Witam
Mial juz ktos doswiadczenie z firma zajmujaca sie detailingiem Bracia Pietrzak?
Chce tam odstawic alfe do renowacji skory i lakieru i jestem ciekaw czy robia to tam tak dobrze jak to wyglada na zdjeciach.
Pozdrawiam
Printable View
Witam
Mial juz ktos doswiadczenie z firma zajmujaca sie detailingiem Bracia Pietrzak?
Chce tam odstawic alfe do renowacji skory i lakieru i jestem ciekaw czy robia to tam tak dobrze jak to wyglada na zdjeciach.
Pozdrawiam
Sądząc po zdjęciach i stosowanych produktach, tanio nie będzie...
Cena malo wazna jest. Chodzi mi o solidne wykonanie i o trwalosc. Nie chce dawac auta do lakiernika ktory mi zrobi ciapki :P
oni specjalizują się wdetailingu a nie lakiernictwie
Wejdz na strone. Maja detaling lakierniczy rowniez ;) robia wszystko prucz mechaniki samochodowej
czyli polerowanie,
Jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego. Lepiej dać malowanie porządnemu lakiernikowi, a pietrzakom dopieszczenie szczegółów
http://www.braciapietrzak.pl/uslugi/lakiernictwo/
Nie tylko. Naprawa uszkodzonych detali tez
- - - Updated - - -
http://www.braciapietrzak.pl/uslugi/lakiernictwo/
Nie tylko. Naprawa uszkodzonych detali tez
Jeśli uwarzasz że ładne zdjęcia, fachowo ubrani pracownicy i profesjonalny sprzęt są gwarancją dobrej umiejętności dobrego malowania to po co zasięgać opinii skoro już jesteś zdecydowany...
dobry sprzęt nie zrobi dobrego lakiernika, a dobry lakiernik to nawet i w zakurzonej stodole położy dobrze lakier bez jakichkolwiek zlewek czy wtrąceń...
- - - Updated - - -
jak ktoś jest od wszystkiego, to jest do niczego...
Zauwazylem ze posiadacze AR maja bardzo czesto negatywne podejscie do wszelkich nowosci. To ze w jednym zakladzie jest lakiernik i tapicer nic nie znaczy ani nie swiadczy o zdolnosciach pracownikow.
Pytam bo moze ktos dontej firmy dawal i moze mi powiedziec jak sie ma stosunek ceny do jakosci, jaka jest trwalosc poprawek itd itd
http://lederzentrum.pl/
zadzwoń, popytaj, jak się uda to odbiora i przywiozą po usłudze
inna opcja - allegro i szukać ładnych foteli
najdroższa opcja - uszyć nowe
Nie rozumiem Waszego podejscia. Jesli ktos zajmuje sie lakiernictwem to nie bedzie dobrym detailerem? Wiadomo ze malo ktory lakiernik bioracy normalna stawke bedzie wyprowadzal lakier po malowaniu na tip top. Ale i tak poleruja lakier po malowaniu wiec wyprowadzenie hologramow nie stanowi dla nich problemu. Co do lakierowania skor jesli oferuja takie usligi to raczej maja jakies pojecie i pewnie daja na nie gwarancje.
Lederzentrum to pewniak. Jesli jest taka mozliwosc wybralbym sie do nich.
sporo detailingowców robi renowację skór środkami Colourclock i mają dobre efekty
co do lederzentrum - czasami maja swój transport, zabierają sami fotele z drugiego końca PL a po renowacji odwożą
No dzwoniłem dzisiaj do nich i powiedzieli ze sobie fotele odbiorą i musza z nimi do Wrocławia jechać ! I dopiero za 2 tygodnie do zwrotu... Nie podoba mi sie takie rozwiazanie. A to tylko pęknięcie na szwie. Chyba pora kupić kawałek dratwy i samemu załatwić sprawę :D
Myslalem ze chodzi o farbowanie skory. Jesli to pekniety szew to pierwszu lepszy tapicer Ci pomoże.
No farbowanie tez by sie przydało ale nie pali sie. Najpierw muszę zrobić szew pęknięty żeby sie nie rozchodził dalej
Pytanie czy ktoś kiedyś lakierował skórę w alfie (nie ważne gdzie) chodzi mi o trwałość takiego zabiegu jak to wygląda po roku dwóch... ? bo zastanawiam się nad naprawa fotela kierowcy (na szczęście dużo mu nie brakuje do ideału ale ma spękania ) byłem już w jednej firmie i wstępnie jestem umówiony pytanie ile to wytrzyma
jak chciałem pomalować z czarnego na beż fachowiec zapytał sie mnie od razu czy na handel czy dla siebie ;)
stwierdził ze taka operacja wytrzyma spokojnie maks 2 lata, potem może pękać lakier przy szwach i prześwitywać kolor
ale w przypadku odswiezenia istniejacego to podobno nie ma najmniejszego problemu, rzekomo to naprawa zgodna z technologią ;)
Widziałem w dziale Nasze Belle Fucel w swojej 156 malował czerwone skóry. Jak dla mnie efekt na duży +. Co do trwałości możesz go podpytać :)
Łap linka:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/73495-ar156_fl_sw_2_4_jtd_20v_distinctive_mask_fucel-35.html