Poszukuję jakiegoś dobrego, ale taniego i sprawdzonego zakładu co wyważa koła i prostuje lekko skrzywione felgi :)
Znacie coś godnego polecenia?
Printable View
Poszukuję jakiegoś dobrego, ale taniego i sprawdzonego zakładu co wyważa koła i prostuje lekko skrzywione felgi :)
Znacie coś godnego polecenia?
na Przędzalnianej między Przybyszewskiego i Milionową wypatruj szyldu wulkanizacja (blisko sklepu z częściami do Fiata) , zakład jest w podwórku , jak coś - spytaj w sklepie o wulkanizacje pana Pawła - wszystko związane z kołami w tym prostowanie felg alu
Tylko tak dla porównania cen:
CENTRUM NAPRAWY FELG-Łód-OFERTA
Robiłam tam i jestem zadowolona z ich usług :)
mam do tego zakładu - centrum naprawy felg - dosłownie 10m.
No.. powiem wam, że z Centrum Naprawy to oni dużo wspólnego nie mają. Boją się podjąć połowy normalnych robót bo zawsze im coś nie pasuje :)
Coś co gdzie indziej robią bez problemu tutaj kiwają głową, że się boją, że felga słaba że blablabla..
To pewnie mieszkamy niedaleko :) Mam inne doświadczenia - robiłam: full service jednych felg (prostowanie, piaskowanie, lakierowanie), prostowałam kolejne trzy, wyważałam koła, zakładałam koła, przechowywałam. Nie bali się tego robić, a felgi normalne mam, ani mocne, ani słabe :) Ale nie wiem co uważasz za normalne roboty.
p.Paweł to właściciel i jedyny pracownik zakładu na Przędzalnianej ...nie ma "centrum" tylko szopę ale za to jaki człowiek :)
A jak wygląda sprawa cen? :)
Majka, to twoja czerwona 145 z lotką i oryginalnymi felgami? :)
Stoisz przeważnie kawałek za statoilem w stronę kusocińskiego? Jak tak, to prawie codziennie ze śliną na ustach oglądam to Twoje cudo :D
na Przędzalnianej nie ma szefa , reklam , kafelków ...to i ceny inne :)
prostowanie alu > 75 do 100 zł
Z tymi cenami to różnie bywa, patrząc po naszej koleżance, która de facto w dużym warsztacie za szybkę zapłaciła mniej niż wołali w małym. Mały jednoosobowy warsztat powinien mieć niższe ceny, ale z kolei duży ma więcej pracy, więc nigdy nie wiadomo, nie zaszkodzi sprawdzić.
To centrum – to nie takie znowu centrum… nie ma kafelków, pracowników trzech, ale mają dużo pracy. W okresie wymiany opon na letnie vs zimowe – z marszu się nie wejdzie. Ale po święcie majowym już się trochę będą nudzić :) Prostowanie – cennik zależy od wielkości felgi. Jutro podjadę i sprawdzę jakie są ceny. Ja placiłam zbiorczo – prostowanie, wyważanie, przechowywanie + 22Vat, bo chciałam fakturę – 15% rabat. Nie pamiętam dokładnie kwoty jednostkowej. Ale cennik wisi w biurze, więc sprawdzę. Dla mnie za pierwszym razem istotne było, że wszystko jest w jednym miejscu – prostowanie, piaskowanie, malowanie, że nie muszę przewozić sama felg. Poza tym ja mam blisko. A po tych pierwszych to już zostałam i tak to wygląda. Zrobili naprawdę ładnie. LT wozi tam swoje felgi do roboty, więc chyba robią dobrze :) Albo też mają po drodze, jak ja ;)
Nie neguję miejsca, które podał Marcin, a wręcz przeciwnie – jeśli masz po drodze i jeśli jest taniej jedź tam. Po pierwsze cenię sobie rady Marcina i sama nierzadko z nich korzystam, po drugie nie krytykuję, ani nie wychwalam miejsc, w których nie byłam i nic tam nie robiłam.
Podałam ten namiar, bo sprawdziłam i jestem zadowolona z wykonanych na felgach prac. I tak podałam namiar - dla porównania ceny i zróżnicowania wyboru, zależnie od miejsca zamieszkania oraz rodzaju planowanych robót. Panowie są komunikatywni i zawsze uśmiechnięci – mi to pasuje. Nie znam ich jednak prywatnie, więc nie wiem jacy to ludzie :)
Lotka – to rodzaj spojlera? Jeśli tak to na mojej GT nie ma. Są za to gustowne naklejki Marcina i moja niegustowna koniczyna :)
no to chyba jeszcze więcej ładnych alf jest na retkini :)
Ja tego Centrum też nie neguję - opony na zimówki zmienić umieją :D No i z tymi felgami to byłem dość dawno, może teraz zmieniło się na lepsze. Obecnie mam piękne, plastikowe kołpaki i opony bez bieżnika więc nie korzystam z ich usług.
a to fakt :)
Jutro podjadę na tą Przędzalnianą po zajęciach :) jakby termin był zbyt odległy lub ceny zbyt odstraszające to uderzę do tego centrum :)
Tak, czy inaczej dzięki za odzew i pomoc. Dam znać co i jak po załatwieniu sprawy ;)
Byłem, zobaczyłem jedno koło zostawiłem ;) To z lekko przygiętą felgą. Pan stwierdził, że opona też źle założona i na jutro umówiliśmy się na resztę, tak że zostawię samochód na kilka godzin. Zapowiada się raczej w porządku, bo gość naprawdę rzeczowy, a gdy czekałem na demontaż koła to pojawili się kolejni klienci, z czego jeden nie omieszkał wychwalać usług Pana Pawła ;)
No i na przywitanie mnie i Alfy rzucił: "O, Alfaholicy!" :P
paru co najmniej tam przyjeżdża :)