Poszukuję kompa czyli ECU do GTV 3.2 V6. Kumplowi klęknął i buja się z tematem już kilka miesięcy. Po konsultacjach z Pawłem z Wrocka oraz moim kumplem alfaholikiem mógłby być ECU z 3.2 GTA lub 3.0 najlepiej po 2004 r.
Printable View
Poszukuję kompa czyli ECU do GTV 3.2 V6. Kumplowi klęknął i buja się z tematem już kilka miesięcy. Po konsultacjach z Pawłem z Wrocka oraz moim kumplem alfaholikiem mógłby być ECU z 3.2 GTA lub 3.0 najlepiej po 2004 r.
ecu od poliftowej Gtv to prawdziwy biały kruk. [MENTION=1199]sołtys[/MENTION] i [MENTION=8185]grzesk[/MENTION] reanimowali ECU w swoich GTA mam nadzieję, że będą mogli pomóc Twojemu koledze.
No właśnie, pewnie da się zreanimować zepsuty komp. Kto zdiagnozuje i wyleczy? :) Znam tylko fachowców od pomocy ludziom ale lekarzy od centralek ni chu, chu :)
Pan Grabowski pod Piasecznem pomoże :)
To komputer typu hybryda.... naprawialny 1 na 10 :-(
Droga zabawka w ASO ?
4000 PLN Ale niedostępny :)
I to wlasnie cały fiat.... minęło 10 lat i mamy Cię w d....
Mercedes po dziś dzień sprzedaje najmniejsze pierdoły do dwa razy starszych aut, o porsche nie wspomnę...
Nie bijcie bo się nie znam :) - ale czy nie można takiego komputera zastąpić niezależnym tzw EMU ? chyba tańszy jest wraz z programowaniem niż te 4 tys ?
Podbij do tego gościa-mi już kilka naprawiał:
607920594
Okolice kraków-myślenice,
ba, jakbym wiedział to bym sobie we wszystkich autach powymieniał i cuda jakieś robił tuningowe :)
Pewnie u jakiegoś mechanika-elektronika-tunera. Ale jak nie ma oryginalnego lub drogi to to jakieś wyjście może jest. Koszt coś 2 tys samego urządzenia, ile reszta - programowanie i podłączenie to nie wiem.
Generalnie potrzebujesz EMU, sondę szerokopasmową, moduł DBW (Drive-by-wire) do obsługi przepustnicy, moduł CAN (zakładam że poliftowa GTV Spider już ma CAN) + dłubacza do podłączenia/uruchomienia auta na EMU i wystrojenia 1500-2000zł - czyl generalnie finalnie wyjdzie ~ w cenie OEM sterownika
Daj nr ecu jakie potrzebujesz
No nie do końca się tutaj raczej z Tobą zgodzę co do braku CAN w poliftowym GTV/Spider z 3.2 V6. Sterownik to Bosch ME7.3.1 posiada CAN, sygnał prędkości auta dla potrzeb tempomatu nie jest podawany analogowo z modułu ABS do ECU silnika więc musi iść po CAN i tak samo po CAN idzie za pewne na zegary.
Były jakieś tempomaty, robiło to VDO, z charakterystyczną długą rączką do sterowania (takie same byĺy w 156), ale działał on mechanicznie, nie elektronicznie.
http://www.forum.alfaholicy.org/zala..._v6-indeks.jpg
To jest to ECU w aucie kumpla
Ja naprawiałem swój u Grabowskiego w Piasecznie. Wysyłałem ECU + przepustnicę. Naprawiał dwa razy (pierwsza naprawa nieudana) druga się powiodła. Koszt 1000 zł. Po około 2 mcach użytkowania ecu łapie błąd przepustnicy jeśli na właczonym zapłonie nie nastąpi rozruch w miarę szybko. Jeżeli odpalam natychmiast po włączeniu zapłonu problem nie wystepuje. Na szczęście udało mi sie zakupić sprawne ECU które mam zamontowane a "stare" wożę na czarną godzinę :) Temat ogólnie zjadł mi kupę czasu,nerwów i pieniędzy.
Podobno starego nie da się zreanimować. Znalazłem ecu od GTA w Anglii, GT 3.2 we Włoszech i w PL alfaholik mi obiecał od 3.0. Szukamy dalej.