Mam prośbę do Koleżanek i Kolegów z Lublina, podzielcie się proszę wiedzą gdzie warto w Lublinie serwisować swoją Alfę Romeo.
Przerobiłem w ostatnim roku ASO na Mełgiewskiej i dwa inne miejsca, ale nie mogę ich innym z czystym sumieniem polecić.
Printable View
Mam prośbę do Koleżanek i Kolegów z Lublina, podzielcie się proszę wiedzą gdzie warto w Lublinie serwisować swoją Alfę Romeo.
Przerobiłem w ostatnim roku ASO na Mełgiewskiej i dwa inne miejsca, ale nie mogę ich innym z czystym sumieniem polecić.
Inne czyli u kogo?
Ja jeżdżę do Kamila do Turki i nie mam się do czego przyczepić.
Żadne konkretne, od po prostu warsztat x i warsztat y.
W jednym mało ciekawa przygoda z gaśnięciem silnika, po wymianie oleju filtrów i termostatu.
W drugim umówiłem się na konkretny termin, wstałem rano 2 godziny wcześniej niż zwykle. Zostawiłem auto przed pójściem do pracy, przyjechałem po robocie po odbiór auta i dowiedziałem się, że... nikt nie wjechał autem nawet na stanowisko... nic nie zrobili - straciłem tylko kilka godzin i pieniądze na dojazd.
Stąd pytam o kogoś sumiennego, komu można normalnie zostawić auto i nie trzeba się będzie martwić, że opuszczając warsztat wasz samochód ma usterkę której nie miał wcześniej.
Jakieś konkretne namiary na Kamila z Turki?
Ja ostatnie tematy ogarniałem w serwisie Iwanicki na ul. Gajowej. Na razie wszystko OK ale nic poważnego nie było robione. Na pewno mają w porządku stosunek do Alf i przy okazji trochę ich się tam przewija.
Ja z czystym sumieniem mogę polecić serwis
AUTO7 ul. Kwiatów Polskich 7 w Wólce Abramowickiej
Kilka moich alf Darek mi ogarniał począwszy od rozrządów na przekładce silnika skończywszy
i zawsze byłem a przy tym ceny są wg. mnie bardzo konkurencyjne.
Spokojnie mogę polecić http://motodelta.pl/ i jako sklep i jako warsztat.
Ceny i jakość usług powinna zadowolić każdego.
Mechanik jeżdzi alfami /ma chyba dwie/
Też oddawałem swoją Alfę do Iwanicki Auto Serwis na Gajowej. Podejście do sprawy rzetelne i faktycznie sporo Alf się u nich przewija. Od siebie mogę jak najbardziej polecić.
Link do ich stonki na FB:
https://pl-pl.facebook.com/IwanickiAutoSerwis
Też ostatnio u nich byłem i wszystko bardzo fajnie. Zobaczymy w przyszłości :)
Czy ktoś regenerował wariator i wymieniał rozrząd w silniku 2.0 TS w motodelcie i może powiedzieć jak wygląda jakość szczególnie regeneracji wariata.
nie wiem czy ktoś tak regenerował wariator ale gdy ja bylem w Motodelcie to właściciel warsztatu/mechanik miał rozebrany cały swój 2.0 TS ze 156-tki i opowiadał że już raz zmieniał 2.0 TS-a więc zakładam, że zna się na tych silnikach.
Zadzwoń a się dowiesz wszystkiego.
Byłem i już jestem wstępnie umówiony na wymianę. Byłeś w nowym serwisie w Niemcach ??? A tak z ciekawości kiedy byłeś i widziałeś ten silnik rozebrany???
tak, byłem już w nowym Warsztacie w Niemcach, dokładnie 8.12
Naprawiałem kiedyś na Nałęczowskiej, tylko nie pamiętam jak się ten warsztat nazwyał.
sam jeszcze nie sprawdzałem, ale słyszałem kilka dobrych opinii - w Lublinie na Liliowej 3 - Wójcik Gustaw i Przemysław. Zakład blacharstwa samochodowego, tam pracuje facet, który m.in. zna dobrze starsze alfy, 33,75,164 itp. ogarniają rozrządy i różne skomplikowane sprawy - tyle słyszałem, można sprawdzić.
A macie jakiegos godnego elektryka? Musi mi ktos sprawdzic jeden przewod od czego jest lub czego nie jest podlaczony...
Ostatecznie byłem w Niemcach w Motodelcie. Mogę z czystym sumieniem polecić.
Gajowa. Bylem tam w 2012 i chyba byla to ich pietwsza alfa. Pozniej widocznie juz sie tak nie bali.
Witam,
Muszę ustawić geometrie jakie warsztaty możecie polecić w Lublinie lub okolicach Parczewa?
znam dwa zakłady, na Warszawskiej 66A i ostatnio na Wójtowicza 16 i mam do obu jakieś wąty, po wójtowicza samochód mi ściąga, poprzedni też jakoś dziwnie się prowadził po ich regulacji, nie wiem, albo mają nieskalibrowany sprzęt albo co, jako nie zaufam im dopóki nie pojadę dla porównania do innego miejsca, po Warszawskiej 66A z kolei jakoś kierownica nie wracała i coś tam, na Wójtowicza zupełnie przestawili to, teraz jakbym miał jechać to do FirstStop na Warszawskiej 124 (dawny Niedziałek), może nie jest najtaniej, i trzeba się umawiać na godzinę, raczej nie ma nic od ręki, ale za to myślę, że dość nowy sprzęt, podpięli się pod dużą sieć serwisową i sprawiają dobre wrażenie, robiłem u nich kilka przeglądów i to coś podsłyszałem, tu zauważyłem, takie rozmowy z klientem, między sobą, także wygląda na to, że nie odwalają fuszery, ale mówię na geometrię u nich dopiero się wybieram, ale myślę, że warto tam pojechać. Jeszcze zanim podpięli się pod FirstStop robiłem wydech i było nietanio ale profesjonalnie, także myślę, że tak jest i dziś. Mam nadzieję, że jakoś pomogłem
jeśli chodzi o FirstStop to na pewno polecam ich w sprawach wydechu ( jest kilku starszych pracowników, którzy bardzo dobrze ogarniają temat).
Natomiast jeśli chcesz mieć dobrze zrobioną zbieżność to ja polecam ze swojej strony Q-Service na związkowej 29, ustawiam tam zbieżność od kiedy pamiętam i nigdy nie musiałem wracać ;)
Fajnie, że polecaliście Gajową, ale niejaki Pan Tomek już zwinął interes.
Z warsztatów "lubiących" AR pozostają już tylko Niemce.
Aż dziwne z tą Gajowa bo jezeli mówimy o serwisie Iwanicki to było ich tam trzech Tomasz, Marcin i Krzysztof ciekawe kto tam teraz to prowadzi i co z resztą.
Tak czy inaczej Niemce to na obecną chwilę polecane miejsce zdecydowanie.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
HMP oglądałem Twoja 156 SW jak byłem na wymianie filtrów i olejów. Fajny egzemplarz i podobno niezły przecinak :cool:
Pozostaje tylko doczyścić fotele ;)
Pzdr
Nieźle się odpycha, a jest tylko zaczipowana. Mam w głowie FMIC, ale póki co chce ją doprowadzić do stanu który mnie zadowoli.
Fotel kierowcy to raczej pójdzie do tapicera na wiosnę. Ew wyśniły mi się przednie fotele z GT, tylko ciężko trafić w tym kolorze...
Będę w PL to pewnie zawitam na jakiś spot grupy lubelskiej.
Co Ty Andrzej tak często bywasz w Niemcach? [emoji14]
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Wolontariat
Huawei P9
Witam, szukam warsztatu w Lublinie do wymiany rozrządu w AR 156 2,5V6, czy ktoś może polecić jakieś miejsce?
Niemce
P9 android 7.0 beta
Niemce powiadasz ? a to byłem nie raz
fajna okolica
Załącznik 216779
W Lublinie nic nie polecicie tylko aż w niemce?
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
Te aż to tylko 5 km
P9 android 7.0 beta
Heh no tylko ciężko stamtąd wrócić komunikacją miejską (^_-). W takim razie gdzie dokładnie ten zakład?
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka