Czy macie u siebie założony w/w filtr? Po zdjęciu osłony zobaczyłem tylko otwór,nawet nie ma na czym się trzymać filtr. Pytałem gościa w sklepie to po sprawdzeniu w książce powiedział,że są tylko do 155 z klimą. Ja to wygląda u Was?
Printable View
Czy macie u siebie założony w/w filtr? Po zdjęciu osłony zobaczyłem tylko otwór,nawet nie ma na czym się trzymać filtr. Pytałem gościa w sklepie to po sprawdzeniu w książce powiedział,że są tylko do 155 z klimą. Ja to wygląda u Was?
Z tego co ja sie orientuje to filtr kabinowy jest wlasnie montowany razem z klimą...
Mozna sobie zamontowac tez jak jej nie ma, przynajmniej muchy nie strzelaja w czolo z otworow wentylacyjnych :mrgreen:
Wydaje mi sie ze montuja przy klimie dla tego zeby nie zasyfic lamelek wymiennika parownika. Bo by Ci nie wialo w ogole do kabiny przez taki kleisty "dywan" z much i kurzu.
Tylko jak go zamontować,na czym ma się trzymać?
tam powinna byc taka ramka w ktora sie wklada filtr a calosc w to gniazdo
Kup to co potrzebne do klimy, powinno pasowac, zamontuj i looz.
Filtr taki kosztuje ok 50PLN. To jest taka papierowa harmonijka. Nie wiem czy w wersjach bez klimy tez było.......ale u mnie jest(155 with klima). Tak jak piotrix wspomniał....na ta dziure natyka sie filtr i przygniata taka ramka. Jezeli nie chcesz wydawać kasy na filtr kabinowy to możesz go zrobić sobie bezproblemu z tej białej maty którą montuje sie w pochłaniaczach kuchennych...bedzie git
Wielkie dzięki Majkel,tak właśnie zrobiłem i jest super. Kupiłem dwie duże maty za 17 zł.do okapu i mam spokój,a muchy nie walą w czoło.
A mówią że części do Alfy są drogie :lol:Cytat:
Napisał Maciej-AR155
I jednak nie jest tak super,oczywiście syf nie leci do kabiny ale słabo dmucha-nawet jak ustawisz na maxa chłodzenie.
Ja mam oryginalny filtr kabinowy u siebie. Jak go zdejme to wiadomo lepiej dmucha. Ale jak mam zalozony to odczuwalne jest ze slabiej.
Moze Ci nasiaknal wilgocia, jak nie chceszzeby Ci lecial syf to proponuje filtr hepa zdobyc a jak nie to moskitiere zalozyc w to miejsce (te rozwiazania daja najmniejsy opor powietrza)