Da się jakoś samemu wyłączyć na chwilę system ASR?
Printable View
Da się jakoś samemu wyłączyć na chwilę system ASR?
Da się , na czas połączenia z centralką Continentala wszystkie wspomagacze są wyłączone , tylko tryb "D" nie wchodzi wtedy w rachubę
- nawet podczas jazdy z podłączonym kompem to tak działa ?
przekaźnik od pompy ABS ale wali wtedy błedami
VDC korzysta z czujników ABS oraz czujników skrętu.
Wiem , dlatego tylko ABS działa a kontrola trakcji nie. Nie działało by gdyby było odwrotnie. Do działania ABS-u VDC nie jest potrzebny
jaką dokladnie apką na telefon da sie wylaczyc TC? mozesz podac jakiegos linka? bo posiadam bluetoothowy ELM327
slabe jest to ze w Julce nie da sie wylaczyc po ludzku kontroli trakcji..
myslalem nawet nad wyciagnieciem bezpiecznika zeby pobawic sie na sniegu ale z manuala nie wynika ktory to
no i niestety tylko tryb N pozostaje do dyspozycji bez TC
Udało się wyłączyć, tylko w takim razie równocześnie nie będzie się dało zrobić logów z ECU, a o to mi chodziło.
no też mi tego brakuje ale co zrobić , może ktoś mądry kiedyś obczai jak rozpracować BCM-a pod tym kątem ;).
Ja korzystam z płatnego AlfaOBD i innego programu nie znam na androida który by obsłużył body w julce.
- - - Updated - - -
no tak jednocześnie nie zrobisz, pozostaje chyba bardziej brutalna opcja wyłączenia bezpiecznikiem lub przekaźnikiem (może ktoś poda jakieś szczegóły?) a potem wyczyscić wszystkie błędy
wersja platna 155 zl - to ja podziekuje ;) wole sobie olej zmienic
a lepszy wtyk OBD na Wi-fi czy raczej na bluetooth...
naturalnie telefon Samsung Galaxy s-4, wersja 5.01 Lolipop, mnie to raczej stać na te 155 zł...
i dużo i nie dużo, taka kwota może się szybko zwrócić - nawet po jednej wizycie w aso mogą wziąść wiecej . Plus jest taki że zawsze pod reką . Ja używałem dotychczas na BT i nie było z nim problemu . WiFi tez mam co prawda ale z braku czasu jeszcze go nie przerobiłem pod alfe więc nie testowałem-przypuszczam ze nie będzie dużej różnicy , no może jedynie jeśli chodzi o zasięg. Przy zakupie elma na BT najlepiej szukać takiego który jest przerobiony pod fiat group , no i do body, klimy i niektórych modułów potrzebny będzie adapter
szczerze, to myślałem że taki interfejs na Wi-Fi to ma już multiplekser w obudowie...
a na czym polega przeróbka tego interfejsu pod alfę ?
Żeby nie robić off topic -wszystko jest opisane na forum MES-a (ale prościej kupić już zrobiony- cena ta sama)