Witam. Czy jest dostępna jakaś aktualizacja B&M ? Jak sprawdzić jaką wersję mam? :confused: ;)
Printable View
Witam. Czy jest dostępna jakaś aktualizacja B&M ? Jak sprawdzić jaką wersję mam? :confused: ;)
A coś konkretnego wnosi ta aktualizacja? :D Czytałem o Eco Drive, ale podobno tylko dla silników 1,6 diesla :( Coś jeszcze?
Eco Drive jest we Fiacie. W aktualizacjach dla Alfy jakichś istotnych zmian nie ma.
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
A co ja biedulka mam zrobić by mieć język polski w blu&me?
Ściągnąć polską wersję ze strony B&M.
Ja w 3 minuty zmieniłem język na polski w Blue&Me ;) pobierasz plik ze stronki, wrzucasz na pendrive'a i podłączasz do usb w aucie. Reszta zrobi się sama. Dosłownie parę chwil i cieszyć się można j. polskim. Co do B&M Nav nie wiem, ale poszperać w Internecie warto ;) Być może ten jeden plik spolszczy i Nav :p
Podpowiedź: pendrive z tego co mi wiadomo musi mieć system plików FAT32 i posiadać tylko pliki aktualizacji ;)
Nie wypowiadam się w sprawie Nav, bo nie posiadam w swojej MiTo ;) nie ma opcji spolszczenia tylko b&m, bez Nav?
Tu: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...po_polsku.html twierdzą, że możesz zmienić język menu zwykłego b&m na polski - spróbuj.
Z tego co wiem język menu ma się nijak do języka Blue&Me - to są zupełnie dwie różne rzeczy. Mi po ostatniej aktualizacji Blue&Me zaczęło po błedzie USB 10 gadać po włosku, mimo w dalszym ciągu polskiego języka w menu. Wgranie ponowne polskiego języka do Blue&Me rozwiązało problem.
Właściwie jedyny problem z aktualizacjami BM stanowi dobranie pendrive'a, z którego będzie on się poprawnie aktualizował. U mnie finalnie stanęło na 4 GB Sandisku, z którego zawsze idzie szybko i bezproblemowo. Z Kinstonem 2GB jak i 16GB zawsze miałem jakiś problem, albo w ogóle ich nie widział, albo aktualizacja szła wieki (mimo wersji High Speed obu). Zauważyłem, że Alfa nie przepada również za formatowaniem pendrive na FAT32 z OSX-a, teoretycznie nie powinno to mieć znaczenia, ale miałem już ze dwa razy tak, że na stick sformatowany pod OSX BLue&ME grymasił, a od ręki łyknął aktualizację po sformatowaniu spod Windows.
a czy ktoś z Was ma b&m 1generacji w Mito bo u mojej mamuśki nie dość ze menu jest po ang(nie ma do wyboru jezyka pl) to jeszcze szczeka po francusku. auto ma B&M z navi tom tom na patyku...
[MENTION=66307]MrDundetsztyc[/MENTION] a wiesz moze ktorą wersje masz bo u mnie nie da się pobrać językòw po wgraniu plikumz USB...
hmm, no tak normalnie :D
zgodnie z instrukcją, pendrive do kompa, ściągam plik -> do Mito ->do kompa wgrywam -> i tam mam aktualizację 5.6 (ostatnia w 1gen.) i niestety jak przechodzę do Applicative to mam tylko jakiś patch do Sony Ericsson....
Błędny link. Zmień model na Giulette i pojawią się prawidłowe linki
[MENTION=1845]slejerek[/MENTION] jesli to do mnie to czy aby na pewno można wgrywać aktualizacje od julki do mito?
Sprawdzałem pliki językowe od różnych modeli i są identyczne co do rozmiaru, daty utworzenia itp więc zakładam, że powinny pasować ale 100% pewności nie mam. Próbowałem je zapodać do Mito wczoraj ale nie zadziałała aktualizacji (błąd USB). Nie wiem czy problem złych plików czy pendriva. Będę próbował z innego. Natomiast ten link do Mito nie działa, u mnie też jest tylko jakaś aktualizacja do sony zamiast plików językowych.
czyli masz ten sam problem co ja, dobrze rozumiem?
Tak, wręcz teraz grubszy bo coś się podczas aktualizacji tego języka spiep.. i w ogóle mi nie działa blue&me.
Pytanie czy da się to jakoś ogarnąć?
ja niestety innej odpowiedzi niz SERWIS da radę nie znam, ale to raczej nie o to pytasz. Próbowaleś wgrać od nowa pasującą wersję z np. ang?
Zmien pendrive na inny, jak z innym dalej bedzie blad usb zmien na kolejnego. Wczesniej zdejmij te mala kleme z akumulatora na minute, pamietajac aby po jej przywroceniu zrobic wszystko co opisali w instrukcji. Potem zrob jeszcze raz te aktualizacje.
Problem polega na tym, że teraz w ogóle samochód nie reaguje na pendriva. Miga licznik przebiegu czyli BC nie widzi Blue&Me. Próbuje zrobić adaptacje proxy. Jak to się nie uda to chyba jestem w d..
i jak idzie Twoja walka?
Niestety poki co nieskutecznie. Osiowanie proxy spowodowało, że licznik przebiegu przestał migać ale B&M nie działa. BC wciąż go nie widzi. Dziwne ale nie wiem o co chodzi
cześć/.
czy bez strony blueandme da się zmienić język na jakikolwiek inny niż FR obecny?
mito 2009 r z małą b&m. :-)
p.s. strona nie odpowiada, to nie kwestia flash.
Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z B&M w swoim Mito. Wgrałem język polski i wszystko działało elegancko, niestety zachciało mi się jeszcze wgrywania aktualizacji i tu już poszło coś nie tak. Możliwe ,że wyjąłem pendrive w trakcie robienia tej aktualizji. Na desce rozdzielczej nic już się nie pojawiało, więc myślałem, że to koniec. W tej chwili B&M nie działa w ogóle. Nie reaguje na podłączanie pendrive, ani na przyciski na kierwonicy. Próbowałem zresetować przez odpięcie akumulatora, ale nic nie dało. Czy można to jakoś naprawić? Proszę o pomoc :)
Jaka jest najlepsza kolejność aktualizacji? Obecnie mam Blue&Me po francusku, nie wiem jaką wersję. Chcę najpierw zaktualizować do 5.5 -> 5.6 -> 9 -> 10 i następnie język polski. Myślicie, że to się powiedzie? Jeszcze pytanko odnośnie nawigacji, moja Giulietta nie ma nawigacji ale ma na desce rozdzielczej miejsce do jej podłączenia tzn. że miała kiedyś nawigację czy każda Giulietta ma taki konektor w standardzie?
Najpierw zainstalowałem angielską paczkę językową a potem wersję 8 a potem 10, na końcu polska paczka językowa i działa :)
Przy próbie aktualizacji do 5.5 i 5.6 wyskakiwał błąd "INCORRECT USB DATA CONFIGURATION". Prawdopodobnie miałem już wersję 5.6 lub 6.