ja widziałem dwa komplety 18 prostowanych u Nowaka i średnio to wygladalo. Moze przypadek, nie wiem. W Siedlecinie robilem swoją 18. Bawił się z tym 2h, aby bylo dobrze. Placilem chyba z 90zł, ale bylo warto. Taki koszt ze zdjeciem z samochodu, robotą, wyważaniem i założeniem
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Dzwoniłem do Siedlęcina od 50 do 100zł za sztukę 16tki alusy.Zależy jak bardzo kwadratowa felga.Starają się mieścić ponoć w dolnej granicy tak 70zł.Może ktoś sie wybiera ze Zgorzelca z felgami? Wspólny wyjazd zawsze taniej :D:D
Ja będe jechał z leśnej ale po nowym roku.
Mi się okazało że felgi są nawet proste po rozebraniu.Wyczyściłem je szczotką z nagarów gumy i założyłem opony.Wyjdzie na to że opony do wymiany w najgorszej opcji:|
Jeśli chodzi o lakierowanie proszkowe to bardzo sprawnie można zrealizować dowolny projekt w Vonart z Wrocławia http://vonart.com.pl/pl/uslugi/lakiernia-proszkowa/ Co prawda oni nie specjalizują się tylko i wyłącznie w felgach samochodowych, ale to chyba nie ma takiego znaczenia.
Gdzie w Dolnośląskim jest warsztat co prostuje felgi wyspecjalizowanymi do tego urządzeniami, bo szczerze mam dystans do samozwańców prostujących na oko... tak to można prostować felgi w rowerze.
Siedlęcin - Przemek Fornal,kom: 603365411
Pisałem już wcześniej.Ludzie zachwalają.Osobiście nie korzystałem z usług jeszcze tego Pana :)