-
Dobry mechanik potrzebny
Koledzy szukam dobrego mechanika by mi ogarnał auto.Alfa szarpie przy przyspieszaniu.Do 2 tys jest ok powyżej masakra.Również pedał gazu jakby przestał czasami reagowac.Na kompie zero błędów.Bylem u 3 mechaników i zero poprawy. Mieszkam pod poznaniem....
-
a jak zdejmiesz noge z gazu przestaje szarpać ?
jeśli tak - przeguby wewnętrzne, kielichy + łożysko podporowe długiej półosi
-
Z której strony poznania mieszkasz?
Wyryte rantem felgi
-
W Poznaniu masz trzech:
Nagórski - Łęczyca
Kotowicz - Św Antoniego
Maruniak - gdzieś na Smochowicach.
W Poznaniu i okolicy lepszych od Alfy nie uswiadczysz. Co prawda, słychać głosy, że Pan Kotowicz nie bardzo w kwestii elektroniki, tylko mechanika, więc zostaje Ci Nagórski, u którego serwisuję i polecam, bądź Maruniak, o którym też słychać dobre opinie.
Pozdrawiam
-
Jak wyżej. A Maruniak jest na ulicy Lęborskiej. Osobiście zawsze go polecam.
Wyryte rantem felgi
-
Mieszkam w pobiedziskach. U mnie napewno będzie coś z elektroniki.A macie może koledzy numer telefonu?
-
To Maruniak albo Kotowicz chociaż obaj i tak dość daleko od Ciebie. Numer do tego pierwszego masz na maruniak.pl
A co do samego problemu to nie musi być elektronika. Jak nie ciągnie powyżej 2k obrotów to może być przepływka, turbina albo jeszcze jakiś inny powód.
Wyryte rantem felgi
-
Przepływka odłączona bez zmian.....Powyżej 2 tys ciągnie ale czuć że przerywa no i najgorsze trzymam pedał gazu wciśniety dajmy na to do połowy to w pewnym momencie jest tak jak bym puscił ten gaz mimo iż mogę go wcisnąc do końca.Dopiero puszczenie pedału gazu i ponowne naduszenie daje rezulatat. No cóż dzięki koledzy i za to....Pewnie z terminami też niewesoło u maruniaka.....
-
Ano zwykle niewesoło
Wyryte rantem felgi
-
Napisz kolego jak ogarniesz ten temat co to była za przyczyna.
-