Witam szukam konkretnych informacji jaki olej lać do mito 1.4t 155km. Według katalogu wychodzi 5w30 ale wiem ze leją też 0w30. Interesuje mnie również producent oleju selenia czy coś innego? Na czym wy jeździcie ??:confused::confused:
Printable View
Witam szukam konkretnych informacji jaki olej lać do mito 1.4t 155km. Według katalogu wychodzi 5w30 ale wiem ze leją też 0w30. Interesuje mnie również producent oleju selenia czy coś innego? Na czym wy jeździcie ??:confused::confused:
ja zalewam MOTUL 8100 X-CLEAN 5W-40 a przed każdą wymiana płukanka MOTUL ENGINE CLEAN 300ml.
A po co kombinowac?
SELENIA Star P.E./SELENIA K P.E.
Polecam Motul X-cleen 5W-40.
W silnikach FPT naprawdę się sprawdza.
Ja ze swojej strony polecam Penrite Enviro+5W40. Moim zdaniem lepszy od Motula X-clean, który tez jest dobry. Nie jest tani to fakt ale to półka Millersa EE czy Amsoila a one też tanie nie są. Jak by ktoś był zainteresowany to proszę na priv.zrobię bardzo dobrą indywidualną ofertę. Selenia to dobry olej ale nic szczególnego i wolałbym już chyba Specola Spec Premium C3 5w40, który jest ok. 2 x tańszy.
Ja nie składam oferty handlowej (nie zalinkowałem również strony) , napisałem, ze jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do rozmowy na priv. Owszem zareklamowałem się przy okazji ale doradziłem jaki olej moim zdaniem będzie bardzo dobrą (jeśli nie najlepszą) propozycją a mam porównanie bo sam lałem Motula X-claean, Penrite Enviro+ i Specola Spec Premium c3 5w40 (co prawda do innego silnika ale jednak). Na Selenii też kiedyś jeździłem co prawda zupełnie innej ale jednak.
Do tego silnika w zupełności wystarczy motul cena średnią ok 135zl za 5 l.
Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka
Ja również polecam Penrite Enviro +. Zrobiłem 10 tysi i wymieniłem. Mój mechanik się zdziwił że wymieniam olej który jest w tak dobrym stanie a i filterek przelotowy przed turbiną nie miał śladów żadnego nagaru na sitku więc go tylko umyję i wymienię przy następnej wymianie oleju i 50 zł w kieszeni.
Ja leje Selenie i jak na razie nic się nie dzieje wymieniam co 12 tyś.
[MENTION=49088]brzegdolny[/MENTION]
A jak ocenił stan oleju? Po kolorze?
Czemu w macie manie z tymi osadnikami olejowymi ???
Spełniają role one tylko przy pierwszych kilku tys. potem maja być rozerwane.
Tak to jest przewidziane.
Wszystko wyłapie filtr .
Witajcie Forumowicze !
Czy pomożecie mi wybrać olej? tak tak wiem wszystko jest opisane do instrukcji tez zaglądałam tam jest Selenia Star do silników benz ogólnie a może jest cos bardziej odpowiedniego dla silników TB155 ? a i zapomniałam dodać mam założona inst.gazowa od niedawna jeśli to ma jakieś znaczenie ;)
Oto propozycje:
1. Selenia K 5W-40 ACEA A3/B3
2. Selenia SPORT POWER 5W-40 ACEA C3
3. Selenia STAR 5W-40 ACEA A3/B3
4. Selenia WR 5W-40 ACEA B3/B4
5.Selnie WR Pure Energy 5W-40ACEA C2
6. Motul 8100 X-Clean ACEA C3/A3/B4
Lub totalnie cos innego niz wymienione. i jeszcze jedno pytanie :) a filtry z jakiej firmy polecacie ? Dziękuje za podpowiedzi :)
Poz. nr 5. poprawka Selenia 5W-30
6. Motul 8100 X-Clean
Poczytaj instrukcje obsługi.
Hint-norma Fiata.
Panowie a jak wygląda spalanie oleju w silnikach 1.4 TB 155km? Jest jakieś widoczne typu 0.5l / 1000 km? Czy od wymiany do wymiany nic nie trzeba dolewać? (mam na myśli 10k km)
Motul X Clean 5w30 - nie dolewam ani kropelki . Wymiana co 10 tyś/km . Przebieg 105 tyś.
Mi się dolewać nie zdarzyło, wymieniam co 10 tyś leję Selenie PE.
Sztandar a jaki masz przebieg? Bo po ogłoszeniach to widze nawet takie które mają 180k km i sie zastanawiam czy do nich tez co chwile bedzie trzeba lac olej.
A ja tak odświeżę temat..
Do mito 1.4 t jet 155km zalecany jest 5w40 ale już do grande punto abarth 10w50, czy te silniki się czymś różnią czy to tylko zalecenia ponieważ abarth zalicza się do sportowych aut i oba silniki mogą jeździć na tych olejach?
Ja mam ponad 200KM i używam 5W 40
Prawdopodobnie producent z góry przewiduje że Abarth będzie eksploatowany w cięższych warunkach i stąd te różnice. To samo jest z resztą w przypadku Ducati, w serwisówce od 996/998 producent zaleca w normalnych warunkach 10W40 a w torowych 10W50 i wymiana co 1000 km :cool: Lej 5W40 i nie zawracaj sobie gitary.