Witam mam pytanie troszkę nie typowe acz kolwiek bardzo nurtujące mnie ;p po prostu nie mogę spać ;p
mianowicie czym różni się silnik 1,9td od 1,9jtd ??
z moich obserwacji wynika że praktycznie niczym a według was??
Printable View
Witam mam pytanie troszkę nie typowe acz kolwiek bardzo nurtujące mnie ;p po prostu nie mogę spać ;p
mianowicie czym różni się silnik 1,9td od 1,9jtd ??
z moich obserwacji wynika że praktycznie niczym a według was??
wyjdz :p
to chłopie następnym razem zadaj poprawnie pytanie
no spoczko tylko nie uzyskałem odpowiedzi z tym sprzęgłem....
ja dopiero wchodzę w temat diesla wcześniej miałem same ts-y.
mam wiele doświadczeń z tymi silnikami niestety pierwszy diesel i to 2.4 pokazuje mi jak nie wiele wiem o alfach...
na co dzień jestem mechanikiem ale robię automatyczne skrzynie biegów i mosty napędowe
Niewielka różnica, wręcz bym powiedział że "kosmetyka", możesz spać spokojnie... :D
Ale piszesz poważnie, czy jaj sobie robisz? Sam jestem ciekawy.
Uwielbiam to forum, normalnie. Każde techniczne info trzeba wyciskać po kroplece, a i tak zwykle kończy się szukając potrzebnych rzeczy gdzie indziej.....
ehh polaczki cebulaczki. Wyśmiewać to ja też się potrafię ale żaden z was nie jest takim kozakiem żeby odpowiedzieć mi na pytanie ze sprzęgłem, z resztą mam to gdzieś sam się dowiem jak tylko śnieg stopnieje i zdejmę skrzynie u siebie
Kto jest cebulakiem? Ty?. Chcesz włożyć tanie sprzęgło ze starego gruchota do swojego. Kombinujesz właśnie jak cebulak.
A z racji takiej, że sprawdzałem na stronie Valeo to nr sprzęgieł są inne między 1.9TD z 146 a 1.9JTD 147. Jedynie osoba, która fizycznie porównywała sprzęgła może coś o tym powiedzieć. Jak widać jeszcze taka tu nie trafiła albo jej nie ma.
A jak masz jeszcze raz obrażać kogoś to radzę nie tu.
Oczywiście że robię sobie jaja... :)
Wracając do sprzęgła, nie, nie jest takie samo. Teraz "jestę kozakię" ???
Nic nie jest takie samo, układ zasilania, układ wydechowy, głowica, tłoki... sprzęgło, zupełnie inna zasada działania nawet ...co mam jeszcze wymienić
A z Ciebie taki kozak mechanik, niecebula, a nie zgłębisz tak podstawowej wiedzy w książkach, googlach itp ?? i czaisz się czy sprzęgło ze zwykłego TD pasuje do JTD, super
Łap Pan, Panie "Cebula" zdjęcia sprzęgieł, sobie porównaj, drap się po głowie i myśl o co w tym chodzi :edziaimalaga:
Załącznik 187471
sprzęgło z TD
Załącznik 187472
sprzęgło z JTD
nie jestem tak głupi jak wam się wydaje, po prostu chcę się pozbyć dwu masy. Mam cały zestaw takiego sprzęgła już łącznie z kołem zamachowym, wyjmę z mojego 2.4 i porównam jak temperatura na to będzie pozwalać. Nie jestem żadnym cebulaczkiem stać mnie na nową dwu masę, ale szukam innego rozwiązania żeby nie wymieniać dwu masy jak frajer co 200tyś km i nie chodzi tu o koszt ale o to że nie chce się pod nią kłaść. Zdaje sobie sprawę z tego że będą większe drgania ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
kiedyś jak miałem ar 146 w ts rozwaliłem 3 aluminiowe miski i szukałem dość długo odpowiedzi czy istnieje zamiennik blaszanej. połaziłem po szrotach i znalazłem rozwiązanie pasuje blaszana miska z fiata 1,4 12v pod warunkiem że z tego silnika weźmiemy tez smoka gdyż jest pod innym kątem.
Nie cierpię ludzi którzy wyśmiewają się z innych, którzy coś myślą i próbują uczyć się na swoich błędach! w szkole takich tłukłem na potęgę.